Compañeros de viaje

Iogurts ecològics, sostenibles i de quilòmetre zero, elaborats amb llet fresca d’una granja de Cardedeu

Els iogurts ecològics Veritas s’elaboren de manera totalment artesanal seguint pas a pas la recepta de tota la vida i utilitzant només ingredients ecològics de proximitat i de primera qualitat. No contenen conservants ni additius ni substàncies transgèniques i tant els envasos com el cartró del pack són reciclables i sostenibles. Els iogurts ecològics Veritas s’elaboren de manera totalment artesanal seguint pas a pas la recepta de tota la vida i utilitzant només ingredients ecològics de proximitat i de primera qualitat. No contenen conservants ni additius ni substàncies transgèniques i tant els envasos com el cartró del pack són reciclables i sostenibles. Molt a prop del magatzem de Veritas hi ha l’obrador de Cambelson, una petita empresa de Granollers elaboradora de lactis ecològics on diàriament es fan els iogurts, flams i quefir marca Veritas, amb la llet fresca d’una granja de Cardedeu, un valor que marca la diferència, ja que molts iogurts s’elaboren a partir de llet en pols. «Cada dia a les vuit del matí anem a buscar la llet de vaca i de cabra acabada de munyir i la portem directament a l’obrador, on comença l’elaboració artesana». L’aposta per un producte de màxima qualitat es deu al fet que «volem el millor per al client i el medi ambient i darrere de cada article hi ha moltíssims valors, per exemple, pagar un preu just per la llet perquè volem cuidar als pocs ramaders que queden i volem que continuïn tenint cura de les vaques (que pasturen en llibertat i únicament s’alimenten de palla, herba i una petita quantitat de pinso ecològic). D’aquesta manera, podem continuar gaudint d’un producte excepcional sense dreceres ni additius químics i amb la certificació del CCPAE», explica Óscar Gutiérrez, fundador de Cambelson. «Cada dia a les vuit del matí anem a buscar la llet de vaca i de cabra acabada de munyir i la portem directament a l’obrador, on comença l’elaboració artesana». Entre les diferents varietats hi ha els iogurts naturals i els desnatats (amb i sense lactosa), els de fruites (maduixes, nabius), els de gustos (plàtan, maduixa, llimona) i els grecs (fets amb nata ecològica), a més del quefir i els flams de mató i d’ou, que es bullen un a un al bany maria. En el cas dels iogurts de gustos, es fan servir únicament aromes naturals que provenen de fruites ecològiques. En canvi, «la majoria de iogurts industrials es fan amb aromes artificials que copien la molècula de manera química, cosa que abarateix moltíssim el producte final, però el resultat no té res a veure tant pel que fa la salut com organolèpticament», aclareix l’Óscar. Una altra diferència és que «utilitzem únicament ferments naturals i la fermentació es pot allargar fins a 12 hores. Els iogurts industrials no ecològics fermenten durant tot just 3 hores i a vegades utilitzen ferments modificats genèticament, a més dels habituals correctors d’acidesa i conservants químics», afegeix l’Óscar. Iogurts ecològics i sostenibles Sempre tenint al cap la sostenibilitat, l’últim pas ha estat el canvi dels envasos de plàstic per uns de paper reciclable. «I també s’ha canviat el cartró dels packs: ara té la certificació FSC, que garanteix que procedeix de boscos preservats de manera integral; és a dir, cada vegada que es tala un arbre se’n planta un altre» explica l’Óscar. Descobreix més productes amb cor Alimentació ecològica per a tothom i per a cada dia - Productes amb cor - Veritas Molt a prop del magatzem de Veritas hi ha l’obrador de Cambelson, una petita empresa del Vallès Oriental elaboradora de lactis ecològics on diàriament es fan els iogurts, flams i quefir marca Veritas, amb la llet fresca d’una granja de Cardedeu, un valor que marca la diferència, ja que molts iogurts s’elaboren a partir de llet en pols.
«Cada dia a les vuit del matí anem a buscar la llet de vaca i de cabra acabada de munyir i la portem directament a l’obrador, on comença l’elaboració artesana».
Iogurts ecològics, sostenibles i de quilòmetre zero, elaborats amb llet fresca d’una granja de Cardedeu - Productes amb cor - Veritas L’aposta per un producte de màxima qualitat es deu al fet que «volem el millor per al client i el medi ambient i darrere de cada article hi ha moltíssims valors, per exemple, pagar un preu just per la llet perquè volem cuidar als pocs ramaders que queden i volem que continuïn tenint cura de les vaques (que pasturen en llibertat i únicament s’alimenten de palla, herba i una petita quantitat de pinso ecològic). D’aquesta manera, podem continuar gaudint d’un producte excepcional sense dreceres ni additius químics i amb la certificació del CCPAE», explica Óscar Gutiérrez, fundador de Cambelson. «Cada dia a les vuit del matí anem a buscar la llet de vaca i de cabra acabada de munyir i la portem directament a l’obrador, on comença l’elaboració artesana». Entre les diferents varietats hi ha els iogurts naturals i els desnatats (amb i sense lactosa), els de fruites (maduixes, nabius), els de gustos (plàtan, maduixa, llimona) i els grecs (fets amb nata ecològica), a més del quefir i els flams de mató i d’ou, que es bullen un a un al bany maria. En el cas dels iogurts de gustos, es fan servir únicament aromes naturals que provenen de fruites ecològiques. En canvi, «la majoria de iogurts industrials es fan amb aromes artificials que copien la molècula de manera química, cosa que abarateix moltíssim el producte final, però el resultat no té res a veure tant pel que fa la salut com organolèpticament», aclareix l’Óscar. Una altra diferència és que «utilitzem únicament ferments naturals i la fermentació es pot allargar fins a 12 hores. Els iogurts industrials no ecològics fermenten durant tot just 3 hores i a vegades utilitzen ferments modificats genèticament, a més dels habituals correctors d’acidesa i conservants químics», afegeix l’Óscar. Iogurts ecològics, sostenibles i de quilòmetre zero, elaborats amb llet fresca d’una granja de Cardedeu - Productes amb cor - Veritas

Iogurts ecològics i sostenibles

Sempre tenint al cap la sostenibilitat, l’últim pas ha estat el canvi dels envasos de plàstic per uns de paper reciclable. «I també s’ha canviat el cartró dels packs: ara té la certificació FSC, que garanteix que procedeix de boscos preservats de manera integral; és a dir, cada vegada que es tala un arbre se’n planta un altre» explica l’Óscar. Descobreix més productes amb cor Alimentació ecològica per a tothom i per a cada dia