Receptes
Salsa romesco
La salsa romesco sempre ha estat la companya per excel·lència dels deliciosos calçots. Ara, que és la seva temporada, aprofitem per oferir-te la recepta d’una salsa romesco, que a més d’estar riquíssima, té propietats medicinals.
Aquesta recepta, elaborada per Alf Mota, la trobaràs al llibre digital de Terra Veritas que vam publicar durant el mes de febrer.

Salsa romesco
Ingredients:
- 2 o 3 tomàquets en branca
- 1/2 tassa d’ametlles
- 1/2 tassa d’avellanes
- 1 pebrot
- 1 cullerada sopera de pebre dolç en pols
- 3 grans d’all negre
- 3 cullerades soperes de vinagre d’arròs
- 6 cullerades soperes d’oli d’oliva verge
- 1 cullerada petita de tamari
- 1 llesca de pa integral
Elaboració:
- Rosteix el pebrot al forn durant 40 minuts a 180ºC. Quan estigui llest, treu la pell i reserva la polpa.
- Escaliva els tomàquets al forn durant 15 minuts a 180ºC. Quan estiguin llestos, reserva’ls perquè es refredin, treu-ne la pell i trosseja’ls.
- Torra a la paella la fruita seca lleugerament i pica-la.
- Torra la llesca de pa i esmicola-la.
- Col·loca tots els ingredients al vas de la batedora i bat fins que tingui consistència de salsa. Pots afegir una mica d’aigua si cal.
Contingut relacionat
- Receptes
Fajitas de seitan amb guacamole – FastGood
Fajitas de seitan amb guacamole, un clàssic revisitat de la...
- Receptes
Salses i amaniments lleugers
Menú amb salses i amaniments lleugers, elaborat per la dietista i...
- Receptes
Hamburguesa de llenties amb salsa de kale
Hamburguesa de llenties amb salsa de kale, una recepta recomanada...