Atención al cliente
De lunes a viernes de 9 a 20 h y sábados de 9 a 14 h (excepto festivos).
Amb la cuina oriental, dona un toc asiàtic a les teves receptes afegint-hi ingredients orientals, com fermentats i algues, amb propietats molt beneficioses per a la salut.
Cada vegada tenim al nostre abast més aliments provinents d’Orient. Entre els més coneguts, sobresurten els diferents tipus de miso, les algues, la salsa de soja o l’amasake, un producte elaborat a base de cereals i perfecte per fer servir com a edulcorant.
Té com a base les llavors de soja fermentades amb sal, a les quals es pot afegir, o no, un cereal. Com que és un fermentat, el miso aporta bacteris beneficiosos per als intestins. Tot i que per gaudir de les seves qualitats probiòtiques l’has de consumir sense pasteuritzar. Conté proteïnes provinents de la soja i és especialment famosa la sopa que porta el seu nom, que es prepara amb brou vegetal, porro i xiitakes trossejats i se serveix amb miso, daus de tofu i alga wakame.
En el mercat pots trobar shiro miso, elaborat amb arròs blanc i fermentat durant dos mesos; genmai miso, fet amb arròs integral; mugi miso, que porta ordi; i hatcho miso, de gust intens i color fosc, fruit únicament de la combinació de llavors de soja i sal, sense cap cereal.
Destaquen pel seu elevat contingut en minerals i fibra. Un fet molt interessant perquè la fibra present en algunes algues ajuda a disminuir l’absorció dels metalls pesants. És excepcionalment famosa l’alga nori, que es presenta en làmines per fer sushi, tot i que també està disponible en flocs. Els flocs son ideals per condimentar una amanida o preparar una sal amb herbes i altres algues.
Altres algues molt freqüents a la cuina són les següents: l’agar-agar, molt popular per elaborar gelatines i font de fibra; la kombu, que s’afegeix a la cocció dels llegums perquè resultin més digestius; la wakame, ideal per incorporar a una crema de verdures juntament amb l’aigua (així s’hidrata i aporta sabor sense afegir regust de mar, ara bé, n’has de posar molt poca); i la dulse, que queda molt bé en amanides, una vegada remullada. Finalment, no deixis de tastar el tàrtar d’algues, una deliciosa combinació d’algues amb herbes aromàtiques, tàperes i oli. Tingues-lo sempre a mà per enriquir les teves vinagretes o untar en una torrada!
Coneixes la diferència entre la salsa de soja i el tamari? En el primer cas la soja ha fermentat amb blat; en canvi, en el segon només conté soja i sal. Per la qual cosa és apte per a les dietes sense gluten.
Pots trobar tots els ingredients d’aquest article sobre cuina oriental a la botiga online de Veritas.
Sopa de remolatxa, exòtica i cremosa que combina a la...
En ple Parc Natural del Delta de l’Ebre –entre arrossars,...
Descobreix tofu cruixent a la barbacoa! Una recepta vegana i...