Veritas Textile Project
Veritas Textile Project Veritas Textile Project
A Veritas estem compromesos amb el consum conscient i responsable. Per això, posem a disposició dels nostres clients un servei per recuperar i donar una segona vida a la roba que ja no utilitzen.
Com participar-hi?

Ara, amb la teva compra online, et recollim gratis la roba, el calçat i els complements que no utilitzes i els portem a la Fundació Humana, perquè els doni una segona vida. Aquest projecte el realitzem en col·laboració amb Humana, Etransport i amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya.
Veritas Textile Project, ajuda’ns a donar-li una segona vida a la teva roba.
Iniciem Veritas Textile Project a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Quan realitzis la teva compra, indica amb quantes bosses vols col·laborar.
1 Bossa

1 bossa de 20 fins a 30 litres (pes de 5kg aproximadament)

2 Bosses

2 bosses amb una distribució de 20 – 30 litres per bossa, sumant un total de fins 60 litres.

3 Bosses

3 bosses amb una distribució de 20 – 30 libres per bossa, sumant un total de fins a 90 litres.

4 Bosses

4 bosses amb una distribució de 20 – 30 litres per bossa, sumant un total de fins a 120 litres.

Iniciem Veritas Textile Project a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Introdueix el teu codi postal per a consultar la disponibilitat del servei.
Et sumes al Veritas Textile Project?

Dona-li a la teva roba una segona vida
Context

Impacte mediambiental del sector textil
La indústria tèxtil és una de les més contaminants del món. Només a Catalunya es generen al voltant de 20 kg de residu tèxtil per habitant cada any. Això implica anualment un total de 140.000 tones. Desafortunadament, d’aquesta quantitat només el 10% és recollit per un gestor autoritzat per donar-li una segona vida. Per això, creiem en la necessitat d’oferir un servei gratuït per augmentar aquest percentatge i, amb això, reduir el volum de residus generat cada any. Es per això que creiem en la necessitat d’oferir un servei totalment gratuït per augmentar aquest percentatge, per tal de reduir el volum de residus generats cada any.
Objectius

Impacte social i mediambiental positiu del Veritas Textile Project.
La reutilització i reciclatge de les peces de roba, complements i calçat, té un benefici ambiental: contribueix a l’estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. La gestió sostenible del residu tèxtil estalvia tones de CO₂ a l’atmosfera, genera ocupació verda i contribueix a l’economia social.
El nostre objectiu:

5000 Kg de residu tèxtil recollits / a l’any 15 tones de CO2 estalviades a l’any
L’equivalent a l’absorció de CO2 que realitzen 118 arbres.
Segons la Comissió Europea, per cada quilo de roba recuperat i no conduït a un centre de tractament de residus per a la seva incineració o disposició final es deixen d’emetre 3,169 kg de CO2.
Des dels nostres centres preparadors de Badalona, l’Hospitalet de Llobregat i Lliçà d’Amunt, hem aconseguit recaptar un total de 3.345 kg.
Destí de les peces de roba

Aquest serà el destí de les peces de roba

* Percentatge calculat en base al destí del tèxtil processat per Humana al 2018.

Reutilització del 52%*

El tèxtil que pot ser reutilitzat serà recuperat per Humana i gestionat per portar-lo a les seves botigues de moda sostenible (generant recursos per a projectes pel desenvolupament) i / o perquè arribi a les entitats col·laboradores

Reciclatge del 37%*

El tèxtil es troba en un estat que no permet la seva reutilització. Per això, es ven a empreses de reciclatge perquè elaborin altres productes com mantes, aïllants o draps per a la indústria de l’automoció.

Residus que no són tèxtils 2%*

Són residus impropis com ara plàstics, cartrons, etc. que es lliuren a gestors autoritzats perquè també puguin ser reciclats.

Valorització energètica i Eliminació 9%

Un 6% es processa per obtenir energia i el 3% restant, que no es pot reutilitzar, reciclar ni valorar energèticament s’envia a un centre de tractament de residus.

Et sumes al Veritas Textile Project?
Dona-li a la teva roba una segona vida
Col·laboradors

Aquest projecte és possible gràcies als nostres col·laboradors.