Tècniques de cuina

Tècniques de cuina – Llavors de cànem

Les llavors de cànem són riques en omega-3, omega-6 i, sobretot, en polifenols, cosa que les converteix en un aliment funcional amb propietats antioxidants i antiinflamatòries.

Tècniques de cuina – Llavors de cànem

Es caracteritzen per un gust delicat, similar al de les ametlles o les nous; per això és fàcil incorporar-les a moltes receptes: des de vinagretes fins a iogurts i muslis, passant per amanides i cremes. Així mateix, poden aportar un extra de cremositat si les remulles prèviament.

Les llavors de cànem Vitaseeds ja estan a punt per consumir i resulten molt digestives perquè venen espellofades; tingues en compte que la pela és difícil de menjar tret que estigui torrada, perquè no es digereix.

Cànem

Oli casolà

L’oli de cànem és perfecte per donar un toc especial a risottos i peixos, però recorda que no el pots escalfar i que s’ha de conservar a la nevera, o fins i tot al congelador si el vols guardar molt de temps. Per fer-lo a casa, tritura les llavors amb oli d’oliva i així es mantindran intactes la majoria dels seus àcids grassos essencials omega- 3 i omega-6.

Beguda vegetal

Ingredients:

  1. 100 g de llavors de cànem.
  2. 8 dàtils.
  3. ½ cullerada petita de vainilla en pols o canyella.
  4. 1 cullerada petita d’oli de coco.

Preparació:

  1. Posa en remull 100 g de llavors de cànem entre quatre i vuit hores.
  2. Cola-les, renta-les i tritura-les bé amb un litre d’aigua.
  3. Passa la mescla per una bossa de roba o un drap fi de cotó, lli o niló (que no tingui tintes).
  4. Estreny-la al màxim i ja tens una beguda de cànem natural a punt per prendre.

Perquè sigui fins i tot més deliciosa, incorpora- hi una cullerada petita d’oli de coco, vuit dàtils i mitja cullerada de vainilla en pols o canyella, i bat-ho fins a obtenir una textura cremosa. Si l’escalfes al bany maria durant 15 minuts, obtindràs una espècie de gelatina. I si hi afegeixes en fred 5 g d’agar-agar en pols i l’escalfes lleugerament la textura serà similar a la del tofu.

Contingut relacionat

  • Tècniques de cuina

Llavors de lli moltes – Tècniques de cuina

Les llavors de lli són molt riques en omega-3, uns...

  • Tècniques de cuina

Cereals i llavors sense gluten

Els cereals i les llavors sense gluten són els millors...

  • Tècniques de cuina

Xia – Tècniques de cuina

Xia, una llavor amb un alt contingut en omega-3 i...

  • Tècniques de cuina

Beguda d’ametlla casolana

Descobreix com preparar una beguda d’ametlla casolana, endolcida amb dàtils,...