Ara a Veritas

Veritas i els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible són una crida universal per millorar de manera sostenible la vida, present i futura, de la població mundial. Us presentem les nostres propostes de sostenibilitat relacionades amb aquests objectius. Veritas és la cadena capdavantera de supermercats ecològics a Espanya. Des de la seva fundació el 2002 promovem un model alimentari que busca acostar la millor alimentació possible al màxim nombre de persones. Un model compromès amb la societat i el medi ambient gràcies al qual ens hem convertit en el primer supermercat europeu certificat per BCorp, un reconeixement a l’abast de poques companyies que analitza el seu compromís amb la societat i que determina quines són les millors empreses per al món. Tenim més de 57 botigues repartides entre més de 10 províncies, Andorra i la botiga online. A més, elaborem el pa i la brioxeria que venem a les nostres botigues sense químics i amb massa mare, i des de l’obrador distribuïm pa ecològic a diverses escoles, per a aproximadament 50.000 alumnes. Amb més de 4.500 referències, som pioners en la introducció de productes amb certificat ecològic. Afavorim els aliments de proximitat, de temporada i de cultiu ecològic, i estem fortament compromesos amb la salut, el sabor, el medi ambient i el consum responsable. Igualment, apostem de manera incansable per la sostenibilitat ambiental i social.

Veritas i els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) són un compendi de fites que la humanitat s’ha fixat, cap a l’any 2030, per possar fi a la pobresa, protegir el planeta i assegurar el progrés de tots els països, en el marc de l’equitat i la pau. A continuació, us mostrarem les nostres propostes de sostenibilitat relacionades amb cadascun d’aquests objectius i durant els propers nou mesos us anirem explicant com afrontem els nostres compromisos.
  1. Compromís amb la comunitat.
  2. Accions que fomenten la salut i el benestar.
  3. Dones i homes.
  4. Tenim un estalvi de 1.600 litres d’aigua per cada davantal.
  5. Hem complert una de les nostres fites més importants: contractar des de l’abril de 2016 energia d’origen renovable.
  6. Petjada de carboni. Compilació del 2015 al 2018. (Menys del 25% d’emisions des del 2015 tot i havent crescut en botigues en un 22%).
  7. Treball decent i creixement econòmic.
  8. Gestió de residus: treballem per gestionar el 100% dels nostres residus.

Contingut relacionat

  • Ara a Veritas

El nostre nou uniforme és sostenible

El nostre nou uniforme és sostenible perquè s’elabora amb materials...

  • Ara a Veritas

Propers reptes: petjada de carboni neutra i eliminació de plàstics afegits

Propers reptes: petjada de carboni neutra el 2022 i eliminació...