Vichyssoise amb patata blanca i parmesà

Vichyssoise, una crema lleugera perfecta per consumir a l’hivern ben calenta com a primer plat de cullera. El parmesà aporta un toc de sabor intens que contrasta amb la suavitat de la patata blanca i el porro.

Aquesta recepta ens la proposa la foodbloguera Laura Because.

Vichyssoise amb patata blanca i parmesà - Receptes - Veritas

Vichyssoise amb patata blanca i parmesà

Ingredients:

Elaboració:

  1. Pela les patates, renta-les i talla-les en daus. Reserva-les.
  2. Neteja els porros, trosseja en daus la part blanca i rebutja la fosca. Reserva’ls.
  3. Cobreix el fons d’una cocotte de ferro colat o una cassola amb una capa fina d’oli d’oliva. Afegeix-hi el porro i escalfa’l a foc mitjà durant uns 5 minuts, incorpora-hi les patates i el brou i deixa-ho coure fins que la patata estigui tendra.
  4. Passa-ho per una batedora potent afegint-hi el brou a poc a poc fins a obtenir la textura de crema que vulguis.
  5. Afegeix-hi el parmesà i rectifica-ho de sal.
  6. Serveix-ho calent amb un rajolí d’oli d’oliva i pebre negre acabat de moldre.

Gaudeix amb la nostra col·lecció de cremes de verdures.