Entrevistes

Raúl Sánchez: “Veritas fa un pas més i considera que la seva responsabilitat social corporativa passa per retornar a la societat el benefici que obté”

Raúl Sánchez fa 23 anys que treballa per a l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC), una entitat que s’ha adherit a la nostra iniciativa “Provoquem un canvi” com a agent expert, juntament amb l’Associació de Celíacs de Catalunya i el Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya.

Raúl Sánchez - Entrevistes - Veritas

Raúl Sánchez

Què et sembla la iniciativa?

A FANOC ens interessa tot allò que provoqui un canvi en la societat en els temes que considerem absolutament necessaris. En el nostre cas, fer una societat amigable per a les famílies i, en concret, per a les famílies amb fills.

En aquest sentit, coincidim amb Veritas: cal un canvi i que les famílies amb fills siguin valorades per la seva aportació positiva a la societat.

No obstant això, ens trobem una cursa d’obstacles: dificultats, penalitzacions fiscals, socials i laborals… Això ha de canviar i cal sensibilitzar la societat per implicar els ciutadans en aquest canvi.

Provoquem un canvi

A Veritas volem canviar les lleis.
Suma’t-hi i aconsegueix els avantatges ara.

Els ciutadans estem acostumats a intervenir en les qüestions socials votant cada quatre anys. Tanmateix, des d’empreses i associacions és possible fer moltes coses.

A vegades un creu que la política només passa pels partits polítics, però en una democràcia consolidada la societat civil hi té un paper.

Un país que no té una societat civil activa no creix, ni es desenvolupa ni s’adapta a la realitat, i en aquest sentit les empreses i les associacions són fonamentals.

La campanya de Veritas “Provoquem un canvi” vol sensibilitzar la gent que les coses no surten per si soles, sinó que cal organitzar-se.

“Veritas fa un pas més i considera que la seva responsabilitat social corporativa també passa per revertir en la societat el benefici que obté”

Raúl Sánchez, director executiu de FANOC

Es creu que l’únic objectiu de les empreses és obtenir rendiments econòmics, tot i que també poden generar beneficis per a tota la societat.

La iniciativa de Veritas ens ha alegrat molt perquè nosaltres hem estat promovent que en les empreses es visqui una cultura corporativa en què la família i les decisions socials es tinguin en compte.

Veritas fa un pas més i considera que la seva responsabilitat social corporativa també passa per revertir en la societat el benefici que obté, i no sols en activitats culturals, que està molt bé, sinó promovent canvis socials que beneficïin el conjunt de la ciutadania.

La vostra relació amb Veritas es concreta en molts aspectes, però un de destacat és la reducció de l’IVA en els bolquers.

Els bolquers són absolutament necessaris per als nadons, per a la seva comoditat i salut. Però, sent una cosa tan necessària, estan gravats amb el mateix IVA que un iot o un perfum: un 21% Com si fossin un producte de luxe!

Nosaltres hem aconseguit que el Congrés, en dues ocasions diferents, insti el Govern a reduir l’IVA, però no hi ha manera.

Està molt bé que una empresa com Veritas faci un pas endavant eliminant l’IVA dels bolquers i que, a més, col·labori amb FANOC perquè els clients puguin contribuir en la campanya de recollida de signatures. Unes signatures que serviran perquè al Congrés es vegi que la reducció o la supressió de l’IVA dels bolquers té una àmplia demanda social.

Provoquem un canvi

Abaixem l’IVA dels bolquers del 21% al 4%

T’agradaria que altres empreses posessin en marxa estratègies similars?

Per descomptat! Totes les empreses haurien de fer un pas endavant en la seva responsabilitat social. Han de viure la justícia en els productes que estan venent i si el Govern no facilita aquesta justícia, llavors ens hem de moure amb la resta de la societat civil perquè aquesta justícia es faci efectiva.

En aquest cas ho fem amb una campanta de signatures, però es poden fer moltes actuacions; qualsevol cosa que ajudi a sensibilitzar perquè es provoqui un canvi real que afavoreixi tots els ciutadans.

Contingut relacionat

  • Entrevistes

Fernando Valladares: “una biodiversitat rica i en equilibri redueix el risc de pandèmies”

Fernando Valladares és investigador del CSIC -Centre Superior de Recerques...

  • Entrevistes

Carla Zaplana: “l’educació nutricional hauria de ser obligatòria a les escoles”

Carla Zaplana és una dietista-nutricionista especialista en alimentació plant-based. És...

  • Entrevistes

Gloria Carrión: “que una mare de família et digui que gràcies a tu la seva vida ha millorat és increïble”

Gloria Carrión és l'autora del blog La Gloria Vegana, en...

  • Entrevistes

Bet Plans: “gràcies al menuari s’acaba normalitzant el fet de menjar verdura cada dia”

Fa uns anys, desesperada perquè no aconseguia organitzar els àpats...