Ara a Veritas

Veritas aconsegueix reduir un 50% la seva petjada de carboni

A més de treballar per portar una alimentació saludable i ecològica a totes les llars, a Veritas també estem compromesos amb la lluita contra la crisi climàtica. Seguint aquest propòsit, l’any 2021 hem aconseguit reduir a la meitat la petjada de carboni respecte al 2015.

Petjada de carboni - Sostenibilitat - Veritas

Aquest és el nostre màxim èxit fins al moment. Som a un pas d’aconseguir l’objectiu que la Unió Europea marca per al 2030: reduir un 55% les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Què és la petjada de carboni?

La petjada de carboni és el rastre que deixem al planeta. Aquest indicador ambiental ens calcula la quantitat d’emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) emeses a l’atmosfera, que se sol expressar en tones de CO₂. Aquests gasos els generem les persones i les empreses en fabricar un producte, consumir energia o fer les nostres activitats diàries.

Els últims anys, la petjada de carboni ha augmentat precipitadament, cosa que influeix en l’escalfament global i el canvi climàtic; per això, per salvar el planeta, l’hem de reduir com més aviat millor.

Què fa Veritas per reduir la petjada de carboni?

El 2021, la petjada total de Veritas ha estat de 1.487 tones de CO2-e q, valor que significa una reducció del 50% respecte al 2015 i una disminució del 7% respecte al 2020.

Aquests resultats han estat possibles gràcies a la feina que hem fet dia a dia per:

 • Millorar la nostra eficiència energètica
 • Obtenir energies renovables
 • Recuperar i emmagatzemar els gasos refrigerants per als sistemes de climatització
 • Coordinar una gestió diferenciada dels residus
 • Millorar els sistemes de logística i distribució de mercaderies

Veritas treballa per aconseguir una petjada de carboni neutra el 2022

Veritas té com a objectiu tenir una petjada de carboni neutra el 2022. Per aconseguir-ho, hem desenvolupat juntament amb Circular Carbon, companyia experta a aplicar estratègies de circularitat, les accions de mitigació següents:

 • L’any 2016, vam aconseguir que el 100% de la nostra energia provingui de fonts renovables.
 • El 2017, vam iniciar un procés de rellevament, reemplaçament i retrofitting dels gasos refrigerants. D’aquesta manera, emmagatzemem els gasos refrigerants d’efecte hivernacle de més potencial, com per exemple l’R-404, i els reemplacem per gasos menys contaminants. Amb aquesta mesura, reduïm un 50% les emissions que aquests gasos generen. Avui dia, continuem amb aquest procés de captura, emmagatzematge i retrofitting, i cada vegada són més les botigues Veritas que emeten gasos d’efecte hivernacle de baix potencial.
 • L’any 2019, vam aconseguir reduir un 15% la petjada de carboni de la nostra barra artesana. D’aquesta manera, el nostre obrador de pa artesanal i ecològic disposa de la barra artesana més sostenible del mercat. Segons un estudi fet per Inèdit i verificat per OCA Global, la petjada de carboni de la nostra barra artesana és la més baixa del mercat certificat.
 • Actualment, treballem per tenir una eficiència més gran en les càrregues i optimitzar les rutes. Apostem per reemplaçar les flotes antigues per vehicles de més eficiència amb la finalitat de reduir l’indicador de quilogram de CO2-eq per quilòmetre recorregut. El nostre objectiu és reduir les emissions per quilòmetre i la reducció de quilòmetres transportats.

Treballem per aconseguir els ODS

Aquestes són moltes de les accions, emmarcades en l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 13 (Acció pel clima), que Veritas ha fet i té en marxa per reduir l’impacte de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera. Amb aquestes, complim l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 7 (Energia assequible i no contaminant) i ens continuem esforçant dia a dia per aconseguir una petjada de carboni neutra.

Contingut relacionat

 • Ara a Veritas

A Veritas tenim un clar compromís amb la sostenibilitat

Més enllà de proveir les llars amb productes saludables i...

 • Ara a Veritas

Artesana, la barra de pa amb menys petjada de carboni

La barra de pan Artesana Veritas es la barra de...

 • Ara a Veritas

Volem tenir una petjada de carboni neutra!

Des del primer dia a Veritas tenim un compromís inequívoc...