El tofu és una proteïna vegetal molt versàtil a la cuina. Es tracta d’un aliment oriental elaborat a partir de llavors de soja, aigua i coagulant, amb un gust suau i delicat. De fet, el més interessant d’aquest llegum és que absorbeix qualsevol gust que s’hi afegeix-hi. D’aquesta manera, si es barreja amb espècies picants, adopta un gust picant, mentre que, si es combina amb aliments dolços, pot formar part de les postres més delicioses.
La xef Mireia Anglada t’ensenya com utilitzar-lo a la cuina perquè mantingui intactes les seves propietats nutricionals.
Tofu – Tècniques de cuina
Totes les proteïnes tenen aminoàcids, que són components imprescindibles per a l’alimentació i per a la salut. En el cas de la proteïna animal, conté tots els aminoàcids essencials. No obstant això, el tofu només en té algun. Per aconseguir que la proteïna sigui completa, cal combinar-lo amb altres aliments, com la salsa de soja o les llavors.
Cocció en calent:
Bullit
Quan el comprem és cru, per això s’ha de coure almenys durant 15 minuts per poder-lo absorbir. Aquest pas previ l’haurem de fer quan l’utilitzem per a coccions a la planxa, per exemple, que és un procés molt curt de calor. No obstant això, si volem gaudir del tofu en un estofat no caldrà que el coguem prèviament perquè el temps de cocció és més llarg.
Parteix el tofu en dos o tres trossos quan l’introdueixis a l’aigua per bullir-lo.
Afegeix-hi alga kombu o wakame per accelerar la cocció del llegum.
Passats 15 minuts ja pots retirar-lo de la cocció.
Aquest tofu el podràs utilitzar per cuinar-lo a la planxa, per a amanides, per preparar un paté. I, si te’n sobra, conserva’l amb el líquid de la cocció i l’alga a la nevera.
Cocció en fred:
Utilitzarem salsa de soja o miso sense pasteuritzar perquè els bacteris vius que contenen ens ajudin a cuinar-lo en fred, alhora que alcalinitzen l’aliment.
Talla el tofu per la meitat.
Revesteix-lo de miso. Fes servir sempre misos de color fosc, com el genmai o el hatcho.
Guarda’l a la nevera durant 12 hores.
L’endemà, retira el miso (pots utilitzar-lo per fer sopes).
El miso blanc és un condiment alcalinitzant imprescindible per a...
Tècniques de cuina
Farina de cigrons – Tècniques de cuina
Farina de cigrons, sense gluten i molt rica en calci....
Tècniques de cuina
Bròcoli – Tècniques de cuina
El bròcoli és un superaliment amb propietats antioxidants, ric en...
We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Utilitzem els nostres pròpies "cookies". Si continua la navegació considerem que accepta l'ús d'aquestes.