Ara a Veritas

Tres anys d’aliança amb Oxfam Intermón

Celebrem tres anys d’aliança i compromís amb Oxfam Intermón. Des del 2019, hem recolzat amb 400.000€ a desenes de famílies de set països diferents d’Àfrica i Amèrica Llatina a través de la comercialització de productes de comerç just, ecològics i sostenibles, com el cafè, la panela i la xocolata.

Tres anys d'aliança amb Oxfam Intermón - Ara en Veritas - Veritas


Aliança entre Veritas i Oxfam Intermón

Aquesta aliança permet la creació d’entorns segurs que garanteixen el benestar social, econòmic i ambiental dels productors i les productores de comerç just.

Entre les condicions, per un costat, destaca el pagament a un preu mínim internacional per kg de producte. Aquest fet, permet a les famílies productores portar una vida digna encara que el preu internacional del producte baixi.

Per un altre costat, destaca el pagament de la “prima de comerç just”. Aquesta és complementària i s’ingressa en un fons per ser invertit anualment.

Desenvolupar aquest projecte amb Oxfam Intermón ha significat una oportunitat única per fer que el comerç just i ecològic beneficiï els productors i productores més desfavorits i, d’aquesta manera, impulsar canvis reals en el comerç internacional per poder construir una societat més justa, que és un dels objectius de Veritas. Esperem que aquesta aliança es prolongui per molts anys.

Silvio Elías. Cofundador de Veritas.

L’ impacte positiu de l’ alianza de Veritas i Oxfam Intermón

Al llarg dels últims tres anys les comunitats rurals han pogut impulsar un canvi positiu en les seves condicions de vida gràcies als beneficis que obtenen amb el comerç just.

L’impacte social d’aquesta aliança abasta iniciatives molt diferents. Aquests són alguns exemples:

 • La construcció d’un alberg a l’escola de Nyakabirizi, Uganda.
 • La construcció de diferents infraestructures necessàries als poblats: ponts, cases, esglésies, camins veïnals, aqüeductes, etc.,
 • La construcció d’instal·lacions bàsiques que afecten la salubritat de les comunitats
 • Entre d’altres.

A més, amb aquesta aliança altres comunitats de productors i productores locals han aconseguit millorar el procés d’elaboració del seu producte per optimitzar els resultats i aconseguir més beneficis.

Construcció de centres de salut

Pel que fa a l’aspecte sanitari, s’ha fomentat la construcció de clíniques rurals, una sala de maternitat al Centre de Salut de Kajunju d’Ankole, a més de distribuir bonos de sallau per accedir a consultes, exàmens o procediments mèdics.

Cooperatives participants

Veritas i Oxfam Intermón - Ara en Veritas - Veritas
 • Uganda – Ankole Coffee Producers Cooperative Union (ACPCU): defensa l’educació com a base del desenvolupament futur. Amb les vendes de cafè, pot invertir a les escoles de la comunitat.
 • Bolívia – Cooperativa EL CEIB: l’objectiu de la cooperativa és millorar les condicions i la qualitat de vida dels productors de cacau en gra orgànic.
 • Paraguai – Manduvirá: pretén promoure el desenvolupament integral i aconseguir el benestar dels associats i la comunitat. Produeix canya de sucre, sèsam, cotó, estevia, fruites, verdures i altres varietats d’aliments d’autoconsum.
 • República Dominicana – Cooproagro: promou l’ús adequat dels recursos naturals i la igualtat de drets entre homes i dones marcat en els estatuts de la cooperativa.
 • El Perú – Caus Piura: l’objectiu és fomentar la sostenibilitat en les zones rurals de Piura, millorant la qualitat de vida dels socis/as. Produeixen panela.
 • El Perú – Norandino: promou i fomenta l’ús racional dels recursos naturals i desenvolupa projectes de capacitació per empoderar a les persones de manera que siguin més competitives a nivell social i empresarial. Produeixen cafè, cacau, fruiters i canya de sucre.
 • Sao Tomé i PPE – CECAQ 11: produeix principalment cacau que creix en el 90% de la terra i és la font d’ingressos més important per a les famílies.

ACPCU – Dones d’Uganda

Oxfam Intermón - Done d'Uganda - Ara en Veritas - Veritas

El comerç just ajuda els agricultors i agricultores a créixer en la seva qualitat de vida, educació, gestió del treball i empoderament de la dona. A partir de l’aliança amb Oxfam Intermón, hem donat suport a 1.230 dones caficultores amb 10.000€, generant un gran impacte en les seves  vides.

En comparació amb els meus veïns, tinc millors ingressos i puc pagar l’escola dels meus fills. Gràcies a Veritas i Oxfam Intermón sé que puc assumir nous rols en el lideratge i en els nivells gerencials dels nostres cultius, com els cafetars.

Violet Byamighisana. ACPCU, Uganda.

Els productes Veritas – Oxfam Intermón

D’aquesta manera Veritas, en col·laboració amb Oxfam Intermón, aconsegueix un impacte positiu al món, i posa a l’abast dels seus clients la possibilitat de participar en aquest procés a través del simple gest de fer la compra en un dels seus establiments.

Contingut relacionat

 • Ara a Veritas

Veritas i Oxfam Intermón: una aliança única al mercat

El resultat de l'aliança entre Veritas i Oxfam Intermón és...

 • Ara a Veritas

Panela Veritas de la mà d’Oxfam Intermón

La panela Veritas forma part d'una gamma ecològica i de...

 • Ara a Veritas

Aliança inèdita amb Oxfam Intermón

Veritas i Oxfam Intermón s'uneixen per desenvolupar una gamma de...