Tempeh amb salsa d’ametlles, una alternativa deliciosa als guisats tradicionals. El tempeh té una alta concentració de proteïnes. Gràcies a això està específicament indicat per als que realitzen una dieta vegetariana.
Tempeh amb salsa d’ametlles
Ingredients:
- 1 bloc de 250 g de tempeh fresc
- 2 cebes
- 1 tassa de xampinyons
- 1 tira d’alga kombu
- 1/2 tassa de pèsols verds
- Pols d’ametlles
- Ratlladura de llimona
- Salsa de soja
- Llorer
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
- Talla el bloc de tempeh en quatre trossos i després cada tros en diagonal, obtenint vuit peces de forma rectangular. Daura’ls a la paella i col·loca’ls sobre paper absorbent.
- Talla la ceba molt fina i sofregeix sobre un fons d’oli d’oliva i unes gotes de salsa de soja durant 10 minuts.
- Afegeix el llorer, el tempeh fregit, l’alga kombu, els xampinyons filetejats i cobreix d’aigua fins a la meitat del volum dels ingredients. Tapa i deixa coure a foc mitjà durant 20 minuts.
- Reserva el tempeh.
- Retira el llorer i l’alga kombu i fes un puré amb el líquid i les verdures saltades. Ajusta el punt de sal afegint més salsa de soja i modifica la consistència amb pols d’ametlla.
- Rega el tempeh amb salsa ben calenta, acompanya amb els pèsols verds (bullits durant 5 minuts) i serveix.