Tècniques de cuina

Umeboshi – Tècniques de cuina

La umeboshi és una pruna japonesa considerada per la macrobiòtica un aliment medicinal imprescindible a la cuina.

El seu gust àcid i salat és el millor condiment per a sopes i salses i també pot substituir la sal.

Umeboshi - Tècniques de cuina - Veritas

La umeboshi és una varietat de pruna verda japonesa sense madurar fermentada durant gairebé dos o tres anys.

Per donar-li sabor i color, a vegades es conserva amb fulles de shiso, una herba aromàtica de la menta, exclusiva del Japó.

Umeboshi – Tècniques de cuina

La seva acidesa neutralitza l’excés de carns, sal i ous (aliments yang), mentre que el seu gust salat neutralitza els excessos de sucres refinats, sucs, etc. (aliments yin).

Es presenta de diferents maneres, però sempre s’ha de mirar de no cuinar-la perquè no perdi propietats.

Pruna umeboshi

Si la consumeixes com a pruna es pot menjar tal qual, barrejar-la amb aigua calenta o te o fins i tot prendre-la amb cereals integrals.

Igualment, es pot utilitzar en algunes receptes per substituir la sal, tot i que intenta no excedir-te i tingues especial cura amb les persones hipertenses i els nens per l’excés de sal que porta.

Pasta d’umeboshi

Una altra presentació és en forma de pasta (anomenada ume o bainiku ekisu), que és perfecta per preparar patés perquè, a més de donar sabor, allarga la vida del producte.

Vinagre d’umeboshi

És molt apreciat perquè dona als plats un gust característic entre salat i àcid. Resulta ideal per elaborar vinagretes o fer ressaltar el punt salat d’una crema.

Contingut relacionat

  • Tècniques de cuina

Sorbet de cireres i umeboshi

Sorbet de cireres i umeboshi, una recepta proposada per la...

  • Tècniques de cuina

Amanida de llenties amb vinagreta

Amanida de llenties amb vinagreta, una opció pràctica que ens...

  • Tècniques de cuina

Gaspatxo de síndria – FastGood

Gaspatxo de síndria, una de les nostres receptes preferides durant...

  • Tècniques de cuina

Kuzu – Tècniques de cuina

Kuzu, una arrel que actua com a gran regenerant del...