Veritas Textile Project

A Veritas estem compromesos amb un consum conscient i responsable. Per això, posem a la disposició dels nostres clients el Veritas Textile Project, un servei per recuperar i donar una segona vida a la roba que ja no utilitzes.

Veritas Textile Project

Ara, amb la teva compra online a l’àrea metropolitana de Barcelona, recollim gratis la roba, el calçat i els complements que no utilitzes i els portem a la Fundació Humana, perquè els doni una segona vida. Aquest projecte el duem a terme en col·laboració amb Humana, l’Agència Catalana de Residus i Aravinc.

Descobreix com funciona.

Impacte mediambiental del sector tèxtil

La indústria tèxtil és una de les més contaminants del món. Només a Catalunya es generen entorn de 20 kg de residu tèxtil per habitant cada any. Això implica anualment un total de 140.000 tones.

Desafortunadament, d’aquesta quantitat només el 10% és recollit per un gestor autoritzat per donar-li una segona vida. Per això, creiem en la necessitat d’oferir un servei gratuït per augmentar aquest percentatge i, amb això, reduir el volum de residus generat cada any.

Impacte social i mediambiental positiu de Veritas Textile Project

La reutilització i el reciclatge de les peces de roba té un benefici ambiental: contribueix a l’estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

La gestió sostenible del residu tèxtil estalvia tones de CO2 a l’atmosfera, genera ocupació verda i contribueix a l’economia social.

  • 500 kg de residu tèxtil recollits a l’any.
  • 1.584 kg de CO2 estalviats a l’any.

Destinació final de les peces

  • Reutilització del 52%: el 13% es reutilitza a les botigues de moda sostenible d’Humana a Catalunya. El 39% s’exporta, principalment a l’Àfrica, on es ven a preus reduïts per generar recursos per a la cooperació al desenvolupament.
  • Reciclatge del 37%: el tèxtil es troba en un estat que no permet que es pugui reutilitzar. Per això, es ven a empreses de reciclatge perquè n’elaborin altres productes com ara mantes, aïllants o draps per a la indústria de l’automoció.
  • Residus que no són tèxtils (2%): són residus impropis tals com plàstics, cartrons, etc., que es lliuren a gestors autoritzats.
  • Eliminació del 9%: no es pot reutilitzar, reciclar ni valorar energèticament. S’envia a un centre de tractament de residus.

Et sumes al Veritas Textile Project?