Atención al cliente
De lunes a viernes de 9 a 20 h y sábados de 9 a 14 h (excepto festivos).
La umeboshi és una pruna japonesa considerada per la macrobiòtica un aliment medicinal imprescindible a la cuina.
El seu gust àcid i salat és el millor condiment per a sopes i salses i també pot substituir la sal.
La umeboshi és una varietat de pruna verda japonesa sense madurar fermentada durant gairebé dos o tres anys.
Per donar-li sabor i color, a vegades es conserva amb fulles de shiso, una herba aromàtica de la menta, exclusiva del Japó.
La seva acidesa neutralitza l’excés de carns, sal i ous (aliments yang), mentre que el seu gust salat neutralitza els excessos de sucres refinats, sucs, etc. (aliments yin).
Es presenta de diferents maneres, però sempre s’ha de mirar de no cuinar-la perquè no perdi propietats.
Si la consumeixes com a pruna es pot menjar tal qual, barrejar-la amb aigua calenta o te o fins i tot prendre-la amb cereals integrals.
Igualment, es pot utilitzar en algunes receptes per substituir la sal, tot i que intenta no excedir-te i tingues especial cura amb les persones hipertenses i els nens per l’excés de sal que porta.
Una altra presentació és en forma de pasta (anomenada ume o bainiku ekisu), que és perfecta per preparar patés perquè, a més de donar sabor, allarga la vida del producte.
És molt apreciat perquè dona als plats un gust característic entre salat i àcid. Resulta ideal per elaborar vinagretes o fer ressaltar el punt salat d’una crema.
Sorbet de cireres i umeboshi, una recepta proposada per la...
Amanida de llenties amb vinagreta, una opció pràctica que ens...
Gaspatxo de síndria, una de les nostres receptes preferides durant...
Kuzu, una arrel que actua com a gran regenerant del...