Sandvitx de carxofes i espinacs

Una recepta tan senzilla com un sandvitx es pot convertir en un àpat d’allò més complet i nutritiu. Perfecte per començar el dia o reposar forces a mig matí gràcies a l’extra de vitamines que aporten les carxofes, els espinacs i el formatge.

La carxofa és una de les verdures predilectes a l’hora de fer una depuració hepàtica. Segons la medicina tradicional xinesa, la carxofa té un gust amarg, considerat per refredar el cos. Per això es recomana a persones amb sobrepès i excés de calor.

Gaudeix amb aquesta deliciosa recepta que et proposa la foodbloger Green Mama.

Sandvitx de carxofes i espinacs - Receptes - Veritas

Sandvitx de carxofes i espinacs

Ingredients:

Elaboració:

  1. Amb les mans, treu les fulles més dures de les carxofes fins que arribis a les que són més tendres i de color groguenc.
  2. Pela el tronc, sense treure’l, i talla’n la part seca. Amb l’ajuda d’un ganivet, elimina també la part més seca de les carxofes.
  3. Pica les carxofes a la juliana i posa-les en un bol amb aigua i un parell de rodanxes de llimona.
  4. En una paella antiadherent posa un rajolí d’oli, el curri en pols i la ceba prèviament tallada a la juliana. Cou la ceba a foc mitjà fins que s’estovi.
  5. Eixuga la carxofa amb un drap de cuina i incorpora-la a la paella. Afegeix-hi un raig de suc de llimona acabada d’esprémer, pebre negre acabat de moldre i un polsim de sal. Deixa que es cogui remenant de tant en tant.
  6. Quan notis que la carxofa està gairebé feta, afegeix-hi els espinacs i l’alfàbrega, remenant fins que s’estovin. Retira-ho de la paella i reserva-ho.
  7. A la mateixa paella, posa un rajolí d’oli , el romaní fresc i l’all. Quan l’all hagi agafat color, treu-lo.
  8. Posa el pa a la paella, torra’l pels dos costats i damunt d’una de les llesques posa el formatge de cabra trossejat finament, la verdura saltada i el formatge parmesà. Quan el formatge s’hagi fos col·loca damunt l’altra torrada.
  9. Espera que el sandvitx es refredi una mica abans de tallar-lo i serveix-lo immediatament.

Si t’ha agradat aquest sandvitx, tasta el d’ensalada russa de cigrons i ceba tendra.