Tècniques de cuina
Tofu – Tècniques de cuina
Tofu – Tècniques de cuina
Totes les proteïnes tenen aminoàcids, que són components imprescindibles per a l’alimentació i per a la salut. En el cas de la proteïna animal, conté tots els aminoàcids essencials. No obstant això, el tofu només en té algun. Per aconseguir que la proteïna sigui completa, cal combinar-lo amb altres aliments, com la salsa de soja o les llavors.
Cocció en calent:
Bullit Quan el comprem és cru, per això s’ha de coure almenys durant 15 minuts per poder-lo absorbir. Aquest pas previ l’haurem de fer quan l’utilitzem per a coccions a la planxa, per exemple, que és un procés molt curt de calor. No obstant això, si volem gaudir del tofu en un estofat no caldrà que el coguem prèviament perquè el temps de cocció és més llarg.- Parteix el tofu en dos o tres trossos quan l’introdueixis a l’aigua per bullir-lo.
- Afegeix-hi alga kombu o wakame per accelerar la cocció del llegum.
- Passats 15 minuts ja pots retirar-lo de la cocció.
Cocció en fred:
Utilitzarem salsa de soja o miso sense pasteuritzar perquè els bacteris vius que contenen ens ajudin a cuinar-lo en fred, alhora que alcalinitzen l’aliment.- Talla el tofu per la meitat.
- Revesteix-lo de miso. Fes servir sempre misos de color fosc, com el genmai o el hatcho.
- Guarda’l a la nevera durant 12 hores.
- L’endemà, retira el miso (pots utilitzar-lo per fer sopes).
Contingut relacionat
- Tècniques de cuina
Miso blanc – Tècniques de cuina
El miso blanc és un condiment alcalinitzant imprescindible per a...
- Tècniques de cuina
Farina de cigrons – Tècniques de cuina
Farina de cigrons, sense gluten i molt rica en calci....
- Tècniques de cuina
Bròcoli – Tècniques de cuina
El bròcoli és un superaliment amb propietats antioxidants, ric en...