Quiche vegana de tomàquets cirerol, una recepta per conquerir a tota mena de paladars, que ens proposen els nostres companys de viatge de Taifun.
De gust dolç i aparença atractiva, els tomàquets cirerols enriqueixen aquesta apetitosa quiche amb vitamines i antioxidants.
Quiche vegana de tomàquets cirerols
Ingredients per a la massa:
- 200 g de farina de blat integral
- 150 g de margarina d’oli d’oliva
- 800 ml d’aigua
- Un polsim de sal
Ingredients per al farcit:
- 400 g de tofu sedós
- 400 g de tomàquets cirerols
- 2 cullerades d’oli d’oliva
- 1 cullerada de midó
- 1 cullerada de sal
- 1 cullerada d’herbes provençals
- 1 cullerada de cúrcuma
- Un polsim de nou moscada
- Un polsim de pebre
Elaboració:
- Barreja tots els ingredients per fer la massa de la quiche. Pasta-ho bé, cobreix-ho amb film transparent i deixa-ho a la nevera durant 30 minuts.
- Renta els tomàquets, talla’ls per la meitat i posa’ls a escórrer.
- Cobreix una safata per a forn amb oli d’oliva i escampa-hi farina. Encén el forn a 200ºC i deixa que es preescalfi.
- Estira la massa freda en una superfície enfarinada, col·loca-la a la safata, fes una vora d’aproximadament 1 cm i trepitja-la diverses vegades amb una forquilla.
- Deixa-ka a la reixeta central del forn durant uns 10 minuts.
- Per al farcit, posa a la gerra de la batedora el tofu sedós, l’oli d’oliva, la sal, la cúrcuma, la nou moscada i el midó. Bat-ho fins a obtenir una pasta suau.
- Assaona-ho bé amb herbes provençals i pebre, aboca la mescla a la safata sobre la massa precuita, distribueix-la uniformement i col·loca els cirerols per damunt.
- Col·loca la safata a la graella central, abaixa la temperatura a 175ºC i enforna-ho durant 15 minuts més.
Descobreix la nostra proposta de receptes veganes.