ABC productes ecològics

Quins són els conceptes bàsics dels productes no alimentaris ecològics?

Actualment no existeix cap segell europeu públic i estandarditzat per als productes no alimentaris. Per això, se solen utilitzar segells privats, cadascun un amb els seus matisos i interpretacions. Alguns dels més coneguts són: Ecocert, Ecolabel, Cosmos Organic, etc. 

Com a norma general, aquestes certificacions garanteixen que els procediments de producció siguin respectuosos per a les persones i el medi ambient, limitant-se l’ús d’ingredients transgènics i petroquímics com els parabens, les aromes i els colorants sintètics i basant-se en fórmules de productes 100% biodegradables amb envasos reciclables. A més, no es poden testar en animals. 

Productes de drogueria i cosmètica

Segons Ecocert, todos els ingredients han de ser d’origen natural a excepció d’una llista molt restrictiva de components aprovats (com els conservants). Els productes amb aquestes certificacions podran etiquetar-se com a ecològics si contenen, almenys, un 95% d’ingredients vegetals d’origen orgànic i un 20% del total de la fórmula ho és (10% en el cas dels productes que han d’esbandir-se). Això és així perquè l’aigua i els minerals no es consideren ecològics i, atès que l’aigua és el component majoritari d’aquests productes, implica una dissolució. Però els olis per a massatges, per exemple, que no contenen aigua, poden ser fins al 100% d’origen ecològic. 

Cosmètica natural - Quins són els conceptes bàsics dels productes no alimentaris ecològics?
Cosmètica natural

Com cada segell té els seus matisos, des de Veritas fem una restrictiva selecció amb l’elecció dels nostres productes, garantint:

  • Productes de drogueria i neteja: sense derivats del petroli com els microplàstics, metalls pesants i fosfatos. Elaborats a base de fórmules 100% biodegradables i envasos reciclables.
  • Productes d’higiene i cosmètica: lliures de perfums i fragàncies sintètiques, metalls pesants, parabenos i silicones. Elaborats a base de fórmules 100% biodegradables i envasos reciclables.

Complements alimentaris

Finalment, per als complements alimentaris tampoc existeix un segell estandarditzat, tot i que els elaborats a base de plantes ecològiques (sempre que aquestes representin més del 95% del producte) sí que es poden etiquetar amb l’Eurofulla, en ser d’origen agrari. 

Per això, una vegada més, Veritas garanteix l’absència de determinats components, com el diòxid de titani i els edulcorants, els colorants, les aromes i els potenciadors del gust d’origen sintètic.

Veri Safe, a Veritas disposem de productes segurs

A Veritas, t’assegurem:

  • Promoció de l’ús d’ingredients procedents de l’agricultura ecològica i retzibo de la biodiversitat
  • Prohibició de substàncies d’origen transgènic
  • Utilització dels recursos naturals de manera responsable i respectuosa amb el medi ambient
  • Utilitzar processos de producció nets

Contingut relacionat

  • ABC productes ecològics

Com es pot saber si un ou és ecològic?

El primer que has de fer per identificar si un...

  • ABC productes ecològics

Què és la ramaderia ecològica?

La ramaderia ecològica és respectuosa amb els animals i garanteix...

  • ABC productes ecològics

Com s’identifica un aliment ecològic?

Per garantir que un producte alimentari és ecològic existeix el...

  • ABC productes ecològics

Quins són els beneficis dels productes ecològics?

Les recerques científiques asseguren que els aliments ecològics tenen més...