Ahora en Veritas

Veritas Textile Project: REdueix, REutilitza i REcicla

A Veritas impulsem un servei per recuperar i donar una segona vida a la roba que ja no utilitzes: el Veritas Textile Project. El projecte forma part del nostre compromís amb el consum responsable i conscient.

Veritas Textile Project

Veritas Textile Project

Si resideixes a Barcelona o a la seva àrea metropolitana, amb la teva compra online pots donar la roba, el calçat i els complements que no utilitzes. Els recollim gratis i els portem a la Fundació Humana perquè els doni una segona vida.

Aquest projecte l’impulsem en col·laboració amb Humana, l’Agència Catalana de Residus i Aravinc.

Descobreix com funciona.

Impacte mediambiental del sector tèxtil

La indústria tèxtil és una de les més contaminants del món. Només a Catalunya es generen entorn de 20 kg de residu tèxtil per habitant cada any. Això implica anualment un total de 140.000 tones.

Desafortunadament, d’aquesta quantitat només el 10% és recollit per un gestor autoritzat per donar-li una segona vida. Per això, creiem en la necessitat d’oferir un servei gratuït per augmentar aquest percentatge i, amb això, reduir el volum de residus generat cada any.

Impacte social i mediambiental positiu de Veritas Textile Project

La reutilització i el reciclatge contribueix a l’estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

Segons la Comissió Europea, la gestió sostenible del residu tèxtil estalvia tones de CO2 a l’atmosfera, ja que per cada quilo de roba recuperat i no conduït a un centre de tractament de residus per a la seva incineració o disposició final es deixen d’emetre 3,169 kg de CO₂.

En Veritas, en els sis primers mesos de 2021, des dels nostres centres preparadors de Badalona, l’Hospitalet de Llobregat i Lliçà d’Amunt, hem aconseguit recuperar l’equivalent a 5.300 peces que seran reutilitzades o reciclades amb finalitats socials. La recuperació del residu tèxtil representa un estalvi de 3,7 tones de CO2 no emeses a l’atmosfera.

Destinació final de les peces

Reutilització del 52%: el 13% es reutilitza a les botigues de moda sostenible d’Humana a Catalunya. El 39% s’exporta, principalment a l’Àfrica, on es ven a preus reduïts per generar recursos per a la cooperació al desenvolupament.

Reciclatge del 37%: el tèxtil es troba en un estat que no permet que es pugui reutilitzar. Per això, es ven a empreses de reciclatge perquè n’elaborin altres productes com ara mantes, aïllants o draps per a la indústria de l’automoció.

Residus que no són tèxtils (2%): són residus impropis tals com plàstics, cartons, etc., que es lliuren a gestors autoritzats.

Eliminació del 9%: un 6% es processa per obtenir energia i el 3% restant, que no es pot reutilitzar, reciclar ni valorar energèticament s’envia a un centre de tractament de residus.

* Percentatge calculat a partir del destí del tèxtil processat per Humana l’any 2018.

Et sumes al Veritas Textile Project?

Contingut relacionat

  • Ahora en Veritas

Veritas, millor empresa per al món 2019

Ens sentim feliços i agraïts d'haver rebut el premi de...

  • Ahora en Veritas

Hem estalviat 16 milions de litres d’aigua amb els nostres uniformes

La confecció dels nostres uniformes suposa un estalvi de més...

  • Ahora en Veritas

Som el primer supermercat B Corp

Som el primer supermercat d'Europa amb la certificació B Corp....