Consells

Tot sobre els protectors solars

Tot sobre els protectors solars: en què es diferencien els filtres naturals dels químics, quin és el factor de protecció més adequat per a cada part del cos, com actuen els raigs solars… És hora d’aclarir dubtes per evitar cremades i quedar-nos únicament amb els beneficis del sol.

Prendre és sol és bo, ja que ajuda a fixar el calci en els ossos, millora l’humor i un bronzejat lleuger ens dóna un aspecte saludable. No obstant, també pot provocar cremades, alhora que deteriora el col·lagen i l’elastina ocasionant taques i arrugues.

Tot sobre els protectors solars

És fonamental utilitzar un factor de protecció molt alt (50 +) si l’exposició al sol és alta, sobretot a zones com:

  • La cara
  • Les mans
  • L’escot

Altres parts que necessiten protecció extra són les orelles i els peus perquè, encara que gairebé mai els hi toca el sol, són bastant delicades perquè la seva pell és molt fina.

A la resta del cos, si es té una exposició menor, es pot usar un índex més baix, però mai hem de deixar d’aplicar-lo perquè la pell té memòria i la radiació sempre és acumulativa.

Els protectors ecològics

La millor elecció són els protectors ecològics, que estan lliures de parabens, fragàncies artificials, ftalats, derivats del petroli i metalls pesats. Gràcies a la seva formulació a base d’actius vegetals, proporcionen resultats immediats a les necessitats cutànies.

  • Actius nutritius i hidratants: la manteca de karité, l’àloe vera i els olis de sèsam i alvocat eviten l’envelliment prematur i reparen la pell, ajudant-la a recuperar la seva lluminositat i mantenint-la suau i elàstica.
  • Ingredients antioxidants: l’oli de borratja, el d’argan, l’extracte de te verd i la vitamina E preserven de les agressions externes i bloquegen els radicals lliures, a més de suavitzar i aportar fermesa.

Els filtres minerals s’elaboren amb substàncies d’origen natural, com el diòxid de titani o l’òxid de zinc, que reflecteixen i dispersen la llum solar impedint la seva absorció, la qual cosa evita l’envermelliment. En no penetrar en la dermis són absolutament innòcues i no solen produir al·lèrgies. En canvi, els filtres químics, usats habitualment en cosmètica no ecològica, absorbeixen les radiacions solars mitjançant reaccions fotoquímiques (d’aquí que necessitin una mitja hora per començar a actuar) i es degraden durant l’exposició. S’obtenen sintèticament i poden causar reaccions cutànies perquè travessen la pell. I a més, contaminen el medi ambient.

Després de prendre el sol

Després de l’exposició cal hidratar el cos en profunditat. L’àloe vera i l’oli de rosa mosqueta posseeixen un alt poder de regeneració, combaten l’eritema i disminueixen la sensació de picor. Igualment, l’oli d’oliva té un alt poder emol·lient i causa de la seva riquesa en àcid linoleic redueix la inflamació. Descobreix totes les propietats dels olis vegetals per a ús corporal.

Contingut relacionat

  • Consells

Mascareta 2 en 1 per rostre y cabell – The beauty kitchen

La pell és l’òrgan més gran del cos, i per...

  • Consells

Viridis – Companys de viatge

Viridis és la marca d’higiene i cosmètica ecològica de venda...

  • Consells

Combat la pell resseca

Combat la pell resseca a través d'una correcta hidratació. Descobreix...