Ara a Veritas

Reclamem la gratuïtat de productes d’higiene menstrual en espais públics

A Veritas creiem que les compreses i els tampons són béns de primera necessitat i que, igual que el paper higiènic, haurien de ser accessibles per a totes les persones que ho necessitin. Per aquest motiu, reclamem poder disposar de productes d’higiene menstrual gratuïts en espais públics, un canvi previst ja a la legislació espanyola.

Mentre el canvi s’aplica, volem ser un exemple i oferim de manera gratuïta compreses i tampons ecològics en tots els nostres supermercat a totes les persones que ho necessitin en cas d’imprevist; així ens convertim en el primer supermercat a Espanya a oferir aquest servei.

Apostem per l’accessibilitat i la gratuïtat de productes d’higiene menstrual - Provoquem un canvi - Veritas

Oferir de manera gratuïta productes d’higiene menstrual

Des del març del 2023, és obligatori oferir de manera gratuïta productes d’higiene femenina en organismes de caràcter públic. Aquest servei a la població menstruant es va aprovar en l’actualització de la Llei orgànica 2/2010, un compromís que ja és una realitat en països com el Regne Unit, Escòcia, França, el Canadà o Austràlia. És per això que ens dirigim a l’administració central i autonòmica, així com als ajuntaments, per oferir a la ciutadania la disponibilitat dels nostres supermercats com a espais de referència, i compartir experiències davant d’aquest compromís col·lectiu amb la població menstruant.

A més, també ens sumem a la reivindicació, ja activa a Change.org, de disposar de productes menstruals gratuïts en espais públics.

Menstrual Point®

Des del novembre del 2023, en tots els supermercats i llocs de treball Veritas tindrem dispensadors amb compreses i tampons ecològics de Masmi Organic Care a la disposició de totes les persones menstruants que tinguin un imprevist, siguin o no empleades dels nostres supermercats. Amb aquesta acció, ens convertim en distribuïdors oficials del moviment social Menstrual Point®, una iniciativa que lluita perquè totes les persones menstruants tinguin accés a productes d’higiene femenina als seus llocs de treball o estudi.

Apostem per l’accessibilitat i la gratuïtat de productes d’higiene menstrual - Menstrual Point - Veritas

Més informació sobre Veritas Menstrual Point®.

Contingut relacionat

  • Ara a Veritas

Provoquem un canvi

Provoquem un canvi és una iniciativa d'activisme per impulsar canvis...

  • Ara a Veritas

Reduïm l’IVA dels bolquers infantils

Actualment els bolquers infantils tenen un IVA del 21%, però...

  • Ara a Veritas

Reclamem una ajuda econòmica per a les persones celíaques

A Veritas reclamem una normativa estatal que prevegi una ajuda...

  • Ara a Veritas

Reduïm l’IVA dels productes d’higiene femenina

Des de l'any 2020, hem lluitat per aconseguir una reducció...