Ara a Veritas

Dos anys treballant per provocar un canvi

Un any treballant per provocar un canvi - Activisme - Veritas

Continuem lluitant per canviar situacions que ens semblen injustes! Veritas du a terme la seva activitat d’acord amb la missió de generar un impacte positiu en la salut de les persones i el planeta. Per això, des de fa dos any impulsem una campanya d’activisme empresarial per reclamar canvis legislatius i continuem treballant per provocar un canvi.

El mes d’octubre de l’any 2020, vam iniciar el projecte “Provoquem un canvi”, una iniciativa amb la qual pretenem impulsar canvis legislatius orientats a revertir situacions injustes, protegir el medi ambient i millorar la salut i qualitat de vida de les persones. D’aquesta manera, impulsem les iniciatives següents:

Un any treballant per provocar un canvi - Activisme - Veritas
Un any treballant per provocar un canvi - Activisme - Veritas

Seguim treballant per provocar un canvi

Al cap de dos anys de vida del projecte, continuem treballant per provocar un canvi. No obstant això, mentre el canvi no arriba, des de Veritas assumim la diferència de l’IVA d’aquests productes, i donem una ajuda de fins a 120 € anuals per a les persones que comprin aliments sense gluten.

Des que vam començar el projecte fa dos anys, 40.000 persones s’han beneficiat de l’IVA superreduït que estableix Veritas en els productes d’higiene femenina i 9.000 persones en els bolquers. D’altra banda, 3.500 clients han bescanviat un cupó d’ajuda per comprar productes sense gluten. D’aquesta manera, en aquests dos anys, en conjunt, els nostres clients han estalviat més de 210.000 € en la compra d’aquests productes.

Amb aquestes xifres volem denunciar el sobrecost que milers de persones han d’assumir per comprar articles de primera necessitat. Fins que el canvi no sigui efectiu, i es facin efectives lleis que reverteixin aquestes situacions, continuarem impulsant aquestes iniciatives i continuarem treballant per aconseguir-ho.

A finals del mes de setembre de 2022, el Govern anunciava que en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat aplicarà una reducció de l’IVA en els productes d’higiene femenina del 10 al 4%.

Veritas celebra la proposta del Govern, ja que és una mesura que hem reclamat des de fa dos anys assumint la diferència de preus per poder oferir a les nostres botigues un descompte que considerem de justícia social.

Contingut relacionat

  • Ara a Veritas

Reduïm l’IVA dels productes d’higiene femenina

Des de l'any 2020, hem lluitat per aconseguir una reducció...

  • Ara a Veritas

Reduïm l’IVA dels bolquers infantils

Actualment els bolquers infantils tenen un IVA del 21%, però...

  • Ara a Veritas

Reclamem una ajuda econòmica per a les persones celíaques

A Veritas reclamem una normativa estatal que prevegi una ajuda...

  • Ara a Veritas

Provoquem un canvi

Provoquem un canvi és una iniciativa d'activisme per impulsar canvis...