Ara a Veritas

Tomàquet de branca, imprescindible d’estiu 2018

Tomàquet de branca, l’aliment per excel·lència de l’estiu, ja que tonifica l’estómac, depura el sistema circulatori, estimula la digestió i protegeix la pell dels rajos solars. El tomàquet de branca, també conegut com a tomacó o tomàquet de ramellet a les Balears, és una varietat del tomàquet rodó. És un fruit carnós, amb poques llavors, que té un color vermell intens i una olor dolça i penetrant que es concentra també a les branques. Segons The Environmental Working Group(EWG), el tomàquet és una de les fruites i verdures amb un contingut més elevat de pesticides. Com que és una verdura que solem menjar crua i amb pell, és altament recomanable triar-la ecològica. A més, els estudis bioquímics demostren que els tomàquets ecològics tenen una concentració superior de fitoquímics com la vitamina C i altres antioxidants que els no ecològics.

Tomàquet de branca, imprescindible a l’estiu

El tomàquet és molt ric en licopè, una substància que ens ajuda a combatre la mala circulació, un problema que els mesos d’estiu s’aguditza. A més, diversos estudis demostren que el licopè actua com a protector enfront de malalties cardiovasculars i redueix el risc de patir diabetis. Com a antioxidant, el licopè és fins i tot més potent que la vitamina E, i com que està acompanyat d’altres pigments com el betacarotè actua com a protector de la vista i de la pell, ja que la protegeix de la radiació solar nociva (UV).

El tomàquet de branca a la cuina

El licopè del tomàquet s’absorbeix millor si el cuinem, perquè l’efecte de la calor trenca les membranes cel·lulars i permet la sortida del pigment. Per això, notarem més els seus beneficis quan el prenguem en forma de suc, puré, salses o concentrat casolà. I, barrejar-lo amb una mica de greix, com l’oli d’oliva, encara augmenta més l’absorció del licopè. No obstant això, a l’estiu ens venen de gust més els plats refrescants com les amanides, en què el tomàquet sol ser el protagonista. També, es pot gaudir en forma de sopes fredes com el gaspatxo i el salmorejo. La nostra proposta: crema freda de tomàquet. Descobreix com preparar-la pas a pas en aquest vídeo. Troba el bono imprescindibles a l’app Veritas, acumula ecos i bescanvia’ls per euros de descompte en les teves compres!

Contingut relacionat

  • Ara a Veritas

Els imprescindibles de Veritas

Veritas et recomana, cada estació, cinc productes imprescindibles. Incloent aquests...

  • Ara a Veritas

Els imprescindibles d’estiu 2018

A l'estiu, el cos necessita una ració extra d'hidratació i...