Consells

Si el teu fill no vol llegums…

Els nens són grans seleccionadors dels aliments que mengen i els llegums –ja siguin cigrons, llenties, mongetes…– són un dels més rebutjats. Aconseguir que els acceptin no és difícil, només cal posar-se al seu lloc i tenir en compte els seus interessos quan es troben davant d’un plat de menjar.

Llegums - Consells - Veritas

Pautes per introduir els llegums en l’alimentació infantil

Els llegums són una excel·lent font de proteïnes, hidrats de carboni d’absorció lenta i fibra, i és important que estiguin inclosos en la dieta habitual dels més petits. De fet, fa ja temps que es recomana fer-los servir com a font de proteïna almenys una vegada a la setmana, en substitució de la proteïna d’origen animal. Et donem unes pautes per introduir-los en l’alimentació del nen i evitar que els rebutgi.

Com més aviat millor

És més fàcil que els nens acceptin els aliments si se’ls presenten des d’una edat primerenca; per això és recomanable incloure llegums al seu menjar des que són nadons.

Receptes creatives

La majoria no els volen tastar simplement perquè no els n’agrada l’aparença o la textura, per la qual cosa és aconsellable apostar per la creativitat a l’hora de presentar els llegums. Pots fer receptes que cridin l’atenció del teu fill: hamburgueses, croquetes, salses….


Troba tots els productes de la recepta a les nostres botigues o shop online.

Junts a la cuina

Als nens els encanta feinejar entre olles i paelles i també els agrada tastar allò que han ajudat a cuinar . Una bona idea és deixar que siguin ells els qui els rentin i els posin en remull.

Molta paciència

Recorda que “Roma no es va construir en un dia” i no et desanimis si els teus fills els rebutgen les primeres vegades; has de continuar posant-los a la taula amb regularitat i amb diferents receptes.

Abans de res, diversió

És habitual que als nens els avorreixi asseure’s a menjar i prefereixin jugar; prova d’ensenyar-los endevinalles sobre llegums o fes jocs de memòria amb les diferents varietats.

4 propostes fàcils i molt atractives

  1. Afegeix un grapat de llegums als seus plats preferits. Converteix els llegums en un ingredient més; per exemple, afegeix llenties a uns macarrons o barreja cigrons amb arròs.
  2. Sopes amb trossets. Pots combinar diferents aliments, como llenties, cigrons i faves amb vegetals i carn o pollastre.
  3. Purés i cremes amb formatge. Fes un puré de llegums (faves, cigrons) i incorpora-hi formatge ratllat per donar-li un toc de sabor.
  4. Dibuixos i formes al plat. Una idea que funciona molt bé és fer siluetes d’animals o cares al plat perquè els nens es distreguin mentre mengen.

Text: Júlia Farré, diestista i nutricionista col·legiada.

Contingut relacionat

  • Consells

Llenties guisades amb parmentier

Extraordinàriament riques en proteïnes, ferro i fibra, les llenties són...

  • Consells

Hamburgueses de llenties

Hamburgueses de llenties, una forma saborosa i diferent de poder...

  • Consells

Amanida de llenties i xiitakes amb amaniment de miso

Les llenties dupuy es caracteritzen per un gust lleugerament dolç...

  • Consells

Llegums: aprofita’n tot el potencial nutritiu!

Els llegums són perfectes per a una amanida, s’adapten a...