Masmi – Companys de viatge

Des de les seves instal·lacions en una antiga colònia tèxtil al cor de Catalunya, a Masmi treballen per oferir a la dona una alternativa saludable, natural i ecològica per a la seva higiene íntima. Compreses, tampons i protectors íntims d’un sol ús, i calcetes menstruals, compreses rentables…, sempre de cotó ecològic certificat i lliures de plàstics!

Masmi - Companys de viatge - Veritas
Míriam Carrero, biòloga i responsable tècnica de Masmi.
Elena Gómez, directora comercial i de màrqueting de Masmi.
Ramon Vendrell, gerente de Masmi.

Cotó ecològic, el millor per a la dona

Un 20% de les vegades que les dones van al ginecòleg fora de dates establertes és degut a episodis d’irritació vulvovaginal. Aquesta va ser una de les raons per les quals Ramon Vendrell, que venia del món farmacèutic, va decidir crear Masmi Natural Cotton, una companyia de productes d’higiene íntima femenina fets amb cotó ecològic certificat.

El problema és que la majoria de productes del mercat contenen plàstics, cel·luloses absorbents, sistemes de control de l’olor…, en definitiva, un munt de químics que la zona íntima no tolera gens bé.

Ramon Vendrel, gerent de Masmi

Una proposta saludable i sostenible

Des de la seva creació fa 17 anys han recorregut un llarg camí. En aquests anys, han desenvolupat productes que milloren la salut de les consumidores, però també han buscat millorar l’entorn, evitant generar grans quantitats de residus de plàstics, que tarden més de 300 anys a degradar-se.

Una gran part d’aquest camí l’hem fet al costat de Veritas, amb qui compartim els tres grans eixos sobre els quals pivota Masmi: la salut de la dona, el respecte pel medi ambient i el compromís social.

Ramon Vendrel, gerent de Masmi

La seva proposta saludable i sostenible els ha germanat amb Veritas, a qui en Ramon considera un actor clau en la cadena de formació perquè els proporciona les eines per poder transmetre el nostre coneixement a la dona.

Durant la seva vida fèrtil, aquesta pot arribar a utilitzar al voltant de 20.000 productes menstruals, que seran claus per a la seva qualitat de vida i el respecte al medi ambient i des de Veritas es fa una tasca infinita, fent arribar la informació a qui realment l’ha de tenir per poder prendre una decisió.

Ramon Vendrel, gerent de Masmi

Només cotó ecològic certificat

Cotó ecològic - Masmi - Companys de viatge - Veritas

En la línia del respecte a la salut íntima femenina, en Ramon va tenir clar que el cotó ecològic era l’única opció per a les seves referències, tant d’un sol ús com reutilitzables.

La mucosa vaginal absorbeix els químics molt ràpidament, i el fet que el cotó ecològic es conreï sense pesticides ni herbicides químics ajuda a reduir el risc d’al·lèrgies, picors i altres malalties relacionades amb l’ús indegut de productes químics i sintètics.

Ramon Vendrel, gerent de Masmi

La revolució dels productes reutilitzables

Elena Gómez, directora comercial i de màrqueting des de la creació de la marca Masmi, té clar que la gamma de productes reutilitzables ha suposat una revolució a molts nivells: ambiental, econòmic, social…, sense oblidar la seva comoditat i funcionalitat.

Per exemple, la copa menstrual de Masmi té una tecnologia exclusiva que en facilita la col·locació gràcies a una textura extraordinàriament tova, i les calcetes menstruals absorbeixen com quatre tampons.

Després d’aquestes dues primeres referències, la família de reutilitzables ha continuat creixent amb compreses i protectors íntims rentables i nous productes, com l’aplicador reutilitzable de tampons (guanyador del Premi EcoExcellence el 2021) i la gamma reutilitzable per a petites pèrdues d’orina.

Productes d'higiene femenina - Masmi - Companys de viatge - Veritas

Dins de la categoria de productes d’un sol ús, ofereixen compreses, tampons i protectors íntims fets amb cotó ecològic i materials biodegradables.

A Masmi tenen el desenvolupament de noves tecnologies, en què per exemple en les compreses han desenvolupat un procediment patentat que es diu Drywings® que prevé la fuita de líquid a les ales.

Experiment Drywings - Masmi - Companys de viatge - Veritas


I després en els tampons digitals tenen una tecnologia patentada que es diu Cottonlock® que fa que s’emboliqui en nucli absorbent amb un vel de seguretat de 360º perquè no quedin fibres a l’interior.

Conscients de la importància de fer arribar a la dona el missatge de manera clara, a Masmi col·laboren estretament amb Veritas en la promoció dels seus productes.

Organitzem tallers a Terra Veritas –d’alimentació relacionada amb la menstruació, de salut hormonal…– i promovem el moviment ‘Viu la regla, soc poderosa’ per crear consciència sobre la menstruació i proporcionar opcions de cura naturals durant el cicle.

Elena Gómez, directora comercial i de màrqueting

A l’avantguarda de la qualitat

Hi ha un fet que molta gent desconeix i és que la fabricació de productes menstruals no disposa d’una única normativa a escala mundial i, concretament, a Europa no existeix una legislació específica. A Masmi sí que els consideren productes sanitaris, ja que coneixem la seva incidència en la salut de la dona, i per això hem adaptat les nostres instal·lacions i procediments a la normativa ISO de productes sanitaris.

Míriam Carrero - Masmi - Companys de viatge - Veritas

Així, en el departament de qualitat i regulador s’encarreguen de mantenir un control de qualitat per complir amb els estàndards més exigents. Míriam Carrero, biòloga i responsable tècnica en aquest departament puntualitza que els productes de cotó ecològic incideixen positivament en la salut.

Això ho demostra el fet que el 99% de les dones que utilitzen compreses de cotó ecològic experimenten una reducció en la irritació de la pell després de només un període d’ús (segons certifiquen estudis científics*).

* Estudi “Evaluation of safety and skin tolerability of organic cotton pads in case of irritative vulvitis” Minerva Ginecol 2018.

Míriam Carrero, biòloga i responsable tècnica de Masmi.

A més, estan certificats com a ecològics i també ostenten el certificat GOTS, que garanteix que les fibres es cultiven de manera ecològica i que les condicions de treball són justes i el salari dels treballadors està garantit.

Coneix a la resta dels nostres companys de viatge.

Flor de Doñana – Companys de viatge

Maduixes, gerds i nabius! Les fruites vermelles Flor de Doñana inunden de color i sabor les nostres prestatgeries. Ecològiques, delicioses i saludables, cada petita peça atresora hores i hores de sol i la feina incansable de moltes mans. De Doñana a la taula: gaudeix-ne!

Flor de Doñana - Companys de viatge - Veritas

Fruites vermelles de Doñana: el sabor de la natura

Fa més de dues dècades, Juan María Rodríguez Borrero emprenia un projecte agrícola a Almonte, Huelva, la terra que el va veure néixer. Emmarcats en ple Parc Nacional de Doñana, considerat la més gran reserva ecològica d’Europa, els cultius que impulsava només podien ser ecològics, ja que “és l’única manera de ser completament respectuosos amb l’entorn”, afirma Rodríguez.

Primer van arribar les maduixes; després, els gerds, les mores i els nabius; i més tard, les figues i les magranes.

Així, de manera progressiva, vam consolidar un equip que conjumina la saviesa tradicional amb la recerca més capdavantera; i justament va ser aquesta manera de fer, junt amb la defensa de Doñana i els valors socials, el que va cridar l’atenció de Veritas, quan ens vam conèixer a la Fira Biofach.

Juan María Rodríguez Borrero, Flor de Doñana.

Avui, molts anys després, les dues companyies continuen col·laborant i confiant l’una en l’altra:

Després de tant de temps, ja som amics i ens continua unint la passió per la natura, l’alimentació ecològica i la sostenibilitat social i mediambiental.

Juan María Rodríguez Borrero, Flor de Doñana.

Agricultura ecològica com a mitjà i finalitat

Flor de Doñana - Companys de viatge - Veritas

A Flor de Doñana tenen clar que la gestió ecològica és una finalitat en si mateixa i la millor recepta per preservar la salut del sòl, l’aigua i la biodiversitat. Tenen les més importants certificacions socials a escala europea i mundial, que acrediten el seu bon fer, i practiquen l’agricultura regenerativa, “en què es busca una retroalimentació entre la fauna, la flora i les persones: els animals són part del procés de cultiu, els seus excrements serveixen d’adob i algunes espècies s’encarreguen d’eliminar de manera natural les plagues”. La fita és conservar el preuat ecosistema de Doñana “perquè els nostres fills, nets i les generacions següents puguin viure’l i gaudir-ne”.

Punt de suport de la societat d’almonte

Flor de Doñana - Companys de viatge - Veritas

La immensa majoria dels seus treballadors són d’Almonte i fomenten la conciliació familiar, el principi d’igualtat –amb un 80% de dones a la plantilla– i les relacions justes.

Som una empresa socialment justa, un dels motors econòmics de la zona, i sempre estem disposats a col·laborar amb associacions, residències, centres de salut i l’Ajuntament, cedint producte per als qui el necessiten.

Juan María Rodríguez Borrero, Flor de Doñana.

Objectiu 2022: zero plàstics i gestió total de l’aigua

Entre alguns dels seus projectes més rellevants hi ha l’optimització de l’energia solar per reduir la petjada de carboni i arribar a ser carbon neutral; el seu objectiu Freeplastick 2022, que implica que tots els seus envasos siguin biodegradables i estiguin lliures de plàstic; i, dins de la seva estricta política d’estalvi d’aigua, la participació a LIFE 4Doñana, un projecte sobre els beneficis ambientals, productius i econòmics d’un nou sistema de reg a demanda mitjançant el qual cada planta marcarà la quantitat d’aigua que veritablement necessita.

Reconeixement a la feina ben feta

En Juan María està especialment orgullós dels nombrosos reconeixements obtinguts els últims anys, que avalen el seu treball i esforç. El 2018, es van convertir en la primera empresa agroalimentària espanyola a aconseguir el certificat internacional B Corp; el 2019, van obtenir el premi de Millor Empresa per al Món 2019 en la categoria d’Environment; i el 2021, han estat un dels premiats als Best for the World, uns guardons que reconeixen cada any les empreses B Corp que aconsegueixen la màxima puntuació en les àrees de comunitat, clients, medi ambient, governança i treballadors.

Aliments que redueixen la síndrome premenstrual

Canvis d’humor, cansament, inflor abdominal, retenció de líquids… Si tens aquests i altres símptomes uns dies abans de tenir la regla pateixes de l’anomenada síndrome premenstrual. Evitar-ho és a les teves mans i el primer pas que recomana Xevi Verdaguer és revisar la dieta, incloent-hi i eliminant-ne determinats aliments.

Aliments que redueixen la síndrome premenstrual - Consells - Veritas

Aliments que redueixen la síndrome premenstrual

El 85% de les dones en època fèrtil experimentaran algun dels símptomes de la síndrome premenstrual (SPM) almenys una vegada a la vida. El més comú és un dolor espasmòdic a la part baixa del ventre i l’esquena, que sol anacar acompanyat de canvis anímics (irritabilitat, ganes de plorar, ansietat, tensió, depressió), sensibilitat a les mames, inflor abdominal, retenció de líquids, ansietat per menjar dolços, dolors musculars i articulars, migranyes, cansament, insomni, alteracions gastrointestinals, nàusees, vòmits, marejos…

La causa és un desequilibri hormonal, fruit d’una producció més gran de prostaglandines proinflamatòries a nivell de l’úter, tot i que també hi influeix la manca de certs macronutrients. Sovint, les afectades recorren als antiinflamatoris per alleujar la situació, mentre que d’altres prenen antidepressius, infusions, suplements… No obstant això, la millor solució és promoure la fabricació de prostaglandines a l’úter mitjançant mètodes naturals.

El motiu de la caiguda dels estrògens

La baixada brusca dels estrògens a partir de l’ovulació (dia 14 del cicle) s’acompanya d’un descens sobtat de la serotonina. Per millorar els nivells d’aquesta hormona, els psiquiatres prescriuen antidepressius (sertralina, fluoxetina, paroxetina, citalopram), però també es pot activar la fabricació de serotonina als intestins prenent determinats aliments, com ara safrà, cúrcuma, gingebre…

Quins aliments cal prendre?

És fonamental assegurar la presència en la dieta d’omega-3 (EPA, DHA, ALA), magnesi, calci, ginkgo, oli d’onagra, hipèric i vitamines B6, B12, B9 o àcid fòlic, D3 i E.

 • Gingebre: prendre suplements de gingebre des de 7 dies abans de la regla fins a 3 dies després del primer sagnat menstrual dona bons resultats i els estudis demostren que és especialment aconsellable prendre gingebre els últims 15 dies del cicle.
 • Quefir: després de 4 setmanes menjant-ne diàriament es comencen a notar els efectes.
 • Nabius: després de 6 setmanes ingerint-ne 25 g al dia ja són efectius. Recorda que només s’han de prendre 15 nabius o un got petit de suc de nabius al dia.
 • Llavors, fruita i verdura: també es recomana menjar regularment lli, sèsam, fruites del bosc i verdures crucíferes (bròcoli, coliflor, col, ruca, créixens).

Exercici i bons hàbits de vida

És fonamental incloure la pràctica d’exercici físic en la teva rutina diària, com per exemple:

 • Dormir un mínim de 8 hores
 • Aprendre a controlar l’estrès mitjançant tècniques per gestionar-lo: ioga, meditació, hipnosi, mindfulness, relaxació…
 • Evitar el tabac, la sal, els dolços i l’alcohol.

Iogurts ecològics, sostenibles i de quilòmetre zero, elaborats amb llet fresca d’una granja de Cardedeu

Els iogurts ecològics Veritas s’elaboren de manera totalment artesanal seguint pas a pas la recepta de tota la vida i utilitzant només ingredients ecològics de proximitat i de primera qualitat. No contenen conservants ni additius ni substàncies transgèniques i tant els envasos com el cartó del lot són reciclables i sostenibles.

Iogurts ecològics, sostenibles i de quilòmetre zero, elaborats amb llet fresca d'una granja de Cardedeu - Productes amb cor - Veritas

Molt a prop del magatzem de Veritas hi ha l’obrador de Cambelson, una petita empresa del Vallès Oriental elaboradora de lactis ecològics on diàriament es fan els iogurts, flams i quefir marca Veritas, amb la llet fresca d’una granja de Cardedeu, un valor que marca la diferència, ja que molts iogurts s’elaboren a partir de llet en pols.

«Cada dia a les vuit del matí anem a buscar la llet de vaca i de cabra acabada de munyir i la portem directament a l’obrador, on comença l’elaboració artesana».

L’aposta per un producte de màxima qualitat es deu al fet que «volem el millor per al client i el medi ambient i darrere de cada article hi ha moltíssims valors, per exemple, pagar un preu just per la llet perquè volem cuidar als pocs ramaders que queden i volem que continuïn tenint cura de les vaques (que pasturen en llibertat i únicament s’alimenten de palla, herba i una petita quantitat de pinso ecològic). D’aquesta manera, podem continuar gaudint d’un producte excepcional sense dreceres ni additius químics i amb la certificació del CCPAE», explica Óscar Gutiérrez, fundador de Cambelson.

«Cada dia a les vuit del matí anem a buscar la llet de vaca i de cabra acabada de munyir i la portem directament a l’obrador, on comença l’elaboració artesana». Entre les diferents varietats hi ha els iogurts naturals i els desnatats (amb lactosa i sense), els de fruites (maduixes, nabius), els de gustos (plàtan, maduixa, llimona) i els grecs (fets amb nata ecològica), a més del quefir i els flams de mató i d’ou, que es bullen un a un al bany maria.

En el cas dels iogurts de gustos, es fan servir únicament aromes naturals que provenen de fruites ecològiques. En canvi, «la majoria de iogurts industrials es fan amb aromes artificials que copien la molècula de manera química, cosa que abarateix moltíssim el producte final, però el resultat no té res a veure tant pel que fa a la salut com organolèpticament», aclareix l’Óscar.

Una altra diferència és que «utilitzem únicament ferments naturals i la fermentació es pot allargar fins a 12 hores. Els iogurts industrials no ecològics fermenten durant tot just 3 hores i a vegades utilitzen ferments modificats genèticament, a més dels habituals correctors d’acidesa i conservants químics», afegeix l’Óscar.

Iogurts ecològics, sostenibles i de quilòmetre zero, elaborats amb llet fresca d'una granja de Cardedeu - Productes amb cor - Veritas

Iogurts ecològics i sostenibles

Sempre tenint al cap la sostenibilitat, l’últim pas ha estat el canvi dels envasos de plàstic per uns de paper reciclable. «I també s’ha canviat el cartó dels lots: ara té la certificació FSC, que garanteix que procedeix de boscos preservats de manera integral; és a dir, cada vegada que es tala un arbre se’n planta un altre» explica l’Óscar.

Descobreix més productes amb cor.

Alimentació ecològica per a tots i per a tots els dies.

Figues de Lleida amb certificació ecològica i biodinàmica

Figues de Lleida amb certificació ecològica i biodinàmica -Veritas
Ecològiques i biodinàmiques, aquestes figues coll de dama són exquisides tant des del punt de vista organolèptic com nutricional. Es conreen a la finca Cal Pinela, a Alguaire (Lleida), amb una terra banyada per l’intens sol de l’estiu que és perfecta perquè les seves figueres centenàries ofereixin una menja única. Roc Feliu és l’ànima de Cal Pinela. Va heretar dels seus avantpassats aquesta finca familiar i un amor profund per l’agricultura ben feta. De fet, l’ilerdenc va ser pioner a apostar pel cultiu ecològic i el primer a conrear d’aquesta manera la figa coll de dama negra, una varietat d’intens color violeta amb una polpa carnosa que impregna el paladar d’una dolçor suau i melosa.
“La relació amb Veritas ha estat crucial en la meva trajectòria com a productor ecològic”
A Cal Pinela, la collita comença a l’agost i s’estén fins a finals de novembre. És la punta de l’iceberg d’un procés que s’allarga tot l’any i durant el qual compleixen la normativa ecològica rigorosament . «A més d’estar certificats pel CCPAE, ens regim pels principis de la biodinàmica i tenim la certificació Demeter, que és fins i tot més estricta que l’ecològica», puntualitza en Roc. Figues de Lleida amb certificació ecològica i biodinàmica -Veritas Els inicis no van ser fàcils i, sens dubte ., «la relació amb Veritas ha estat crucial en la meva trajectòria com a productor ecològic, no sols per la seguretat de poder organitzar cada any la campanya, sinó perquè és molt enriquidor treballar amb qui comparteixes filosofia i uns objectius que van més enllà de l’àmbit econòmic». La nostra filosofia és la de no utilitzar cap tractament que pugui afectar negativament el medi ambient, d’origen natural i sense efectes contaminants», explica en Roc. Figues de Lleida amb certificació ecològica i biodinàmica -Veritas Un altre dels molts objectius que comparteixen Cal Pinela i Veritas és procurar que la societat sigui més justa i en aquest marc s’enquadra la col·laboració amb el projecte agroalimentari ecològic Hortus de l’Associació Aprodisca, una entitat especialitzada en la integració social i laboral de persones amb discapacitat. «Ja estem treballant en una línia de melmelades, que s’elaboraran segons unes receptes antigues que hem recuperat i adaptat, i tenim en projecte una confitura de figues absolutament excepcional». Descobreix més productes amb cor Alimentació ecològica per a tothom i per a cada dia

Pensa en una varietat de tomàquet i segur que a L’Horta de Carme la conreen

A L’Horta de Carme conreen una gran quantitat de fruites i verdures ecològiques que trobaràs a Veritas amb la seva frescor característica, el gust i la textura originals, a més de tots els nutrients intactes, ja que no han tingut temps d’oxidar-se. La Carme, l’agricultora de l’horta situada a Camarles, Tarragona, ens explica com fa anys, juntament amb la seva família, van decidir començar a conrear l’hort ecològic per a consum propi, però molt aviat van sentir la inquietud de compartir aquelles verdures delicioses.

Gràcies al suport de Veritas, els agricultors podem continuar fent el que ens agrada i transmetre als nostres fills la tradició que hem heretat

En aquest procés «va ser clau el contacte amb Veritas perquè ens va donar el suport de saber que el nostre cultiu tindria sortida. Els nostres productes encaixaven perfectament en els seus objectius: són ecològics i de proximitat, fets que garanteixen qualitat, frescor i un mínim impacte de petjada de carboni», comenta la Carme. Ja fa 10 anys que treballem junts i ella defineix la relació «com si tingués una família a Barcelona». «A més, gràcies al suport de Veritas, els agricultors podem continuar fent el que ens agrada i transmetre als nostres fills la tradició que hem heretat dels nostres avantpassats».

Més de 10 varietats de tomàquets

A més de meló, síndria, pebrot, carbassó, carbassa, albergínia, enciam, cogombre, remolatxa, ceba, col, coliflor i espinacs, l’especialització de L’Horta de Carme són els tomàquets.
 • Cor de bou: carnós, amb poques llavors, resulta ideal per cuinar perquè té un gust molt suau.
 • De penjar: especial per sucar pa, no cal conservar-lo a la nevera.
 • Berner Rose: carnós i de color rosa clar, té un gust excel·lent.
 • Rosa de Barbastre: d’aspecte rodó i aixafat, és gran, té una polpa bastant carnosa i un gust extraordinari.
 • Cirerol: resulta ideal per menjar fresc, en amanides i guarnicions (vermell, groc, negre i de la varietat pera).
 • Pera: de pell fina i delicada, s’utilitza per triturar en gaspatxos.
 • Morat Prinz: té una forma aplanada i és de color vermell fosc.
 • Kumato: és de color verd fosc gairebé negre, de textura cruixent i gust dolç i intens.
 • Rebel·lió: molt carnós, es pot consumir fresc.
Descobreix més productes amb cor. Alimentació ecològica per a tothom i per a cada dia

Batut cremós de maduixa

Batut cremós de maduixa - Receptes - Veritas
Has llegit un títol on posa batut de maduixa i directament t’ha semblat una beguda atractiva. Però què ens diries si t’explico que aquest batut porta nap? Potser et canvia la cara i fas una lleugera ganyota de desgana. Però t’assegurem que aquest batut cremós de maduixa t’encantarà i que podràs gaudir tant dels beneficis de les meravelloses maduixes com dels que t’aporta el nap sense ni adonar-te’n. Les maduixes són una bona font de vitamina C, K i àcid fòlic. I tenen propietats antioxidants i antiinflamatòries. Per la seva banda, el nap ajuda a millorar el trànsit intestinal, també és ric en vitamina C i en àcid fòlic i calci. Gaudeix d’aquesta nutritiva recepta del pla de Famílies i batch cooking de Veritas Food Plans, elaborada por la dietista integrativa Glenn Cots. Batut cremós de maduixa - Receptes - Veritas Continue reading “Batut cremós de maduixa”

Batut ultranutritiu

Batut ultra nutritiu - Receptes - Veritas

Els batuts són una de les millors maneres d’emmascarar els vegetals i aconseguir que els nens els consumeixin sense gairebé ni adonar-se’n. Per a aquest batut ultranutritiu hem utilitzat la coliflor, una crucífera antioxidant i rica en vitamines C i K.

El color de la beguda pot influir molt a l’hora de si el petit està més o menys disposat a beure’s el batut. Per aquesta raó, si el color de la vostra beguda no ha quedat prou atractiu, sempre podeu afegir-hi un tros petit de remolatxa per aconseguir un color rosaci.

Gaudeix d’aquesta recepta del pla Famílies i batch cooking de Veritas Food Plans, elaborada per la dietista integrativa Glenn Cots.

Batut ultra nutritiu - Receptes - Veritas

Batut ultranutritiu

Ingredients:

 • 130 g de coliflor
 • 1 plàtan petit madur
 • 2 dàtils
 • 250 ml de beguda de coco
 • 100 g de nabius
 • 1 alvocat petit
 • Canyella
 • ½ llimona
 • Remolatxa bullida (opcional)

Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga en línia de Veritas.

Elaboració:

 1. Posa en remull els dàtils durant 20 minuts aproximadament.
 2. Desfulla la coliflor, treu-li la tija, talla-la en trossos i cou-la al vapor fins que estigui tendra, i deixa que es refredi.
 3. Aboca la beguda de coco a la gerra de la batedora. Afegeix-hi el plàtan tallat en rodanxes, l’alvocat, la coliflor, els nabius, un raig de suc de llimona i els dàtils sense pinyol.
 4. Bat-ho fins a obtenir una textura homogènia.
 5. Si prefereixes un color més atractiu per als nens, pots afegir-hi un trosset de remolatxa bullida.

Gaudeix amb la nostra proposta de receptes fàcils.

Pizza amb base de coliflor

Pizza amb base de coliflor - Receptes - Veritas

Arriba el cap de setmana i a tots ens ve de gust permetre’ns algun capritx. El primer que sol passar-nos pel cap són aliments que, generalment, no són els més saludables, com ara pizzes, hamburgueses, dolços o coses similars. Però el que és sa no té per què ser avorrit. Així que hem decidit preparar una pizza amb base de coliflor. Sí, tal com ho llegeixes, una pizza que incorpora la coliflor a la base. Una manera fàcil d’incloure verdures en la teva alimentació sense gairebé ni adonar-te’n i una manera fàcil, també, que els petits de casa mengin coliflor sense dir ni piu. 

La coliflor és una crucífera antioxidant rica en vitamines C i K.

Gaudeix aquesta recepta, elaborada per la dietista integrativa Glenn Cots.

Pizza amb base de coliflor - Receptes - Veritas

Pizza amb base de coliflor

Ingredients:

 • Formatge ratllat
 • Xampinyons
 • Cors de carxofa
 • Olives negres
 • Ruca
 • Salsa de tomàquet

Ingredients per a la base:

 • 500 g de coliflor
 • 150 g de farina de fajol
 • 100 g farina de cigrons
 • 1 ou
 • Sal
 • Orenga
 • Oli d’oliva verge extra

Elaboració:

 1. Preescalfa el forn a 180 °C.
 2. Talla la coliflor en trossos petits i tritura-la en un processador d’aliments o amb un ratllador fins que sembli arròs o cuscús. Cou-la al vapor durant 5 minuts.
 3. Deixa-la refredar, col·loca-la en una gasa i elimina’n tota l’aigua.
 4. En un bol gran, barreja la coliflor, la farina de fajol i la farina de cigrons fins que quedin ben integrades. Després, afegeix-hi l’ou i barreja-ho bé. Afegeix-hi la sal, l’orenga i una cullerada sopera d’oli d’oliva, i torna-ho a barrejar.
 5. Posa paper de forn a la safata de forn. Afegeix-hi un raig d’oli i escampa’l bé perquè la massa no s’enganxi.
 6. Posa’t oli a les mans i dona forma a la massa. Estén-la sobre la safata i aixafa-la fins que el gruix sigui molt fi.
 7. Cou la massa uns 20 minuts, treu-la del forn, col·loca-hi els toppings per damunt (menys els cors de carxofa i la ruca) i cou-la uns 10 minuts més. Afegeix-hi els ingredients que falten.

Gaudeix de les nostres receptes amb verdures!

Crema de xocolata per untar

Crema de xocolata per untar - Receptes - Veritas
Trobar berenars saludables per als petits de casa pot ser una odissea. Per això, t’hem portat aquesta deliciosa recepta, perquè aprenguis a preparar una crema de xocolata per untar saludable i els teus fills puguin gaudir-ne aprofitant-se, a més, dels beneficis dels greixos saludables que aporten els seus ingredients. Gaudeix d’aquesta deliciosa recepta del pla Famílies i Batch cooking de Veritas Food Plans, elaborada per la dietista integrativa Glenn Cots. Crema de xocolata per untar - Receptes - Veritas Continue reading “Crema de xocolata per untar”

Albergínia – Tècniques de cuina

Albergínia - Tècniques de cuina - Veritas
L’albergínia és una hortalissa molt antioxidant a causa de la seva gran riquesa en antocianines. La xef Mireia Anglada t’ensenya les tècniques de cuina al vapor i al forn per mantenir-ne intactes els beneficis.

Albergínia – Tècniques de cuina

L’albergínia és una hortalissa molt versàtil que admet múltiples preparacions culinàries i combina amb una bona quantitat d’aliments. És perfecta per als més petits perquè és molt fàcil de digerir i aporta potassi, un mineral essencial per als músculs que exerceix un paper important en la majoria de funcions vitals. A més, destaca per ser molt lleugera i digestiva. Albergínia - Tècniques de cuina - Veritas

Salmorra

La salmorra és una tècnica que s’utilitza abans de cuinar per treure l’amargor de l’albergínia. Aquesta hortalissa pot ser amarga, quan madura. Pots detectar-ho quan la pell s’arruga i l’arrel comença a deixar-se anar i es torna fosca. Això no significa que no sigui bona, simplement que és una mica més amarga i pots fer una salmorra.
 1. Afegeix 1 o 2 cullerades soperes de sal marina a un bol ple d’aigua i dissol-la. La sal permet que l’amargor que és dins del líquid de l’aigua de vegetació de l’albergínia es quedi a l’aigua.
 2. La pots introduir sencera, prèviament punxada o ben tallada en rodanxes o tires.
 3. Una vegada perduda l’amargor, pots cuinar-la. Recorda sempre llençar l’aigua (en el cas que la vulguis bullir, per exemple ).

Bullida

 1. Trosseja l’albergínia al teu gust (si és en cubs petits es cuinarà en 5 minuts; si està sencera, necessitarà 30 minuts aproximadament).
 2. Col·loca l’hortalissa al cassó i omple’l d’aigua abundant perquè bulli bé.
 3. Afegeix-hi 1 cullerada sopera de sal o, si has fet una salmorra prèviament i no vols utilitzar tanta sal, cuina amb alga kombu i porta-ho a ebullició.
 4. Una vegada bullida pots fer-la servir per a patés o salses (si la barreges amb oli d’oliva, coco o tahina suavitza i dona una textura molt agradable en boca).
 5. Sabràs quan està cuita perquè es torna transparent.

Al forn

Cuina l’albergínia sense paper d’alumini perquè, tot i que és un bon transmissor de calor, també pot traspassar metalls pesants a l’aliment. Utilitzarem la mateixa pell de l’hortalissa com a papillota natural, perquè es cogui per dins amb els seus propis vapors.
 1. Unta-la d’oli i introdueix-la al forn.
 2. Estarà cuita quan la textura sigui tova; és a dir, quan puguis introduir el dit i quedi la forma.
 3. És ideal per a escalivades, acompanyaments, saltats…
Gaudeix amb aquesta deliciosa crema de piquillos i albergínies. Descobreix la nostra col·lecció de tècniques de cuina.

Agar agar – Tècniques de cuina

Agar agar - Tècniques de cuina - Veritas
La xef Mireia Anglada t’explica com utilitzar a la cuina l’agar agar, un gelificant obtingut de les algues que es caracteritza per un gust neutre i es fa servir com a alternativa vegetariana a la gelatina d’origen animal, tant en receptes salades com dolces.

Agar agar – Tècniques de cuina

És altament depuratiu, activa el trànsit intestinal i contribueix a la dissolució del colesterol. A més, com que és una fibra prebiòtica, ajuda a alimentar la microbiota intestinal, relacionada amb el sistema immunitari. Agar-agar - Tècniques de cuina - Veritas En tires
 1. Aboca aigua tèbia, brou o un suc en un bol.
 2. Introdueix l’alga, separant el bloc per agilitar el procés d’hidratació.
 3. Hidrata-la durant 5 minuts, fins que estigui tova i transparent.
Pots afegir l’agar-agar a un wok de verdures per aportar-li un toc cruixent o a una amanida amb vinagreta. En flocs i en pols
 1. Barreja en una casserola 5 g d’agar agar per 1 L de líquid (beguda vegetal o brou) a temperatura ambient.
 2. Remena-ho amb una vareta. La hidratació en flocs ha de ser de 12 minuts; en pols és immediata.
 3. Quan arrenqui el bull, talla la cocció i introdueix l’alga al recipient triat perquè es gelifiqui.
 4. Deixa-ho reposar durant 10 minuts a temperatura ambient (sense nevera); desmunta i talla la gelatina amb la forma que prefereixis.
Descobreix la nostra col·lecció de tècniques de cuina.

Pancakes de plàtan i coco

Pancakes de plàtan i coco - Receptes dolces - Veritas
Solem associar els pancakes amb plats preparats a partir de farines refinades i poc saludables. Però saps que existeixen alternatives més saludables a aquest plat? Avui et portem uns pancakes lliures de farina que et mantindran saciat durant hores. En lloc de farines refinades utilitzarem coco, un aliment alt en greixos i fibra i baix en hidrats de carboni, combinat amb ous, una font de proteïna d’alt valor biològic, vitamina A i vitamines del grup B. I, com a cirereta, hi afegirem el plàtan per aportar el toc dolç al plat. Gaudeix d’aquesta recepta del pla per perdre pes de Veritas Food Plans, elaborat per la dietista integrativa Glenn Cots. Pancakes de plàtan i coco - Receptes dolces - Veritas Continue reading “Pancakes de plàtan i coco”

Torrades de moniato amb toppings

Torrades de moniato amb toppings - Receptes - Veritas
Deixar de menjar farines és complicat. Sobretot, quan s’està acostumat a acompanyar tots els plats amb pa o a esmorzar torrades. Una bona alternativa poden ser aquestes torrades de moniato que, a més, són molt fàcils de preparar. Pots fer-les a la torradora o al forn i afegir-hi els toppings que més t’agradin. El moniato destaca per ser un aliment alt en carbohidrats saludables. És molt ric en provitamina A i per això ideal per a la salut visual, la pell i el desenvolupament ossi, i també té poder antioxidant. Gaudeix d’aquesta recepta del pla per perdre pes de Veritas Food Plans, elaborat per la dietista integrativa Glenn Cots. Torrades de moniato amb toppings - Receptes - Veritas Continue reading “Torrades de moniato amb toppings”

Cafè bulletproof

Cafè bulletproof - Receptes - Veritas
El cafè bulletproof o també conegut com “cafè antibales” és un cafè que s’utilitza en dietes altes en greixos com la cetogènica. Aquest cafè es combina amb una o dues fonts de greix (generalment mantega, ghee o oli de coco) i destaca per la seva aportació d’energia i capacitat saciant gràcies als greixos (bons també per frenar els antulls), tot i que també se li han atribuït altres beneficis a llarg termini com la claredat mental. En aquest cas combinem dos greixos i hi afegim una mica de canyella per donar un toc dolç a la beguda. A més, la canyella ajuda a regular el sucre en sang. Gaudeix d’aquest cafè bulletproof que et recomanem en el pla de pes ideal de Veritas Food Plans, elaborat per la dietista integrativa Glenn Cots. Cafè bulletproof - Receptes - Veritas Continue reading “Cafè bulletproof”

Amanida fàcil de ruca

Amanida fàcil de ruca - Receptes - Veritas
Aquesta amanida fàcil de ruca és molt refrescant i combina dos ingredients molt bons per al sistema digestiu. El fonoll, amb el seu característic gust anisat, és ideal per millorar les digestions i a més té caràcter depuratiu. D’altra banda, la ruca, de gust lleugerament picant i amarg, conté molta vitamina A, és alta en antioxidants i també pot ser una bon aliada per a la digestió i per al fetge. Per acabar, coronarem l’amanida amb un magnífic formatge, el parmesà reggiano, per aportar una bona dosi de proteïnes i greixos i un contingut molt baix en lactosa. Gaudeix d’aquesta recepta del pla per perdre pes de Veritas Food Plans, elaborat per la dietista integrativa Glenn Cots. Amanida fàcil de ruca - Receptes - Veritas Continue reading “Amanida fàcil de ruca”

Màscara nutritiva

Màscara nutritiva - Cosmètica casera - Veritas
Aquesta màscara, ideal per utilitzar una vegada per setmana, et nodrirà en profunditat la pell gràcies als ingredients que la componen. L’argila neteja i aporta nutrients, la farina de civada és molt suau i nutritiva; la d’ametlles neteja en profunditat; l’oli d’argània repara i protegeix la pell, a més de ser ric en vitamines i antioxidants; el plàtan aporta humectació i redueix les irritacions a la pell.

Màscara nutritiva

Màscara nutritiva - Cosmètica casera - Veritas

Ingredients:

Elaboració:

 1. Aixafa el plàtan madur fins a aconseguir una pasta homogènia.
 2. Afegeix-hi l’argila i les farines, i barreja-ho bé.
 3. Aboca-hi l’oli d’argània per aportar beneficis regeneradors a la màscara.
 4. Hidrata-ho amb una mica d’aigua per aconseguir una textura idònia per aplicar a la pell.
Mode d’ús: aplica’t la màscara sobre la pell neta, deixa-la actuar 15 minuts i retira-la amb aigua tèbia. Caducitat: utilitza-la al moment. Cada mes, Elisenda Monté, de Mamita Botanical Skincare, et facilitarà una recepta molt senzilla amb ingredients ecològics. Prepara el teu kit de cosmètica casolana!

Crema de llombarda i xirivia

Crema de llombarda i xirivía - Receptes - Veritas
Aquesta crema de llombarda i xirivía és un deliciós entrant que t’alegrarà la taula gràcies al seu vistós color i la increïble aroma que li concedeixen les espècies. A més, resulta molt saludable gràcies als molts antioxidants que conté la col llombarda i la riquesa en vitamines i minerals de la resta d’ingredients. Gaudeix d’aquesta deliciosa crema de verduras que ens proposa Isa, de Delicias Kitchen

Crema de llombarda i xirivía

Crema de llombarda i xirivía - Receptes - Veritas

Ingredientes:

Ingredients per al topping:

Elaboració:

 1. Extreu les llavors de l’interior de la beina dels cardamoms i pica-les en un morter juntament amb els claus. Reserva-ho.
 2. Pela i talla a daus la poma, pica la ceba i trosseja la col llombarda i xirivia. Reserva-ho.
 3. Cou al vapor la col llombarda, la xirivia i la poma fins que estiguin tendres.
 4. Mentrestant, sofregeix la ceba picada en una cullerada d’oli fins que estigui translúcida.
 5. Col·loca les preparacions anteriors en una batedora potent, afegeix-hi la resta d’ingredients, l’altra cullerada d’oli i bat-ho molt bé fins a aconseguir una textura fina i homogènia.
 6. Rectifica-ho de sal o de líquid i serveix la crema amanida amb una mica de crema vegetal, grans de magrana i un polsim d’anet.
Gaudeix amb la nostra col·lecció de cremes de verdures.

Netejador facial

Netejador facial - Cosmètica casolana - Veritas
Un netejador facial suau i nutritiu, indicat per a les pells més sensibles. A més, si tens la pell inflamada, pots utilitzar-lo per a tot el cos, abans de banyar-te. La farina de civada és antiinflamatòria i neteja sense agredir la pell, les flors de camamilla ajuden a calmar la pell sensible i l’oli de coco hidrata i neteja en profunditat la pell.

Netejador facial

Netejador facial - Cosmètica casolana - Veritas

Ingredients:

Elaboració:

 1. Barreja tots els ingredients fins a formar una pasta.
 2. Aplica’t el netejador directament sobre la pell, tant a la cara com al cos.
 3. Pots conservar-lo a la nevera fins a tres dies.
Cada mes, Elisenda Monté, de Mamita Botanical Skincare, et facilitarà una recepta molt senzilla amb ingredients ecològics. Prepara el teu kit de cosmètica casolana!

Antioxidants imprescindibles per a la dona

Seguir una dieta variada, de temporada i plena de color, és una manera fantàstica d’incrementar la presència d’antioxidants a l’organisme i contrarrestar els efectes negatius de l’atrafegada vida actual.

Antioxidants imprescindibles per la dona - Consells - Veritas

Un dels motius principals per subratllar la importància d’una bona alimentació en la cura de la salut menstrual és l’acció protectora que exerceixen els aliments antioxidants.

En general, formem part d’una societat estressada que majoritàriament viu en entorns urbans, exposats diàriament a més contaminació del que ens pensem. Tot això afecta a la salut hormonal, però afortunadament en pots pal·liar els efectes negatius alimentant-te conscientment.

Antioxidants imprescindibles per la dona

Per aconseguir-ho, has d’incorporar en la dieta aliments crus i frescos (ja sigui menjant fruita fresca o verdura crua en amanida) perquè els antioxidants són sensibles a la calor i es poden degradar durant la cocció. Per exemple, prendre sucs o batuts verds fets a casa és una bona manera d’obtenir més nutrients antioxidants.

Vitamina C

Sens dubte, és un dels antioxidants més importants: millora els nivells hormonals i augmenta la fertilitat en dones amb problemes en la fase lútia perquè incrementa els nivells de progesterona de manera natural.

Es troba en abundància en els cítrics, la col, el pebrot vermell, el bròcoli, els nabius, la patata, el tomàquet i el kiwi.

Antioxidants imprescindibles per la dona - Consells - Veritas

Vitamina E

Un altra vitamina antioxidant que millora la salut hormonal. Així mateix, contribueix a reduir l’anèmia, mitjançant la prevenció del dany oxidatiu en els glòbuls vermells, per la qual cosa és molt beneficiosa per a les dones amb menstruacions abundants.

Nombrosos estudis de fertilitat afirmen que quan aquesta vitamina es troba equilibrada a l’organisme, la taxa d’avortaments involuntaris baixa.

Les principals fonts d’aquest nutrient són els olis vegetals crus, els cereals integrals, les verdures de fulla verda i els fruits oleaginosos sense torrar: nous, ametlles i llavors de lli, carbassa i de gira-sol…

Coenzim Q10

Potser et sona dels anuncis de cremes, ja que moltes antiarrugues la inclouen en la fórmula perquè dona energoa a les cèl·lules (incloses les del sistema reproductor femení). Els seus nivells disminueixen de manera natural amb l’edat, sobretot a partir del 35 anys, per la qual cosa la seva aportació resulta imprescindible a mesura que passa el temps.

La pots trobar principalment en aliments d’origen animal, com ara peixos grassos (salmó, truita, areng), marisc i vísceres, però també en verdures de fulla verda (bròcoli), pastanagues, llegums, llavors i fruita seca sense torrar.

Descobreix la nostra secció de consells per la dona.

Pot per a maquineta de fer punta – Upcycling

Pot per a maquineta de fer punta - Upcycling - Veritas
Una manualitat sostenible per fabricar en família, a partir de l’envàs del cafè soluble Veritas. Marta, de 2nd funniest thing, et guia en aquest invent DIY, per crear un pot maquineta de fer punta i ser l’enveja de tots els companys. El projecte Upcycling sorgeix com a resposta activista per donar una segona vida als envasos. L’objectiu és reduir els nostres residus; de manera que a través d’aquests tutorials pretenem inspirar-te perquè puguis fabricar tot el que necessitis o vulguis, amb les teves pròpies mans. Pot per a maquineta de fer punta - Upcycling - Veritas Continue reading “Pot per a maquineta de fer punta – Upcycling”

Arròs integral rodó – Tècniques de cuina

Arròs integral rodó - Tècniques de cuina - Veritas
L’arròs integral rodó és un carbohidrat de molt bona qualitat. És important saber com cuinar-lo perquè mantingui intactes les seves propietats nutricionals. La xef Mireia Anglada t’ho explica pas a pas en aquest vídeo. L’arròs integral és de gra sencer, és a dir, amb pellofa. Per això és important que sigui de cultiu ecològic, perquè, en cas contrari, ingerim pesticides i herbicides que es queden a la pellofa del cereal. A més, és molt saludable perquè pràcticament no deixa toxines a l’organisme. I un altre benefici de ser integral és que ens ajuda a evitar els pics de glucosa. Això implica que quan n’ingerim ens sacia i no tenim gana al cap de poc temps. Arròs integral rodó - Tècniques de cuina - Veritas Continue reading “Arròs integral rodó – Tècniques de cuina”

Oli per a l’embaràs

Oli per a l'embaràs - Cosmètica casolana - Veritas
Aquest oli per a l’ embaràs el podràs utilitzar durant i després, ja que aportarà hidratació, lluminositat i elasticitat a la pell. Ajuda que la pell no es trenqui i conservi la seva tonificació. Pots fer-lo servir a tot el cos, especialment al pit i l’abdomen. L’oli d’ametlles aporta humectació, hidratació i lluminositat a la pell; el de calèndula és antiinflamatori i calmant; el de cànem és reparador i cicatritzant. Oli per a l'embaràs - Cosmètica casolana - Veritas Continue reading “Oli per a l’embaràs”

Llenties – Tècniques de cuina

Llenties - Tècniques de cuina - Veritas
La xef Mireia Anglada et descobreix dues tècniques de cuina de les llenties, una proteïna vegetal rica en minerals i vitamines.

Llenties – Tècniques de cuina

Existeixen moltes varietats de llenties (castellanes, pardines, dupuy, etc.), però totes tenen un factor comú: el seu contingut en ferro. No obstant això, aquest ferro no és fàcil d’assimilar i, per això, s’han de combinar amb vitamina C o àcid ascòrbic, present en el tomàquet, el vinagre, la llimona…, un aliment que denoti acidesa en boca. A més, són riques en proteïnes, però no contenen tots els aminoàcids essencials. Per això, és recomanable combinar-les amb un cereal o una llavor (de carassa, sèsam o gira-sol) per poder aprofitar la proteïna completament. Llenties - Tècniques de cuina - Veritas

En remull: hidratació i cocció

 1. Cobreix els llegums amb abundant aigua mineral (dos o tres dits per damunt) perquè augmenten fins a dues i tres vegades de volum. Afegeix-hi alga kombu en comptes de sal per estovar les fibres que solen produir gasos. Una altra dels avantatges de la hidratació és que escurça el temps de cocció. Utilitza aigua freda i reserva les llenties a la nevera durant un parell d’hores.
 2. Una vegada hidratades i netes, utilitza una mesura de llenties (aproximadament 50 g – 80 g en sec per persona) per tres d’aigua mineral. És millor cuinar amb aigua mineral perquè fa que el llegum no quedi dur i n’escurça el temps de cocció.
 3. Afegeix les llenties, l’alga kombu i l’aigua mineral al cassó sense temperatura ni sal.
 4. Una vegada arrenca el bull, retira l’escuma de color blanc amb una cullera que has d’anar netejant cada vegada que la facis servir.
 5. Abaixa el foc i cuina a petits borbolls durant 40 minuts, 1 hora i mitja.
 6. Al final de la cocció incorpora la sal i utilitza l’aigua residual per preparar una crema de verdures, per exemple.

En sec: farina de llenties

 1. Tritura una mesura de llenties en un processador d’aliments fins que la textura sigui fina.
 2. Una vegada obtinguda la farina pots utilitzar-la per preparar una massa de pa, una beixamel, arrebossats, etc.
Descobreix la nostra col·lecció de tècniques de cuina.

Arròs basmati – Tècniques de cuina

Arròs basmati - Tècniques de cuina - Veritas
L’arròs basmati és un bon aliat de la salut intestinal, però depenent de la tècnica la finalitat de consum serà diferent. Descobreix com utilitzar-lo seguint aquest vídeo de la xef Mireia Anglada.

Arròs basmati – Tècniques de cuina

Aquest cereal és molt interessant, ja que consumit en calent ens permet ajustar desordres intestinals com la diarrea. En canvi, cuit i refredat a la nevera genera midons resistents, que ens ajuden a regenerar la microbiota. Arròs basmati - Tècniques de cuina - Veritas

Cocció

 1. Ofega el cereal amb oli d’oliva verge. Aquest procés és important perquè l’arròs té uns midons que en cobrir-los amb olis s’aconsegueix que els grans quedin despresos.
 2. En una olla, escalfa aigua o brou i, quan el cereal estigui ofegat, afegeix-hi una proporció d’1 + ¼ de líquid calent. Tapa l’olla, abaixa el foc i cou l’arròs durant 12 minuts.
 3. Una vegada cuit, guarda’l a la nevera durant tota la nit.
 4. L’endemà el cereal estarà totalment desprès i el podràs escalfar, però no fregir, ja que no pot sobrepassar els 170 °C.

Sec

Amb aquesta tècnica elaboraràs farina d’arròs, que després podràs utilitzar per preparar masses, com la dels nyoquis vegans, sense ou.
 1. Tritura l’arròs en una processadora d’aliments fins a aconseguir una textura molt fina.
 2. Escalfa en una olla una proporció de 250 ml de líquid (aigua, brou o beguda vegetal).
 3. Quan arrenqui el bull, afegeix-hi 50 g de farina d’arròs en forma de pluja, per evitar que es generin grumolls. Ajuda’t d’un batedor de mà per remenar la farina quan entri en contacte amb el líquid.
 4. Barreja-ho durant aproximadament 8 minuts. La massa estarà preparada quan es comenci a desprendre de les parets del cassó. Deixa-la refredar.
 5. Tira un rajolí d’oli sobre una taula de fusta o el sobre de la cuina i estén-lo amb un pinzell. Això permetrà que el sucre propi de l’arròs no es quedi enganxat a la taula.
 6. Treballa la massa sobre la fusta. En aquesta ocasió, per fer nyoquis, dona-li forma de cilindre i talla-la a daus.
 7. Una vegada preparats, guarda’ls a la nevera durant 12 hores.
 8. L’endemà, pots cuinar-los amb una salsa.
Descobreix la nostra col·lecció de tècniques de cuina.  

Tzatziki de coco

El tzatziki és l’amanida grega per excel·lència, ideal per dipejar amb pa de pita o crudités de verdures. Et proposem una alternativa vegana: tzatziki de coco, molt cremosa i suau. 

El iogurt de coco barreja el sabor àcid del iogurt amb el toc exòtic del coco. Com és lliure de lactosa i caseïna és una opció ideal per a les persones vegetarianes, veganes i intolerants a la llet animal.

Tzatziki de coco

Ingredients:

 • 200 g de iogurt de coco
 • 1 cogombre
 • Suc de 1⁄2 llimona i ratlladura
 • 1 cullerada petita d’anet sec
 • 1 cullerada sopera de menta fresca
 • 1/4 gra d’ all
 • Oli d’oliva verge extra
 • Un pessic de sal
 • Pebre

Pots trobar tots els ingredients del tzatziki de coco a la botiga en línia de Veritas.

Elaboració:

 1. Ratlla el cogombre i col·loca’l sobre una gasa que utilitzaràs per eliminar-ne l’aigua. Afegeix-hi un pessic de sal i deixa-ho reposar uns 10 minuts (això facilitarà que l’aigua surti).
 2. Després, extreu tot l’aigua que puguis del cogombre i barreja’l amb el iogurt de coco.
 3. Afegeix-hi la resta d’ingredients, barreja-ho i deixa-ho reposar a la nevera.
 4. Serveix-ho amb crudités (pastanaga, cogombre, raves) o pa de pita torrat.

Gaudeix amb la nostra proposta de receptes fàcils.  

Amanida caprese vegana

Prepara la clàssica amanida caprese, però en versió vegana. Per aconseguir-ho, substituïm la mozzarella tradicional per un formatge vegà que et sorprendrà per la seva textura. Gaudeix d’aquesta amanida caprese !

El tomàquet és un aliment que es recomana menjar ecològic perquè evites introduir pesticides a l’organisme, presents a la pell. A més, segons diferents estudis, els tomàquets ecològics són més nutritius que els no ecològics i també tenen més compostos polifenòlics.

Els formatges vegetals s’elaboren a base d’oli de coco o fruita seca, i a través de diferents processos d’elaboració i espècies. Alguns es distingeixen amb textures i aromes particulars mentre que d’altres pretenen imitar les característiques organolèptiques dels formatges tradicionals a base de llet (ratllat, en rodanxes, mozzarella, etc.).

Ensalada caprese vegana - Recetas - Veritas

Amanida caprese vegana

Ingredients:

 • 2 tomates de ensalada
 • 1 cucharada sopera de orégano seco
 • 6 hojas de albahaca fresca
 • 1 cucharada sopera de aceite de oliva virgen extra
 • Sal
 • 1 bolita de mozzarella vegana
 • Pimienta

Pots trobar tots els ingredients d’aquesta amanida a la botiga en línia de Veritas.

Com s’elabora l’amanida caprese vegana? 

 1. Talla els tomàquets a rodanxes i col·loca’ls en un plat pla.
 2. Talla la mozzarella a rodanxes i posa una rodanxa a cada tomàquet. Afegeix-hi una fulla d’alfàbrega.
 3. Finalment, amaneix-ho amb oli, orenga, sal i pebre.


Gaudeix d’aquesta recepta d’amanida que et proposa FastGood.

Descobreix la nostra col·lecció d’amanides.

Espaguetis de carbassó amb bolonyesa vegana

Els espaguetis de carbassó o zoodles són una forma divertida de gaudir de totes les propietats d’aquesta hortalissa; rica en vitamines i minerals i baixa en carbohidrats, és ideal en dietes d’aprimament.

En aquesta ocasió acompanyem els espaguetis de carbassó d’una bolonyesa vegana, amb soja texturitzada, verdures i espècies.

Espaguetis de carbassó amb bolonyesa vegana

Ingredients:

 • 1 ceba vermella mitjana
 • 100 g de bolets xiitake
 • 2 grans d’all
 • 1 pastanaga
 • 2 cullerades de tamari
 • 1 branca d’api
 • ½ de tassa de vi negre
 • 1 cullerada sopera d’orenga
 • 750 ml brou de verdures
 • 1 carbassó
 • 2 tasses de soja texturitzada
 • Sal
 • 1 cullerada sopera d’alfàbrega
 • Pebre
 • 1 llauna de tomàquet sencer pelat (aprox. 390 g)


Pots trobar tots els ingredients a la botiga en línia de Veritas.

Elaboració:

 • Talla les verdures: la ceba a la juliana, els alls a làmines i la pastanaga, l’api (sense les fulles) i els bolets a daus petits.
 • Tira un bon raig d’oli d’oliva verge extra en una paella i cou les verdures a foc mitjà durant uns 5 o 7 minuts, remenant de tant en tant.
 • Afegeix-hi la soja texturitzada i el tamari. Remena-ho i cuina-ho durant uns minuts més. Després, afegeix-hi el vi i continua-ho cuinant.
 • Finalment, afegeix-hi el tomàquet sencer pelat i aixafa els tomàquets amb una espàtula, fent que s’integrin bé amb la resta d’ingredients. Afegeix-hi el brou de verdures, les espècies i un pessic de sal. Continua-ho cuinant i remenant durant uns 15 minuts més.
 • Mentrestant, amb un espiralitzador prepara els espaguetis de carbassó.
 • Salta’ls un parell de minuts en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra.

Gaudeix d’aquesta recepta que et proposa FastGood.

Descobreix la nostra proposta de receptes veganes.

Beguda d’ametlla casolana

Descobreix com preparar una beguda d’ametlla casolana, endolcida amb dàtils, que t’encantarà pel seu gust dolç i suau.

La beguda d’ametlles conté vuit aminoàcids essencials, és molt rica en calci, ajuda a reduir el colesterol i es digereix amb facilitat. Una autèntica meravella que et podràs preparar a casa en menys de 20 minuts.

Les begudes vegetals són una ideal alternativa a la llet animal. Poden consumir-se igual que aquesta, per a acompanyar el cafè, durant l’esmorzar amb cacau i cereals o per a l’elaboració de salses o postres.

Beguda d’ametlla casolana

Ingredients:

 • 200 g d’ametlles crues
 • 750 ml d’aigua
 • 1 trosset de beina de vainilla
 • 2 dàtils sense pinyol
 • Un pessic de sal

Pots trobar tots els ingredients d’aquesta amanida a la botiga en línia de Veritas.

Elaboració:

 1. Posa en remull les ametlles la nit anterior. Cola-les i renta-les amb aigua.
 2. En una batedora potent, col·loca les ametlles, la vainilla, l’aigua, els dàtils i la sal. Bat-ho durant uns 2 minuts o fins que tot quedi ben integrat.
 3. Cola-ho utilitzant una tela que deixi passar el líquid.

Gaudeix d’aquesta recepta que et proposa FastGood.


Introdueix noves begudes vegetals en la teva dieta amb aquesta recepta de beguda de coco casolana.

Bebida de coco casera

Prepararte tus bebidas vegetales en casa tiene el gran beneficio de que tú puedes elegir la cantidad de materia prima que utilizas, así como su origen y calidad. En este caso, te compartimos la receta de una bebida de coco casera.

Sabías que la bebida vegetal de coco es rica en fibra, minerales y vitaminas? Aunque el coco es una de las frutas más calóricas que hay, tiene muchas propiedades nutricionales. Entre los numerosos beneficios que tiene destacan sus propiedades antioxidantes y su alto contenido en fibras y minerales como el potasio, el fósforo, el magnesio y el hierro, además de vitaminas como la E, la C, y la B.

¡Haz en casa esta bebida de coco casera y pruébala!

Bebida de coco casera

Ingredientes:

 • 150 g de coco rallado
 • 1 L de agua

Puedes encontrar todos los ingredientes de esta receta en la tienda online de Veritas.

Elaboración:

 1. Añade el coco y el agua caliente a temperatura ambiente en una batidora. Bate durante 1 o 2 minutos hasta que todo quede bien integrado.
 2. Deja reposar unos minutos y cuela utilizando una tela que deje pasar el líquido.
 3. Guarda en un recipiente hermético durante unos 4-7 días en la nevera.

Descubre nuestra colección de recetas fáciles.