Reclamar una ajuda econòmica per a les persones celíaques

Reclamar una ajuda econòmica per a les persones celíaques

A Veritas reclamem una normativa estatal que prevegi una ajuda econòmica per a les persones celíaques, tal com s’aplica en altres països de la Unió Europea.

I, mentre no arriba el canvi, Veritas aporta una ajuda anual de fins a 120 € per a les persones celíaques que comprin productes sense gluten. En concret, l’ajuda serà de 10 € per a les persones que gastin més de 40 € al mes en la categoria de productes sense gluten o de5 € per a les que gastin més de 20 €. Suma’t a la iniciativa signant aquesta petició de change.org SIGNATURA

Per obtenir aquest avantatge, forma part del nostre club Veritas: descarrega’t l’app Veritas, entra en la secció “Provoquem un canvi” i activa el benefici. A més, pots sumar-te a la iniciativa signant la petició de change.org que també trobaràs a l’app.

Reclamar una ajuda econòmica per a les persones celíaques

Les persones diagnosticades amb celiaquia estan obligades a comprar productes que tenen un preu substancialment més alt que el dels productes amb gluten. Per a aquestes persones, l’alimentació és la seva medicina, ja que l’única manera de controlar l’impacte de la malaltia és mitjançant una estricta dieta sense gluten. Malgrat les innovacions que la indústria ha dut a terme en els processos de producció, actualment la Federació d’Associacions de Celíacs d’Espanya (FACE), en el seu “Informe de preus sobre productes sense gluten 2019”, calcula que una persona celíaca a Espanya paga al voltant de 100 € més cada mes en comparació amb una persona sense aquesta malaltia.

A Veritas considerem que, en un sistema en què la sanitat pública està garantida per a tothom, el poder adquisitiu no hauria de condicionar la capacitat de les persones d’accedir a productes sense gluten, de la mateixa manera que no condiciona la possibilitat d’accedir a medicaments per a altres malalties. Espanya necessita una normativa estatal que iguali el dret de les persones celíaques oferint-los prestacions econòmiques.

Provoquem un canvi

Suma’t a la iniciativa signant aquesta petició de change.org

SIGNATURA

Països de la Unió Europea que preveuen ajudes econòmiques per als celíacs

Molts països reconeixen la situació del col·lectiu de persones celíaques a través de prestacions econòmiques per assumir el sobrecost dels productes sense gluten.

A Bèlgica la prestació per a persones adultes és de 38 € mensuals, mentre que a Noruega ascendeix a 207 € al mes i a Finlàndia se situa al voltant dels 900 € anuals.

Per obtenir aquests avantatges, descarrega’t l’app Veritas, entra en la secció “Provoquem un canvi” i activa el benefici.