Ara a Veritas

Reduïm l’IVA dels productes d’higiene femenina

Des de l’any 2020, hem lluitat per aconseguir una reducció de l’IVA del 10 al 4% en productes d’higiene femenina i, per fi, ho hem aconseguit!

Reduïm l'IVA dels productes d'higiene femenina - Provoquem un canvi - Ho hem aconseguit

Veritas celebra l’aplicació a partir de l’1 de gener de la Llei 31/2022, de pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2023, en què es canvia de tipus impositiu d’IVA reduït d’un 10% a un 4% en els productes d’higiene femenina com tampons, compreses i protectors íntims. Un aspecte important d’aquesta nova llei és que té caràcter permanent.

El motor d’aquest canvi de llei és reduir la discriminació econòmica vinculada al sexe i l’edat d’una persona, en tractar-se de productes de primera necessitat inherents a la condició femenina.

Reduir l’IVA dels productes d’higiene femenina

L’any 2020, Veritas va iniciar una campaña de descompte a aquests productes, i va assumir durant dos anys la diferència de preus, simulant així l’aplicació de l’IVA al 4% per als seus clients. Aquest esforç va afectar prop d’un centenar de referències diferents i ha impactat en un estalvi valorat en més de 65.000 € que ha beneficiat més de 40.000 dones.

A Espanya dos de cada deu dones estan en risc de pobresa menstrual: un 20%. Per això, des de Veritas la reducció d’aquests productes sempre s’ha considerat un dret.

És una mesura que es va prendre per posar en valor la falta de resposta per part de les administracions estatals i fer més accessibles els productes de primera necessitat. Ara celebrem que la nostra iniciativa es converteixi finalment també en un canvi legislatiu real, ja que volem que cada acte de compra aconsegueixi modelar el món on vivim i, per això, oferim un consum just, conscient i responsable.

Silvio Elías, cofundador i conseller delegat de Veritas.

Provoquem un canvi

A Veritas volem canviar les lleis.
Suma’t-hi i aconsegueix els avantatges ara.

Contingut relacionat

  • Ara a Veritas

Provoquem un canvi

Provoquem un canvi és una iniciativa d'activisme per impulsar canvis...

  • Ara a Veritas

Reduïm l’IVA dels bolquers infantils

Actualment els bolquers infantils tenen un IVA del 21%, però...

  • Ara a Veritas

Reclamem una ajuda econòmica per a les persones celíaques

A Veritas reclamem una normativa estatal que prevegi una ajuda...

  • Ara a Veritas

Raúl Sánchez: “Veritas fa un pas més i considera que la seva responsabilitat social corporativa passa per retornar a la societat el benefici que obté”

Raúl Sánchez fa 23 anys que treballa per a l'Associació...