Risones funghi amb poma i tomàquets secs

Els risones són una pasta amb forma d’arròs que s’elabora a partir de llenties, pèsols i blat. Destaquen pel seu contingut en proteïna i fibra i combinen molt bé amb el gust dels tomàquets secs, la frescor de la poma i l’aroma dels xampinyons. Tasta’ls en aquesta recepta que ens proposa la foodbloguera Rocío Montoya, de Veggie Boggie.

Risones funghi amb poma i tomàquets secs - Receptes - Veritas

Risones funghi amb poma i tomàquets secs

Ingredients:

Elaboració:

  1. Hidrata els tomàquets secs en 250 ml d’aigua calenta durant 30 minuts. Reserva l’aigua dels tomàquets.
  2. Pela i talla a daus la poma, renta i lamina els xampinyons, i pica la ceba i els tomàquets hidratats. Reserva-ho.
  3. En una cassola, sofregeix la ceba amb un raig d’oli d’oliva i, quan estigui transparent, afegeix-hi la poma i els tomàquets. Cuina-ho a foc mitjà-baix durant 10 minuts.
  4. Incorpora-hi els xampinyons, remena-ho, afegeix-hi el vi blanc i continua-ho coent fins que s’evapori l’alcohol.
  5. Afegeix-hi els risones i barreja’ls molt bé amb el sofregit.
  6. Aboca-hi l’aigua dels tomàquets secs i la nata, salpebra-ho i especia-ho amb la nou moscada.
  7. Cuina-ho a foc mitjà-baix remenant cada 5 minuts fins que els risones estiguin fets i empolvora’ls amb una mica de formatge parmesà mentre remenes.
  8. Serveix-los calents amb formatge, orenga i alfàbrega.

Descobreix les nostres propostes amb pasta.