Temps de moniatos

Tot i que destaquen per la seva dolçor, la pectina que contenen els moniatos disminueix i retarda l’absorció dels sucres. es poden rostir, vullir, cuinar al vapor, fregir, guisar o saltar al wok, per no s’han de consumir mai crus perquè resulten indigestos.

Les possibilitats dels moniatos a la cuina són infinites. La polpa (una vegada rostit o fet al vapor) és excel·lent per preparar hamburgueses i croquetes. Tallats en rodanxes són una base de pizza perfecta i si col·loques rodanxes fines a la torradora i les untes amb tahina o alvocat aixafat tindràs un esmorçar deliciós. igualment, pot fer-los sevir per preparar una clàssica truita de patates o fins i tot per elaborar nyoquis.

Temps de moniatos

Combínalos con legumbres

A més de cuinar estofats, guisats, potatges i sopes, hi ha opcions més creatives. per exemple, una crema de moniato amb llenties vermelles, bolets saltats, pinyons, ratlladura de taronja i un fil d’oli de sèsam per damunt. O bé afegir a l’hummus una mica de moniato rostit i un polsim de bixto.

Fes xips cruixents per a carn i peix

La seva característica dolçor casa molt bé amb la intensitat de la carn i del peix. Fes un puré amb nou moscada, ghee o oli de coco, o talla els moniatos en bastons o xips, pinta’ls amb oli d’oliva, una mica de sal i pebre i enforna’ls fins que quedin cruixents.

Farceix-los de verdures

Parteix un parell de moniatos per la meitat i rosteix-los al forn. Amb una cullera, retira part de la polpa, barreja-la amb mill cuit i verdures saltades amb curri, i farceix els moniatos. Per acabar, empolvora’ls amb llevat nutricional i gratina’ls.

Alleugereix les postres

També són ideals per elaborar dolços amb menys sucres afegits. se’n poden fer mousses, natilles, púdings i pastissos, pans de pessic, magdalentes, coquetes, trufes i panellets.

Afegeix-los a les begudes

Bat una mica de polpa de moniato rostit amb una cullerada de mantega d’ametlles, encenalls de cacau, xips de coco i llavors, i afegeix-ho als smoothies bowls per endolcir-los. També pots fer un chai latte de cúrcuma, moniato rostit, te verd, gingebre i beguda de civada.

Les nostres propostes: