Ara a Veritas

Volem tenir una petjada de carboni neutra!

Des del primer dia a Veritas tenim un compromís inequívoc amb la sostenibilitat. Són moltes les iniciatives que duem a terme en aquest aspecte. Un dels principals objectius del nostre full de ruta sostenible és tenir una petjada de carboni neutra el 2022.

Huella de carbono positiva en los supermercados Veritas

Dos graus poden semblar poc, però marquen la diferència per al futur del nostre planeta. A l’Acord de París, la Unió Europea es va comprometre a reduir el 2050 dos graus la temperatura de la Terra per evitar l’escalfament global. El canvi climàtic és un dels reptes més grans als quals ens enfrontem i des de Veritas treballem diàriament per minimitzar l’impacte que suposa, alhora que aspirem a tenir una petjada de carboni neutra el 2022.

Com aconseguirem tenir una petjada de carboni neutra?

A partir de la reducció de les emissions derivades dels processos operatius de l’empresa i duent a terme pràctiques de segrest de CO2, volem aconseguir que el balanç de les nostres emissions sigui cero. Estem en el camí per aconseguir una petjada de carboni neutra i, per fer-ho, ja hem impulsat diferents passos que ens estan ajudant a complir aquest objectiu.

  1. El 2016 vam passar a ser una cadena de supermercats en què el 100% de la nostra energia prové de fonts renovables.
  2. El 2017, amb les empreses instal·ladores Thermiafred i Climalife, vam iniciar el procés de canvi dels gasos refrigerants de les neveres dels nostres supermercats. Amb aquest nou gas, hem reduït un 50% les emissions que generàvem; actualment continuem amb aquest procés i cada vegada més botigues emeten gasos de baixa emissió.
  3. Hem reorganitzat les rutes dels nostres vehicles per reduir l’impacte que té el transport de mercaderies.

Complim amb els objectius de desenvolupament sostenible

Amb aquestes accions, estem complint l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 7 (Energia assequible i no contaminant). Des del 2015 fins avui les nostres emissions de CO2 han experimentat una reducció del 46%, tot i haver obert 41 botigues. Ens continuem esforçant per aconseguir una petjada de carboni neutra i impulsem nous projectes que ens ajudin a tenir un impacte positiu en l’atmosfera.