Reduir l’IVA dels bolquers infantils

Reduir l’IVA dels bolquers infantils

Actualment els bolquers infantils tenen un IVA del 21%, però a Veritas considerem que són productes de primera necessitat. Per això reclamem un IVA del 4%. I, mentre no arriba el canvi, Veritas n’assumeix la diferència, rebaixant el preu dels bolquers infantils com si tinguessin un IVA superreduït, a les persones que hagin signat la causa. Suma’t a la iniciativa signant aquesta petició de change.org SIGNATURA

Per obtenir aquest avantatge, forma part del nostre club Veritas: descarrega’t l’app Veritas, entra en la secció “Provoquem un canvi” i activa el benefici. A més, pots sumar-te a la iniciativa signant la petició de change.org que també trobaràs a l’app.

Reduir l’IVA dels bolquers infantils

La higiene dels nadons és tan important com la seva alimentació o els bons hàbits de son. De fet, la pell d’un nadó és cinc vegades més fina que la d’una persona adulta, i requereix una cura especial per evitar irritacions i infeccions. Atès que tots els nadons necessiten utilitzar aquest producte, no haurien de tenir el mateix IVA que béns considerats de luxe o nocius per a la salut. A Espanya, els bolquers per a adults tenen l’IVA reduït, però els dels nadons, no.

Provoquem un canvi

Suma’t a la iniciativa signant aquesta petició de change.org

FIRMA

Països que ja han reduït l’IVA dels bolquers infantils

Des del 2018, els estats membre de la Unió Europea tenen llibertat per abaixar l’IVA de bolquers i productes com els tampons o els preservatius. Poden aplicar-hi fins i tot un 0%. Amb aquesta flexibilitat, la Comissió Europea vol donar resposta al repte demogràfic que afronten tots els països.

Fa anys que països com la República Txeca, Hongria, Malta, Portugal o Polònia van rebaixar l’IVA als bolquers; el Regne Unit va anar més enllà i els va atorgar l’exempció d’impostos.

Un canvi de fort impacte

Espanya és el segon país amb l’índex de natalitat més baix de la Unió Europea. De fet, actualment vivim un moment de decreixement demogràfic, ja que moren més persones que les que neixen.

Els dos principals motius pels quals els adults espanyols no tenen fills són la dificultat per a la conciliació i el poder adquisitiu de les famílies. I és que, únicament amb els béns bàsics associats al naixement (bolquers, alimentació, roba, guarderia, vacunes…), una família ha de fer front a unes despeses molt elevades. Només els bolquers suposen una despesa d’entre 700 i 1.000 euros a l’any..

Els bolquers infantils ecològics són més sostenibles

A Espanya cada any es llencen 1.000 milions de bolquers a l’any, la qual cosa suposa 172.000 tones de residu que no es pot reciclar.

A Veritas disposem d’una alternativa adequada per al medi ambient: els bolquers ecològics. Mentre un bolquer normal tarda entre 300 i 400 anys a biodegradar-se, un bolquer ecològic ho fa entre 1 i 6 anys.