Receptes
Risones funghi amb poma i tomàquets secs
Els risones són una pasta amb forma d’arròs que s’elabora a partir de llenties, pèsols i blat. Destaquen pel seu contingut en proteïna i fibra i combinen molt bé amb el gust dels tomàquets secs, la frescor de la poma i l’aroma dels xampinyons. Tasta’ls en aquesta recepta que ens proposa la foodbloguera Rocío Montoya, de Veggie Boggie.

Risones funghi amb poma i tomàquets secs
Ingredients:
- 250 g de risones
- 200 ml de nata vegetal d’ametlles
- 200 g de xampinyons
- 4 tomàquets secs
- 1 poma golden de mida mitjana
- 1 ceba
- 250 ml d’aigua
- ⅓ de got de vi blanc
- ½ cullerada petita de nou moscada
- Formatge parmesà ratllat
- Orenga fresca
- Alfàbrega
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre
Elaboració:
- Hidrata els tomàquets secs en 250 ml d’aigua calenta durant 30 minuts. Reserva l’aigua dels tomàquets.
- Pela i talla a daus la poma, renta i lamina els xampinyons, i pica la ceba i els tomàquets hidratats. Reserva-ho.
- En una cassola, sofregeix la ceba amb un raig d’oli d’oliva i, quan estigui transparent, afegeix-hi la poma i els tomàquets. Cuina-ho a foc mitjà-baix durant 10 minuts.
- Incorpora-hi els xampinyons, remena-ho, afegeix-hi el vi blanc i continua-ho coent fins que s’evapori l’alcohol.
- Afegeix-hi els risones i barreja’ls molt bé amb el sofregit.
- Aboca-hi l’aigua dels tomàquets secs i la nata, salpebra-ho i especia-ho amb la nou moscada.
- Cuina-ho a foc mitjà-baix remenant cada 5 minuts fins que els risones estiguin fets i empolvora’ls amb una mica de formatge parmesà mentre remenes.
- Serveix-los calents amb formatge, orenga i alfàbrega.
Contingut relacionat
- Receptes
Risotto de bolets
Risotto de bolets. Una recepta estupenda per a la tardor...
- Receptes
Pasta integral amb salsa de taronja, formatge i nous
Molt rica en fibra, la pasta integral és un aliment...
- Receptes
Macarrons amb xampinyons i pesto d’espinacs
Macarrons amb xampinyons acompanyats d’un deliciós pesto d’espinacs, perfecte per...