Receptes
Sopa de remolatxa estil thai
Sopa de remolatxa, exòtica i cremosa que combina a la perfecció el punt dolç de la remolatxa i la llet de coco amb el toc lleugerament àcid de la llimona i el gingebre. Un plat reconfortant que resulta ideal ara que arriba el fred.
La remolatxa és una arrel rica en aigua, proteïnes i hidrats de carboni, que afegeix als plats un color molt especial i una extraordinària quantitat de fibra i antioxidants. La que trobaràs a les nostres botigues vé de la finca l’Horta de la Carme, ubicada en Camarles, Tarragona. Carme Martí conrea amb afecte i dedicació absoluta una infinitat de vegetals. Coneix la seva historia.

Sopa de remolatxa estil thai
Ingrediente:
- 3 remolatxes mitjanes
- 1 patata gran
- 1/2 ceba
- 1/2 L de brou de verdures
- 2 grans d‘all
- 1 llauna de llet de coco
- 1 crema de coco estil thai
- 1 lima o 1 limona
- Arrel de gingebre
- Germinats de ceba
- Pebre negre en gra
- Oli d’oliva verge extra
- Sal marina
Elaboració:
- Pela els alls i un tros de gingebre d’uns 6-7 cm. reserva-ho.
- Talla la ceba a la juliana. Reserva-la.
- Afegeix.hi la ceba, barreja-ho i sofregeix-ho perquè es dauri.
- Pela la patata i les remolatxes, renta-les i talla-les en trossos mitjans. Afegeix-les a l’olla i deixa que s’ofegui tot durant uns 5 minuts.
- Incorpora-hi mig litre de brou de verdures i la llet de coco. Tapa-ho i deixa-ho coure a foc miyjà.
- Una vegada cuites les verdures, apaga el foc i afegeix-hi un rajolí d’oli d’oliva, sal i pebre negre acabat de moldre.
- Tritura-ho bé fins a obtenir una crema i serveix-ho amb una mica de crema de coco thai, un rajolí d’oli d’oliva i germinats de ceba per damunt.