Timbal de salmó fumat amb chutney de mango

Timbal de salmó fumat, una recepta molt festiva que sorprèn pel seu sabor únic i fresc, a més de per l’exquisida combinació de colors i textures entre el salmó i l’alvocat, dos aliments rics en àcids grassos essencials, com els omega-3 i omega-6. El toc cruixent el posen les llavors i els germinats.

Aquesta recepta te la proposa la dietista Mireia Marín.

Timbal de salmó fumat amb chutney de mango - Receptes - Veritas

Timbal de salmó fumat amb chutney de mango

Ingredients:

Per al timbal:

Per al chutney:

Elaboració:

  1. Comença preparant el chutney posant en remull les panses en una mica d’aigua tèbia durant 10 minuts.
  2. Pela el mango i la poma, i trosseja les dues fruites a trossos regulars. Reserva-ho.
  3. Pela la ceba i pica-la.
  4. Fon la mantega en un cassó i ofega la ceba a foc mitjà fins que agafi color.
  5. Afegeix-hi la panela i remena-ho fins que s’integri.
  6. Incorpora la resta d’ingredients i deixa-ho coure a foc lent uns 15 minuts fins que la consistència sigui similar a la d’una melmelada.
  7. Retira-ho del foc, treu el canonet de canyella i deixa-ho refredar. Si t’agrada que la textura sigui més fina pots triturar-ho. Reserva-ho.
  8. Una vegada tinguis llest el chutney, ja pots preparar el timbal: pica la ceba, el tomàquet i l’alvocat a trossos molt petits, barreja’ls amb cura i afegeix-hi el tamari, l’oli i una mica de suc de llimona o llima. Salpebra-ho al gust.
  9. Per emplatar necessitaràs gotets o motlles individuals circulars amb tapa. Posa els motlles en una safata i cobreix-los amb trossos de salmó fumat, empenyent-lo amb cura cap al fons, de manera que el salmó recobreixi les parets i el fons dels motlles. Emplena’ls amb la barreja anterior, pressina perquè no quedi aire i retalla el salmó que quedi fora dels moltlles. Cobreix-los amb paper film.
  10. Deixa els timbals a la nevera durant una hora com a mínim perquè adquireixin consistència.
  11. Una vegada freds, gira els timbals en plats individuals de manera que el salmó quedi a la vista.
  12. Col·loca el chutney al costat del timbal i decora-ho amb llavors de carbassa i germinats de remolatxa. Si et ve de gust, serveix-ho amb torradetes cruixents de castanya.

Descobreix totes les receptes amb peix que et proposem.