Ara a Veritas

Reduïm l’IVA dels bolquers infantils

Actualment els bolquers infantils tenen un IVA del 21%, però a Veritas considerem que són productes de primera necessitat. Per això reclamem un IVA del 4%.

I, mentre no arriba el canvi, Veritas n’assumeix la diferència, rebaixant el preu dels bolquers infantils com si tinguessin un IVA superreduït.

Reduir l'IVA dels bolquers infantils - Veritas

Reduir l’IVA dels bolquers infantils

La higiene dels nadons és tan important com la seva alimentació o els bons hàbits de son. De fet, la pell d’un nadó és cinc vegades més fina que la d’una persona adulta, i requereix una cura especial per evitar irritacions i infeccions.

Atès que tots els nadons necessiten utilitzar aquest producte, no haurien de tenir el mateix IVA que béns considerats de luxe o nocius per a la salut.

A Espanya, els bolquers per a adults tenen l’IVA reduït, però els dels nadons, no.

Reduir l'IVA dels bolquers infantils - Veritas

Països que ja han reduït l’IVA dels bolquers infantils

Des del 2018, els estats membre de la Unió Europea tenen llibertat per abaixar l’IVA de bolquers i productes com els tampons o els preservatius. Poden aplicar-hi fins i tot un 0%. Amb aquesta flexibilitat, la Comissió Europea vol donar resposta al repte demogràfic que afronten tots els països.

Fa anys que països com Portugal o Polònia han rebaixat l’IVA dels bolquers i el Regne Unit o Irlanda van més enllà i els atorguen l’exempció d’impostos.

Un canvi de fort impacte

Espanya és el segon país amb l’índex de natalitat més baix de la Unió Europea. De fet, actualment vivim un moment de decreixement demogràfic, ja que moren més persones que les que neixen.

Els dos principals motius pels quals els adults espanyols no tenen fills són la dificultat per a la conciliació i el poder adquisitiu de les famílies.

I és que, únicament amb els béns bàsics associats al naixement (bolquers, alimentació, roba, guarderia, vacunes…), una família ha de fer front a unes despeses molt elevades. Només els bolquers suposen una despesa de 528 euros l’any dels quals 110,88 euros són d’IVA.

Els bolquers ecològics són més sostenibles

A Espanya es llencen 1.000 milions de bolquers a l’any, la qual cosa suposa 172.000 tones de residus que no es poden reciclar.

A Veritas disposem d’una alternativa adequada per al medi ambient: els bolquers ecològics. Mentre un bolquer convencional tarda entre 300 i 400 anys a biodegradar-se, un bolquer ecològic ho fa entre 1 i 6 anys.

Provoquem un canvi

A Veritas volem canviar les lleis.
Suma’t-hi i aconsegueix els avantatges ara.

Contingut relacionat

  • Ara a Veritas

Provoquem un canvi

Provoquem un canvi és una iniciativa d'activisme per impulsar canvis...

  • Ara a Veritas

Reduïm l’IVA dels productes d’higiene femenina

Des de l'any 2020, hem lluitat per aconseguir una reducció...

  • Ara a Veritas

Reduïm l’IVA dels bolquers infantils

Actualment els bolquers infantils tenen un IVA del 21%, però...

  • Ara a Veritas

Raúl Sánchez: “Veritas fa un pas més i considera que la seva responsabilitat social corporativa passa per retornar a la societat el benefici que obté”

Raúl Sánchez fa 23 anys que treballa per a l'Associació...