Receptes
Vichyssoise amb patata blanca i parmesà
Vichyssoise, una crema lleugera perfecta per consumir a l’hivern ben calenta com a primer plat de cullera. El parmesà aporta un toc de sabor intens que contrasta amb la suavitat de la patata blanca i el porro.
Aquesta recepta ens la proposa la foodbloguera Laura Because.

Vichyssoise amb patata blanca i parmesà
Ingredients:
- 1 kg de patata blanca
- 4 porros
- 1 L de brou de verdures
- 50 g de parmesà ratllat
- Pebre negra acabat de moldre
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
- Pela les patates, renta-les i talla-les en daus. Reserva-les.
- Neteja els porros, trosseja en daus la part blanca i rebutja la fosca. Reserva’ls.
- Cobreix el fons d’una cocotte de ferro colat o una cassola amb una capa fina d’oli d’oliva. Afegeix-hi el porro i escalfa’l a foc mitjà durant uns 5 minuts, incorpora-hi les patates i el brou i deixa-ho coure fins que la patata estigui tendra.
- Passa-ho per una batedora potent afegint-hi el brou a poc a poc fins a obtenir la textura de crema que vulguis.
- Afegeix-hi el parmesà i rectifica-ho de sal.
- Serveix-ho calent amb un rajolí d’oli d’oliva i pebre negre acabat de moldre.
Contingut relacionat
- Receptes
Crema de piquillos i albergínies
Crema de piquillos i albergínies, una combinació ideal que ens...
- Receptes
Crema de xampinyons amb beguda de soja
Crema de xampinyons, un plat molt agradable a l'hivern, i...
- Receptes
Crema d’api-rave i pastanaga amb romaní
L'estrella de la recepta és, sens dubte, l'api-rave, una hortalissa...