Tofu marinat amb raïm i bolets rostits al romaní

Tofu marinat, una recepta fàcil de preparar, sana i molt completa gràcies a la proteïna vegetal del tofu, els greixos saludables de la fruita seca i les vitamines i minerals del xampinyons, que ajuden a enfortir el sistema immunitari.

Aquesta recepta ens la proposa la foodblogger Green mama.

Tofu marinat amb raïm i bolets rostits amb romaní - Veritas

Tofu marinat amb raïm i bolets rostits al romaní

Ingredients:

Elaboració:

  1. Preescalfa el forn a 180ºC i folra una safata amb paper especial per al forn.
  2. Renta els grans de raïm i els xampinyons (aquests últims molt poc). Talla els troncs dels xampinyons i enfila a cada branqueta de romaní tres xampinyons com si fessis broquetes. Fes el mateix amb el raïm.
  3. Col·loca les broquetes a la safata de forn amb una mica de sal d’herbes i un rajolí d’oli, i cou-les durant uns 20 minuts o fins que notis que estan cuites.
  4. A la safata posa també la fruita seca crua i torra-la amb una mica de romaní i sal. Trigarà uns 7 minuts en funció del forn. Gairebé al final de la cocció afegeix-hi algunes escates de coco.
  5. Entretant, col·loca en un plat fondo el tofu, el suc de llimona acabada d’esprémer, el tamari, un rajolí d’oli i una branqueta de romaní tallada finament. Barreja-ho i deixa que es maceri un mínim de 10 minuts; gira’l a la meitat del temps.
  6. En una paella antiadherent cou el tofu uns 3 minuts a foc mitjà pels dos costats.
  7. Emplata col·locant el tofu al centre del plat i afegint els grans de raïm, els xampinyons, la fruita seca torrada i esmicolada, les escates de coco, un rajolí d’oli i el pebre negre acabat de moldre.

Descobreix la nostra proposta de receptes veganes.