Gràcies a la seva aportació en proteïnes i àcids grassos essencials omega-3, el salmó resulta imprescindible en qualsevol dieta equilibrada i una manera molt saludable de cuinar-lo és la papillota, ja que es cou en els seus propis sucs, i conserva totes les qualitats sense perdre ni una mica de sabor.
Salmó a la papillota amb salsa tàrtara
Ingredients:
- 2 lloms de salmó salvatge vermell
- 1 carbassó
- 1 pastanaga
- 1 bròcoli
- 15 tomàquets cirerols
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre
Per a la salsa tàrtara:
- 225 ml de maiones
- 20 g de tàperes
- 5 cogombrets
- ½ ceba tendra fresca
- 1 cullerada petita de mostassa antiga
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració
- Talla el carbassó i la pastanaga a la juliana, el bròcoli a flors petites i els tomàquets cirerols a quarts perquè es cuinin de manera uniforme. Reserva-ho.
- Estén paper d’alumini sobre la superfície de treball i, damunt, col·loca-hi paper de forn.
- Posa al centre el llom de salmó i condimenta’l amb sal, pebre i un rajolí d’oli d’oliva. Al costat del salmó, posa les verdures ja trossejades i salpebrades.
- Fes un paquet amb el paper de forn, unint els extrems del paper al centre, enrotllant-lo i ficant les cantonades com si emboliquessis un regal. Repeteix el procés amb el paper d’alumini per evitar que s’escapin els sucs.
- Enforna-ho entre 13 i 15 minuts a 175 °C.
- Mentre es cuina el salmó, prepara la salsa barrejant la maionesa amb la mostassa, la ceba tendra tallada a la brunoise fina, i les tàperes i els cogombrets tallats a trossos molt petits. Reserva-ho a la nevera.
- Retira el peix del forn i serveix-lo amb la salsa tàrtara en un costat del plat.
Recepta ideada per Laura Martín, creadora del perfil d’Instagram @missohlaura.
Descobreix més receptes sobre alimentació ecològica