Ara a Veritas

Donem més de 17.000 euros a favor de la salut mental

A Veritas tenim el compromís de fer del nostre món un lloc millor. Per aquest motiu, amb la xocolata solidària Veritas, volem donar visibilitat a la salut mental i donar suport a les associacions locals que la tracten.

Xocolata solidària Veritas

La xocolata solidària i ecològica Veritas

L’any 2022 vam començar una campanya per donar visibilitat a la salut mental i suport a les associacions locals que la tracten. Per aquesta raó, vam presentar la xocolata solidària Veritas, amb l’objectiu de donar el 100% dels seus beneficis a associacions que treballen per les persones amb trastorns de salut mental.

Des de l’inici del projecte, hem aconseguit recaptar més 17.000 euros, que hem repartit entre aquestes sis entitats.

Moltes gràcies a totes les persones que heu adquirit la xocolata solidària Veritas. Aquest petit gest significa un gran impuls perquè aquestes associacions puguin investigar i treballar per la salut mental.

Hospital Clínic de Barcelona - Entitat xocolata solidària Veritas - Veritas

Actualment és el principal proveïdor públic de la seva zona a la ciutat de Barcelona. Com a centre de referència en l’atenció i la investigació de la salut mental, integra en la seva activitat l’assistència, la docència a l’entorn de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, la recerca biomèdica a través de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), i és reconegut com una institució de referència nacional i internacional.

Área de Salud Mental del Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona - Entitat xocolata solidària Veritas - Veritas

Amb més de 40 anys d’experiència, l’Àrea de Salut Mental de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona ofereix una assistència integral, multidisciplinària, innovadora, especialitzada i de referència en salut mental a la població de menys de 18 anys i a les seves famílies.

Salut Mental Catalunya - Entitat xocolata solidària Veritas - Veritas

Salut Mental Catalunya és un moviment social de representació, atenció i suport a les persones amb problemes de salut mental i a les seves famílies. L’entitat representa més de 75 associacions i acompanya infants, adolescents, joves i persones adultes amb problemes de salut mental per tal de millorar la seva qualitat de vida, i treballa per la seva inclusió i igualtat d’oportunitats i drets.

FEDEAFES - Entitat  - Veritas

FEDEAFES és la Federació d’Euskadi d’Associacions de Familiars i Persones amb Malaltia Mental. Amb més de 35 anys de trajectòria, l’entitat té com a finalitat genèrica la millora de la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental. Des del 1998, té reconeguda la declaració d’utilitat pública.

3 Salut Mental - Entitat  - Veritas

3 Salut Mental és l’aliança de Gira-Sol, Es Garrover i Estel de Llevant, entitats del tercer sector social de Mallorca que des de fa més de 25 anys tenen un paper fonamental en l’atenció a persones amb trastorn de salut mental i els seus familiars. El 2021, prop de mil persones van participar en els seus programes i serveis, amb un equip de 195 professionals.

La Niña Amarilla - Entitat - Veritas

La Niña Amarilla és una associació sense ànim de lucre que treballa per la prevenció del suïcidi. L’objectiu de l’entitat és informar sobre el suïcidi des de l’amor, sense tabús i amb dades, desmitificant creences, aportant eines útils per als col·lectius més joves i formant en comunicació responsable els mitjans de comunicació.

Sabies que 1 de cada 4 persones pateix un trastorn de salut mental al llarg de la seva vida?

Segons l’OMS, 1 de cada 4 persones pateix o patirà en algun moment de la seva vida un trastorn de salut mental de manera més o menys lleu.

La salut mental és una realitat social. En els últims anys, els trastorns de salut mental s’han incrementat cada vegada més; per això n’hem començat a prendre consciència i estem més oberts a reconèixer-los, tot i que encara ens queda molt per avançar i per fer. Els trastorns de salut mental continuen amagant-se, i això fomenta l’estigmatització. Trencar l’estigma és feina de tota la societat.

La salut mental és cosa de tots. Posa el teu granet de cacau per la salut mental.

Contingut relacionat

  • Ara a Veritas

Alimentació per millorar la salut mental

El Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa (Cibersam) i l'Institut...

  • Ara a Veritas

Si tens estrès, evita aquests aliments

Si estàs vivint una situació d'estrès és fonamental que vigilis...

  • Ara a Veritas

L’alimentació ecològica permet un millor desenvolupament intel·lectual en les nenes i els nens

L'alimentació ecològica afavoreix el desenvolupament cognitiu en la infància Una...

  • Ara a Veritas

Marta Sanahuja: «Ens pensem que menjar sa és avorrit i no és veritat»

Marta Sanahuja va estudiar Publicitat i Relacions Públiques seguint el...