La dietista Mireia Marín t’ha preparat un menú setmanal ric en potassi, acompanyat d’idees per esmorzar i berenar, i consells saludables.
Troba tots els ingredients a la nostra botiga online.
Dilluns
Dinar
Sopa freda de meló i ametlles.
Llagostins amb salsa d’alvocat i mango, acompanyat de juliana d’enciam.
Sopar
Cuscús integral amb verdures, cigrons, prunes panses i fruita seca.
Dimarts
Dinar
Patates al forn amb crema de porros i comí.
Broqueta de conill i pinya amb julivert.
Sopar
Amanida de bolets amb canonge, ruca i pinyons.
Truita de ceba i herbes provençals.
Dimecres
Dinar
Amanida de brots tendres amb favetes i pistaxos.
Mandonguilles vegetals amb sofregit de tomàquet.
Sopar
Sopa de pollastre amb verdures, cúrcuma i coriandre.
Dijous
Dinar
Crema d’espàrrecs verds amb iogurt i anet.
Truita al forn amb boniato.
Sopar
Suc verd de poma, col kale, dàtil i llimona.
Ous escumats amb llit de patata.
Divendres
Dinar
Mongetes tendres saltades amb all, julivert i llevat de cervesa.
Filet amb salsa de figues.
Sopar
Creps farcides d’espinacs i bacallà, acompanyat d’amanida verda.
Esmorzar
Suc de taronja i magrana.
Tortilles de civada.
Plàtan i nous.
Te verd.
Berenar
Pa de pessic de iogurt amb encenalls de xocolata negra.
Pinya natural.
Consell
El potassi és un oligoelement fonamental per a la vida. La concentració d’aquest és 40 vegades superior a l’interior de la cèl·lula que a l’exterior. És alcalinitzant i altament oxidable, per això és molt important consumir-ne a través d’aliments frescos.
Consumeix molta verdura (sobretot de fulla verda) i fruita: síndria, pinya, albercoc, meló, plàtan, figa, pruna.
Evita la sal comuna, els embotits, els formatges secs, les conserves i les salses envasades.
Entre hores pots prendre un brou alcalinitzant, ric en potassi, a base de ceba, porro, api, pastanaga i julivert (afegeix-hi unes gotes de llimona al final).