Companys de viatge

Taronges Biorange, les més dolces – Companys de viatge

A les nostres botigues arriben les taronges Biorange des de la ribera del Xúquer, un lloc privilegiat per cultivar-les. Molt dolces i sucoses, maduren a l’arbre i es cullen al punt perquè gaudeixis de tots els seus nutrients i del seu gust inigualable.

Taronges Biorange - Companys de viatge - Veritas

Les taronges més dolces

Coneguda com el bressol de la taronja, la ribera del riu Xúquer és un dels paratges més fèrtils de la Comunitat Valenciana i les seves terres estan brodades de tarongers que ofereixen el seu fruit diversos mesos a l’any. Des d’allà, arriben a les nostres botigues taronges i mandarines acabades de collir i etiquetades sota la marca Biorange, pertanyent a l’empresa Morales Júcar. Aquesta companyia familiar, fundada el 1944, des de fa més d’una dècada es dedica al cultiu ecològic de cítrics:

“Les nostres taronges i mandarines maduren a l’arbre i quan comença la campanya revisem las plantacions diàriament per recol·lectar les que estan en un estat òptim de maduresa; després les revisem una a una, descartant les que no estan bé i, ja envasades, s’envien a Veritas en diferents formats, el calibre gran es destina per a taula i el petit per a suc”.

Raúl Fort, gerent de Morales Júcar.

Cultiu ecològic fidel a les tradicions

Gràcies a l’estreta col·laboració amb Veritas i a la planificació conjunta de la temporada, els consumidors poden gaudir de cítrics d’altíssima qualitat que un dia abans encara eren a l’arbre.

Les seves plantacions estan certificades pel Comitè d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), porten el logotip ecològic de la UE. També es fonamenten en el principi d’evitar l’ús de pesticides químics o fertilitzants minerals, com els nitrats.

“Ni un sol dels nostres fruits està manipulat genèticament i només utilitzem fertilitzants orgànics i naturals d’ús agrícola, respectant l’equilibri del sòl i mantenint l’ecosistema i la biodiversitat”

Raúl Fort, gerent de Morales Júcar.

Compromís conscient i sostenible

Entre els seus grans compromisos destaquen el respecte per l’entorn, el suport a l’economia local i el compromís social.

“Coincidim plenament en molts punts amb Veritas. Per exemple: hem instal·lat plaques solars, cosa que implica un estalvi d’energia d’un 40% aproximadament; col·laborem amb la Fundació Adsis València, que treballa amb col·lectius en situació de vulnerabilitat; i ens esforcem per reduir al màxim la nostra petjada de carboni”.

Raúl Fort, gerent de Morales Júcar.

De l’arbre a la taula

Les taronges i mandarines Biorange adquireixen color i sabor a l’arbre, a diferència de molts cítrics no ecològics que ho fan en cambres especials amb gas etilè a 20 °C. En aquestes condicions maduren al cap d’uns cinc dies, però resulten molt menys dolces perquè la dolçor la marca el temps que estan a l’arbre.

“Les nostres fruites viatgen poc, es distribueixen tot just es cullen i gràcies al clima de la zona de la ribera del Xúquer. A més, tenen la pell molt fina, una gran suculència i un equilibri just entre dolçor i acidesa, sense gust d’aigua”.

Raúl Fort, gerent Morales Júcar.

Una deliciosa menja de què es pot aprofitar tot perquè, en ser lliure de tòxics, la pell es pot consumir amb total tranquil·litat, ja sigui per donar gust a guisats i postres o per aromatitzar olis i infusions.

Descobreix tots els nostres companys de viatge.

Contingut relacionat

  • Companys de viatge

La Despensa Social, receptes sanes i ecològiques amb valor social – Companys de viatge

Els risottos Veritas i les receptes de quinoa i preparats...

  • Companys de viatge

Horta de Santa Clara – Companys de viatge

Sense conservants, sense additius, sense aromes artificials…, només verdures fresques...

  • Companys de viatge

Garulo – Companys de viatge

Avui entrevistem Ramon Garulo, el nostre company de viatge a...

  • Companys de viatge

Pomona Fruits, conreant un futur sostenible – Companys de viatge

En la mitologia romana, Pomona era la deessa dels arbres...