Et proposem una alternativa vegana a la pannacotta tradicional: la pannacotta de coco i xocolata. De textura suau i cremosa, aquestes postres típicament italianes són molt senzilles de preparar i, gràcies a la crema de coco i la beguda d’ametlla, porten minerals i greixos saludables.
Pannacotta de coco i xocolata
Ingredients:
- 250 ml de crema de coco tipus thai
- 200 ml de beguda d’ametlla
- 2 cullerades soperes d’eritritol
- 2 cullerades soperes de cacau cru en pols
- 1 cullerada petita d’agar-agar
- 2-3 gotes d’essència de vainilla
- 1 polsim de cardamom
- Compota de poma
Ingredients per al topping:
- Fruites vermelles congelades
- Coco deshidratat torrat
- Crema de cacauet
- Granola
Pots trobar tots els ingredients a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Posa una mica de compota de poma al fons de dos gots i reserva-ho.
- En un cassó, escalfa la crema de coco i la beguda d’ametlla amb l’essència de vainilla, el cardamom acabat de moldre i l’eritritol.
- Quan la mescla estigui calenta afegeix-hi l’agar-agar i porta-ho a ebullició sense deixar de remenar.
- Retira-ho del foc i aboca la meitat de la preparació als gots de la compota de poma.
- Afegeix el cacau a la mescla que queda al cassó, remena-ho fins que quedi ben integrat i emplena dos gots més.
- Deixa-ho refredar i refrigera els quatre gots un mínim de 2-3 hores abans de consumir-ho.
- Serveix la pannacotta blanca amb fruites vermelles i coco deshidratat torrat per damunt i la de xocolata amb crema de cacauet i granola.
Gaudeix de la nostra col·lecció de postres saludables.
Apta per a vegans i vegetarians, aquesta recepta de pasta veggie és tan senzilla de preparar com deliciosa i saludable. El parmesà veggie aporta al plat una infinitat de nutrients i un gust inigualable.
Gaudeix d’aquesta recepta que et proposa la food blogger Rocío Montoya, de
Veggie Boggie!
Continue reading “Pasta veggie a la parmesana”
Les postres de civada s’han convertit en una alternativa saludable i deliciosa per gaudir a qualsevol hora. Per això, hem comparat les etiquetes d’unes postres de civada ecològiques amb les del referent del sector no ecològic.
Continue reading “L’etiqueta d’unes postres de civada ecològiques”
Gaspatxo de préssec, una alternativa inspirada en el tradicional gaspatxo, amb aroma d’alfàbrega i un punt de dolçor que dóna el contrapunt exacte al gust del tomàquet.
Gaudeix d’aquesta sopa freda estiuenca que et proposa la food blogger Rocío Montoya, de
Veggie Boggie!
A nivell nutricional, aquest gaspatxo de préssec destaca pel seu contingut en betacarotens, uns antioxidants molt beneficiosos que l’organisme transforma en vitamina A i contribueix a el bon estat de la pell i la vista. A més, els trossets d’alvocat aporten greixos saludables, així com les llavors de cànem.
Continue reading “Gaspatxo de préssec i alfàbrega”
Originaris de Vietnam,
els rotllets de paper d’arròs són perfectes per emportar si menges fora de casa i també per a un sopar informal o de picar. Gaudeix d’aquests saborosos veggie rolls que et proposa la food bloguera Rocío Montoya, de Veggie
Boggie!
Continue reading “Veggie rolls amb salsa de cacauet”
Aquesta recepta d’arròs basmati amb bròcoli i espàrrecs resulta un plat deliciós i molt equilibrat que combina amb encert l’energia i la digestibilitat de l’arròs amb la riquesa en fibra, vitamines i antioxidants del bròcoli i els espàrrecs.
Gaudeix d’aquesta recepta de la foodblogger Alina, de
Green Mama.
Continue reading “Arròs basmati amb bròcoli i espàrrecs”
Aquest brownie de cigrons són unes postres delicioses i saludables, a més d’una manera sorprenent d’incloure llegums a la dieta. Molt rics en fibra, minerals i proteïna vegetal, els cigrons donen a la massa una textura diferent, alhora que exquisida.
Gaudeix d’aquesta innovadora recepta que ens proposa la food blogger Rocío Montoya, de
Veggie Boggie.
Continue reading “Brownie de cigrons”
Extraordinàriament riques en proteïnes, ferro i fibra, les llenties són un aliments molt versàtil i és facilíssim introduir-les en la dieta diària. Les llenties guisades amb verdures i espècies queden delicioses i el parmentier de patates els dona un toc especial.
Descobreix noves maneres de menjar llegums amb aquesta recepta que et proposa la food blogger Rocío Montoya, de Veggie
Boggie.
Continue reading “Llenties guisades amb parmentier”
Esponjosos, suculents i molt saludables, gràcies a la seva riquesa en fibra i proteïnes, aquests minicakes són aptes per a dietes veganes, ja que les llavors de xia gelificades actuen com el perfecte substitut dels ous.
Gaudeix d’aquesta recepta que et proposa la food bloguera Rocío Montoya, de Veggie
Boggie.
Continue reading “Minicakes vegans de quinoa i poma”
Típic de l’Índia, el dhal és un plat saborós i molt aromàtic, gràcies a les espècies, que aporta proteïna completa fruit de la combinació de les llenties vermelles amb l’arròs basmati.
Gaudeix d’aquest plat exòtic i nutritiu que et proposa la foodblogger Alina, de
Green Mama.
Continue reading “Dhal amb verdures i arròs basmati”
El coffee banana bread és un pa de pessic molt suculent i aromàtic, fruit de l’harmoniosa barreja de canyella, cafè i coco. Ideal com a postres o per acompanyar un cafè o te en qualsevol moment.
Coffee banana bread
Ingredients:
- 4 plàtans madurs
- 1 tassa de farina de fajol
- 1 tassa de farina d’ametlla
- 1 tassa de beguda vegetal
- 1/2 tassa de coco ratllat
- 1 taronja
- 150 g de xocolata amb llet
- 3 cullerades de cafè mòlt
- 1 grapat d’ametlles
- 1 cullerada de canyella en pols
- 1 sobre de llevat en pols especial per a reposteria
- 1/4 de tassa d’oli d’oliva verge extra o de coco
- Sal
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
- Escalfa el forn a 180ºC i prepara un motlle de forn per a pa, o el que tinguis a mà, amb paper d’enfornar.
- En un bol gran, barreja la farina de fajol amb la d’ametlla i incorpora-hi el coco ratllat, la canyella, el llevat i un pessic de sal.
- Esprem la taronja i ratlla una cullerada de pell. Reserva-ho.
- Talla a tires mig plàtan ja pelat. Reserva-ho.
- Pela tres plàtans i aixafa’ls amb la forquilla en un bol. Reserva-ho.
- Fon la xocolata al bany maria. Per accelerar el procés pots afegir-hi una mica de líquid: beguda vegetal o suc de taronja.
- Afegeix el cafè a la xocolata i remena-ho bé.
- Posa la xocolata, la beguda vegetal i el suc i la ratlladura de taronja al bol del plàtan aixafat i torna-ho a remenar.
- Incorpora-hi a poc a poc la mescla de farines i l’oli.
- Trosseja unes avellanes i afegeix-les al bol.
- Aboca la massa al motlle i decora-la per damunt amb avellanes trossejades i el plàtan tallat a tires.
- Enforn-ho durant 45 minuts o fins que estigui fet per dins.
Gaudeix d’aquesta dolça receta de la foodblogger Alina, de Green Mama.
Per a aquesta recepta hem utilitzat el cafè Mujer Uganda, un producte de comerç just que hem desenvolupat juntament amb Oxfam Intermón, amb l’objectiu d’ajudar a les dones que es dediquen a la producció de cafè a Uganda.
Descobreix la nostra col·lecció de postres saludables.
Els risones són una pasta amb forma d’arròs que s’elabora a partir de llenties, pèsols i blat. Destaquen pel seu contingut en proteïna i fibra i combinen molt bé amb el gust dels tomàquets secs, la frescor de la poma i l’aroma dels xampinyons. Tasta’ls en aquesta recepta que ens proposa la foodbloguera Rocío Montoya, de Veggie
Boggie.
Continue reading “Risones funghi amb poma i tomàquets secs”
Els galets farcits olen ser els protagonistes de la típica escudella de Nadal, però si vols sorprendre els teus comensals, serveix els galets gratinats i farcits de xiitakes i maitakes, dos bolets molt saludables que imprimeixen a la recepta una aroma i una textura inconfusibles.
Galets farcits
Ingredients:
- 1 paquet de galets de blat
- 20 ml de beguda de civada
- 2 safates de xiitakes
- 1 safata de maitakes
- 1/2 ceba
- 1 paquet de formatge gouda ratllat
- 1/2 manat de coriandre fresc
- 1 cullerada de gingebre fresc ratllat
- Sal
- Pebre negre
- Oli d’oliva verge extra
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 180ºC.
- Posa a escalfar en una olla aigua abundant amb una cullerada de sal. Quan arrenqui el bull, afegeix-hi els galets i cou-los segons les instruccions. Escorre’ls i reserva’ls.
- Mentre es fa la pasta, neteja els bolets amb un drap humit i talla’ls en cubs petits. Pela i trosseja la ceba també en cubs.
- En una paella antiadherent tira un rajolí d’oli, afegeix-hi la ceba i sofregeix-la a foc mitjà fins que estigui daurada.
- Incorpora-hi el gingebre i barreja’l amb la ceba durant 1 minut.
- Afegeix-hi els bolets i cou-ho tot a foc mitjà. Deixa que els bolets deixin anar tota l’aigua i agafin una mica de color durant uns 15 minuts més o menys.
- Quan faltin uns 3 minuts perquè els bolets estiguin fets, afegeix-hi el coriandre tallat molt fi, un pessic de sal i una mica de pebre negre acabat de moldre. Barreja-ho bé durant un parell de minuts, apaga el foc, escampa-hi 4 cullerades de formatge gouda ratllat i torna-ho a barrejar.
- Amb l’ajuda d’una cullera petita, emplena els galets amb la barreja i col·loca’ls en una safata de forn.
- Aboca-hi la beguda vegetal i escampa la resta del formatge per damunt. Gratina-ho durant uns 25 minuts i serveix-ho calent.
Aquesta recepta nadalenca la proposa la foodblogger Alina, de Green Mama.
Descobreix una altra recepta nadalenca: canelons de bolets.
Timbal de salmó fumat, una recepta molt festiva que sorprèn pel seu sabor únic i fresc, a més de per l’exquisida combinació de colors i textures entre el salmó i l’alvocat, dos aliments rics en àcids grassos essencials, com els omega-3 i omega-6. El toc cruixent el posen les llavors i els germinats.
Timbal de salmó fumat amb chutney de mango
Ingredients:
Per al timbal:
- 180 g de salmó fumat
- 1 tomàquet madur
- 2 alvocats madurs
- 1 llimona o llima
- 1/2 ceba
- 2 cullerades de tamari o shoyu
- 1 grapat de germinats de remolatxa
- 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra
- Sal
- 1 grapat de llavors de carbassa
- Pebre
Per al chutney:
- 1 mango gran i madur
- 1/2 ceba
- 3 cullerades de mantega sense sal
- 2 cullerades de panses sense llavors
- 1 poma dolça
- 2 cullerades de panela
- 1 canonet de canyella
- 2 cullerades de vinagre de poma
- 1 polsim de gingebre en pols
- Sal
- Pebre
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Comença preparant el chutney posant en remull les panses en una mica d’aigua tèbia durant 10 minuts.
- Pela el mango i la poma, i trosseja les dues fruites a trossos regulars. Reserva-ho.
- Pela la ceba i pica-la.
- Fon la mantega en un cassó i ofega la ceba a foc mitjà fins que agafi color.
- Afegeix-hi la panela i remena-ho fins que s’integri.
- Incorpora la resta d’ingredients i deixa-ho coure a foc lent uns 15 minuts fins que la consistència sigui similar a la d’una melmelada.
- Retira-ho del foc, treu el canonet de canyella i deixa-ho refredar. Si t’agrada que la textura sigui més fina pots triturar-ho. Reserva-ho.
- Una vegada tinguis llest el chutney, ja pots preparar el timbal: pica la ceba, el tomàquet i l’alvocat a trossos molt petits, barreja’ls amb cura i afegeix-hi el tamari, l’oli i una mica de suc de llimona o llima. Salpebra-ho al gust.
- Per emplatar necessitaràs gotets o motlles individuals circulars amb tapa. Posa els motlles en una safata i cobreix-los amb trossos de salmó fumat, empenyent-lo amb cura cap al fons, de manera que el salmó recobreixi les parets i el fons dels motlles. Emplena’ls amb la barreja anterior, pressiona perquè no quedi aire i retalla el salmó que quedi fora dels motlles. Cobreix-los amb paper film.
- Deixa els timbals a la nevera durant una hora com a mínim perquè adquireixin consistència.
- Una vegada freds, gira els timbals en plats individuals de manera que el salmó quedi a la vista.
- Col·loca el chutney al costat del timbal i decora-ho amb llavors de carbassa i germinats de remolatxa. Si et ve de gust, serveix-ho amb torradetes cruixents de castanya.
Aquesta recepta te la proposa la dietista Mireia Marín.
Descobreix totes les receptes amb peix que et recomanem.
Molt rica en fibra, la pasta integral és un aliment bàsic en una dieta saludable. En aquest cas la combinem amb taronja (que enriqueix la recepta amb vitamina C), nous (les encarregades d’aportar el toc cruixent) i, per descomptat, formatge.
Aquesta recepta te la proposa la food bloguera Rocío Montoya, de Veggie Boggie.
Ingredients:
- Pasta integral al gust
- 100 g de formatge parmesà ratllat
- 50 g de formatge feta
- 1 taronja
- 1/2 ceba
- 60 ml de crema d’arròs
- 4 nous
- Orenga
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva verge extra
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Talla la taronja per la meitat i esprem-ne el suc. Reserva’l.
- Ratlla la pell de la taronja i reserva la ratlladura.
- Pica la ceba i sofregeix-la en una cassola amb oli d’oliva fins que quedi feta.
- Incorpora-hi dues cullerades de ratlladura de taronja i continua-ho coent durant 5 minuts.
- Afegeix-hi el suc de taronja i, quan estigui ben calent, afegeix-hi el formatge parmesà ratllat i el formatge feta prèviament esmicolat.
- Remena-ho, aboca-hi la nata, salpebra-ho i cuina-ho a foc lent uns 15 minuts.
- Mentre es fa la salsa, cou la pasta al dente i pica les nous.
Descobreix les nostres propostes amb pasta.
La magrana aporta un toc dolç que combina molt bé amb l’alvocat i contrasta amb el gust de la ceba. El resultat és un
guacamole amb magrana, lleugerament cruixent i refrescant, perfecte per picar entre hores o prendre com a aperitiu.
Aquesta recepta te la proposa la food blogger Rocío Montoya, de
Veggie Boggie.
Continue reading “Guacamole amb magrana”
Crema dolça de moniato i poma, un plat ideal per prendre a la nit, ja que el moniato conté triptòfan, un aminoàcid que ajuda a agafar el son i propicia la relaxació. La seva dolçor contrasta amb el toc refrescant de la poma, mentre que el gingebre i la canyella doten la recepta dels seus matisos característics.
Aquesta deliciosa recepta te la proposa la food blogger Rocío Montoya, de
Veggie Boggie.
Continue reading “Crema dolça de moniato i poma”
Aquesta granola chai amb cacau és deliciosa, saludable i combina perfectament amb iogurt, begudes vegetals, llet, etc. El chai és una barreja d’espècies molt aromàtica que estimula els sentits i ofereix una gran sensació de benestar.
Anima’t a preparar aquesta recepta que et proposa la foodblogger Alina, de
Green Mama.
Continue reading “Granola chai”
Hamburgueses de llenties, una forma saborosa i diferent de poder gaudir dels nutrients que aporten aquests llegums -riques en proteïna vegetal, vitamines i antioxidants-, juntament amb les verdures i els bolets shiitake.
Aquesta nutritiva recepta te la proposa la foodblogger Alina, de
Green Mama.
Continue reading “Hamburgueses de llenties”
Saboroses i apetitoses, aquestes burgers de cigrons són molt nutritives i resulten ideals perquè els més petits de casa s’acostumin a menjar llegums sense protestar.
Els llegums són essencials per la seva elevada aportació nutricional. Són rics en hidrats de carboni d’assimilació lenta, que ens proporcionen energia de qualitat. A més, contenen proteïnes i vitamines del grup B. Els cigrons, en concret, destaquen per la seva elevada aportació de calci.
Gaudeix amb aquesta pràctica recepta vegetariana de la food blogger Rocío Montoya, de
Veggie Boggie.
Continue reading “Burgers de cigrons i porro”
Cruixents i saludables, aquests fingers d’albergínia uneixen les propietats d’aquesta hortalissa, molt lleugera i digestiva, amb les de la farina de cigró, extraordinàriament nutritiva i una gran font de proteïna vegetal i fibra. I com que es fan al forn, es redueix el percentatge de greix.
Aquesta recepta, ideal com a aperitiu, te la proposa Rocío Montoya, de
Veggie Boggie.
Continue reading “Fingers d’albergínia al forn”
Amanida de maduixes, perfecta per al bon temps, ja sigui com a guarnició, a mode d’entrant o com a sopar lleuger de plat únic. Aquesta nutritiva recepta te la proposa la foodblogger Alina, de Green Mama.
Les maduixes són molt refrescants, riques en fibra i vitamina C. Descobreix les diferències que hi ha entre les ecològiques i les no ecològiques.
Amanida de maduixes amb sal d’herbes
Ingredients:
- 2 tasses de maduixes
- 1 alvocat
- 1/2 ceba vermella
- 1/2 llimona
- 1 grapat de nous
- Mix de llavors
- Fulles d’alfàbrega fresca
- Sal d’herbes
- Oli d’oliva verge extra
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Torra lleugerament les llavors en una paella, deixa-les refredar i reserva-les.
- Esprem la mitja llimona i reserva’n el suc.
- Renta i talla les maduixes en quatre parts i posa-les en un bol.
- Pela i talla l’alvocat en cubs i afegeix-lo al bol.
- Talla la ceba a la juliana i incorpora-la a les maduixes i l’alvocat.
- Condimenta-ho amb oli d’oliva, el suc de llimona, sal d’herbes al gust i barreja-ho.
- Trosseja les fulles d’alfàbrega i afegeix-les a l’amanida.
- Decora-la amb les llavors torrades i les nous i, si cal, rectifica de sla i oli.
Descobreix les nostres propostes d’amanides.
La gràcia de la shakshuka, un plat d’origen magrebí, és la combinació mediterrània de verdures i ou, un aliment que conté proteïnes d’alt valor biològic i un gran nombre de vitamines. El coriandre aporta frescor i una lleugera aroma de llimona.
Aquesta recepta te la proposa Marina Ribas de
Més que Lletuga.
Continue reading “Shakshuka d’estiu”
Aquest dip de menta i alvocat resulta una salsa molt cremosa per sucar, que gràcies a la seva suculència i frescor és l’acompanyant perfecta d’amanides, verdura, carn, etc. Pots fer-la amb formatge feta o utilitzar al seu lloc llevat nutricional si prefereixes la versió vegana.
Aquesta recepta te la proposa la foodblogger Alina, de Green Mama.
Dip de menta i alvocat
Ingredients:
- 2 alvocats madurs
- 150 g de cigrons cuits
- 1/2 llimona
- 10 anacards crus
- 1 grapat de fulles de menta fresca
- Herbes aromàtiques deshidratades
- Una cullerada sopera de llevat nutricional
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
- Pela els alvocats i treu-los-hi el pinyol. Reserva’ls.
- En una paella, salta els cigrons cuits juntament amb les herbes aromàtiques i, una vegada fets, aixafa’ls amb una forquilla. Reserva’ls.
- Posa la polpa de l’alvocat en una batedora amb el suc de llimona acaba d’esprémer, els anacards crus, la menta fresca i el llevat nutricional, un rajolí d’oli i tritura-ho molt bé fins a obtenir una crema homogènia.
- Si cal, afegeix-hi una mica d’aigua mentre estàs triturant i, per acabar, assaona-ho al gust.
- Afegeix a la barreja els cigrons saltats i aixafats. En cas que no t’agradin aixafats, els pots triturar juntament amb la barreja.
- Serveix-ho com a dip o salsa per sucar amb crudités o damunt d’unes torrades.
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!
Una amanida cruixent nutritiva i facilíssima de preparar. El blat de moro li dona un toc lleugerament dolç que contrasta amb el gust una mica àcid de la ruca, que de vegades recorda al de les nous. Gaudeix d’aquesta recepta que et proposa
Laura Because.
El blat de moro és un dels cereals més consumits al món, pel seu sabor, versatilitat i propietats: conté vitamines A, B i E i minerals que afavoreixen l’adequat funcionament del sistema nerviós. No obstant això, és imprescindible triar un blat de moro ecològic ja que la majoria de blat de moro no ecològic és transgènic i pot ser perjudicial per a la salut. Et donem més informació en aquest
estudi.
Continue reading “Amanida cruixent de blat de moro i quinoa”
Lleuger, suau, cremós i saborós. Així és aquest paté vegetal que resulta una opció ideal per picar entre hores o preparar un aperitiu o un sopar fred. La dolçor i la fermesa del tomàquet kumato li donen el contrapunt adequat. Gaudeix d’aquestes delicioses torrades que et proposa Rocío Montoya, de
Veggie Boggie.
Continue reading “Torrades amb paté vegetal i tomàquets rostits”
Plena de vitamines i minerals, aquesta amanida refrescant d’estiu combina de manera equilibrada diferents tipus d’enciam i hortalisses. El resultat és un entrant lleuger i digestiu, perfecte per als dies més calorosos de l’any.
Aquesta recepta te la proposa Marina Ribas de Més que Lletuga.
Amanida refrescant
Ingredients:
- Fulles d’enciam maravella
- 1 grapat de canonges
- 1 cogombre
- Fulles d’enciam de fulla de roure
- 1 grapat de mongeta tendra
Per a la vinagreta:
- 1/2 llimona
- Fulles d’alfàbrega fresca
- 30 ml d’oli d’oliva verge extra
- 10 ml de vinagre de poma sense pasteuritzar
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
- Renta el cogombre i talla’l a làmines. Reserva-ho.
- Posa aigua a bullir i, quan bulli, escalda les mongetes durant 30 segons i posa-les ràpidament en aigua freda perquè quedin tendres i cruixent. Escorre-les en un colador i reserva-ho.
- Per fer la vinagreta pica unes fulles d’alfàbrega amb l’ajuda d’un ganovet i barreja-les en un tassó gros de vidre amb l’oli, el vinagre i el suc de mitja llimona.
- Tapa el tassó i agita’l perquè les aromes s’integrin.
- Renta sota l’aixeta les fulles d’enciam i els canonges i posa’ls en un bol per a amanida.
- Afegeix el cogombre lamita i la mongeta tendra ben escorreguda.
- La vinagreta es pot posar al mig del plat en un bol petit per decorar o bé servir-la a part.
Descubreix les nostres propostes d’amanides.
Natilles de cireres, unes delicioses postres de temporada que resulten molt digestives gràcies a la beguda d’ametlles, lliure de lactosa i gluten. El sucre de coco (un dels endolcidors amb menys càrrega glucèmica) accentua la dolçor natural de les cireres i el cardamom aporta un toc de sabor intens i lleugerament picant.
Gaudeix amb aquesta proposta de Rocío Montoya, de
Veggie Boggie.
Descobreix d’on provenen les cireres que trobaràs a Veritas.
Continue reading “Natilles de cireres”
Una varietat dels pans de pessic d’oli d’oliva tradicional, molt fàcil de fer. La farina d’ametlles li concedeix una gran esponjositat juntament amb un característic gust de fruita seca, mentre que l’aromàtica farigola fa ressaltar la presència de la llimona.
Gaudeix d’aquest deliciós postre, ideal per a berenars o esmorzars, que et proposa
Laura Because!
Continue reading “Pans de pessic d’oli d’oliva i llimona”
Arròs amb curri de verdures, una recepta molt saciant i rica en proteïna vegetal, ideal per a dietes equilibradres. Es pot preparar amb antelació i funciona molt bé com a plat únic tant per menjar fora de casa com per fer un sopar lleuger.
Arròs amb curri de verdures
Ingredients:
- 2 tasses d’arròs integral
- 4 tasses d’aigua
- 1 moniato
- 1 manat d’espàrrecs
- 1 llauna de llet de coco
- 1/2 coliflor
- 1/2 tassa de cigrons cuits
- 1/2 tassa de pèsols frescos
- 1/2 ceba
- 2 grans d’all
- 2 cullerades de curri en pols
- 1 llimona
- Coriandre fresc
- Bolets shiitake
- Pebre negra
- Oli d’oliva verge extra
- Sal marina
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Renta bé l’arròs, escorre’l i posa’l a escalfar en una olla amb l’aigua.
- Quan comenci a bullir, tapa’l i deixa que bulli a foc mitjà durant uns 30-40 minuts. Una vegada fet, escorre’l, passa’l per aigua freda i torna’l a escorre. Reserva’l.
- Posa en una cassola l’oli d’oliva, els grans d’all pelats, la ceba tallada a la juliana i el curri. Cuina-ho fins que la ceba estigui transparent.
- Incorpora-hi la coliflor rentada i tallada en raments i el moniato pelat i tallat en daus petits. Remena-ho lleugerament perquè s’integrin els gustos.
- Aboca la llet de coco a l’olla i barreja-ho. Si durant la cocció creus que cal més líquid pots afegir-hi aigua o llet de coco.
- Quan notis que la verdura està al punt, incorpora-hi els bolets partirs per la meitat i els espàrrecs trossejats. Cou-ho uns 5 minuts més.
- Finalment, afegeix-hi la sal, una mica de pebre negre acabat de moldre, un raig de suc de llimona acabada d’esprémer, els pèsols i els cigrons i deixa-ho coure 3 minuts més.
- A l’hora de servir, posa al plat una base d’arròs amb el curri de verdures per damunt i decora-ho amb fulles de coriandre fresc.
Gaudeix d’aquesta pràctica recepta de la foodbloger Green Mama.
Tasta altres receptes amb arròs: arròs integral cremós amb llombarda i arròs vermell amb verdures i bolets.
Et presentem la innovadora proposta de mixes de cereals, llegums i verdures perquè puguis
preparar-te d’una manera senzilla i ràpida les teves pròpies hamburgueses vegetals casolanes.
Continue reading “Hamburgueses vegetals casolanes llestes en 10 minuts – Lab Veritas”