Diccionari d'aliments

Refrescos al natural

Refrescos al natural per soportar les altes temperatures de l’estiu que afavoreixen la sudoració i, per tant, la deshidratació. Per evitar-ho cal beure una quantitat suficient d’aigua i altres líquids. Una opció molt saludabe la tenim en els refrescos ecològics, que a més de ser deliciosos i calmarla set aporten vitamines i minerals, entre altres beneficis. Aquest estiu és recomanable hidratar-se. Per això, normalment bebem aigua, peò de vegades, ens ve de gust refrescar-nos amb altres tipus de begudes. Quina és la millor opció? D’entrada, descartarem les elaborades a base d’aigua anhídric carbònic, sucres o edulcorants artificials i altres additius, ja que irriten l’estòmac, resulten massa dolces i calòriques i no ens acaben de fer passar la set.

Refrescos al natural

La millor alternativa és, una vegada més, l’ecològica. Existeix un ampli ventall de begudes molt atractives amb ingredients saborosos i beneficiosos que són una excel·lent elecció.
 • Amb gas i suc de fruita: les begudes gasoses a base de sucs de fruites naturals busquen l’autenticitat oferint un contingut de suc natural més elevat que les no ecològiques i rebaixant les quantitats de sucre.  A part dels coneguts refrescos de taronja, llimona i poma, també existeixen opcions antioxidants com la grosella, els nabius i les fruites vermelles.
 • De cola: es caracteritzen per la seva reduïda aportació de sucre i perquè no contenen cafeïna, la qual cosa els fa aptes per als més petits.
 • Aigua de coco pura: som davant d’una beguda baixa en calories i hidratant que, sobretot, fa passar la set, cosa que no sempre es pot afirmar. Naturalment isotònica, ajuda a la reposició de minerals després de l’activitat física.
 • Kombuchaun refresc fermentat de gran èxit als EUA que es distingeix pels enzims i el poder probiòtic que li atorga la fermentació. Deliciós, lleugerament picant i efervescent, el kombucha està indicat per enfortir el sistema inmunològic, reduir la pressió arterial i prevenir problemes digestius, com úlceres d’estómac i gastronteritis. És un producte viu, no pasteuritzat i per això podem trobar surant en el líquid gran part del ferment que el fa ric en probiòtics. A més, incorpora ingredients amb diferents propietats, com la llimona (alcalinitzant), la magrana (antioxidant) o el gingebre (sigestiu).
 • Aigua de saba de bedoll: es considera una beguda nova, però la veritat és que ja la prenien els celtes. Disponible en dues versions, natural i amb gingebre, és molt lleugera i té destacats efectes sobre els ronyons, la qual cosa fa que sigui apreciada per tractar la retenció de líquids, eliminar toxines i prevenir o reduir la cel·lulitis.
 • Amb ingredients digestius: distensió abdominal, digestions pesades, eructes, flatulència i restrenyiment són alguns símptomes que reflecteixen un aparell digestiu alterat. Triar refrescos amb determinats ingredients pot ser una gran ajuda.
  • Beguda de gingebre: el seu característic sabor picant activa i facilita la digestió i evita completament la flatulència, alhora que s’aconsella en cas de mareig. També tenim el conegut ginger ale, elaborat segons la recepta original i en qualitat ecològica.
  • Refresc amb àloe: un component que millora la digestió en general, prevé el restrenyiment i la descomposició, guareix úlceres estomacals i intestinals, alleuja les irritacions i els processos inflamatoris del tub digestiu i evita l’acidesa.
  • Hibisc: ric en vitamina C, treballa en l’aspecte digestiu com a laxant suau, obre la gana, elimina l’acidesa i actual com a dilatador de les artèries, per la qual cosa tradicionalment es recomana per solucionar problemes circulatoris.
Per altra banda, també et recomanem elaborar els teus propis sucs cassolans, a base de fruites i verdures de temporada. Consulta les nostres receptes de sucs i smoothies, elaborades pel xef Miguel Aguilar.  

Contingut relacionat

 • Diccionari d'aliments

Suc melon collie

Suc melon collie, molt refrescant i ideal per eliminar la...

 • Diccionari d'aliments

Temporada d’esitu

Menú per a la temporada d’estiu, elaborat per la dietista i...

 • Diccionari d'aliments

Oli potenciador del bronzejat

La pell és l’òrgan més gran del cos, i per...