Diccionario de alimentos

Les figues a la cuina

Aquesta fruita única destaca per la seva polpa dolça i melosa i el toc cruixent de les seves llavors. Al setembre, les figues estan al punt just de maduració i és el millor moment per gaudir de les seves moltes possibilitats culinàries. Les figues a la cuina - Diccionari d'aliemnts - Veritas Malgrat que la temporada de figues pròpiament dita arriba al setembre, durant tot l’any pots gaudir de la dolçor de les figues seques, que són ideals per completar els teus esmorzars o preparar un exquisit pa amb ametlles i nous.

Les figues a la cuina

Les figues fresques s’han de consumir madures perquè si estan verdes poden causar molèsties digestives i intestinals. Així, la figa fresca madura és excel·lent per estimular el trànsit intestinal i conté un bon nivell de vitamines del grup B, potassi i magnesi, dos minerals que ajuden a regular l’excés de sodi i combaten la hipertensió arterial.

1. Snacks cruixents

Parteix unes figues per la meitat, unta-les amb oli de coco o crema d’ametlles, empolvora-les amb canyella i acaba amb uns nibs de cacau o un tros de xocolata de més de 75% de cacau per obtenir un contrast amarg i crocant.

2. Barretes energètiques

Són molt fàcils d’introduir en la rebosteria saludable i es converteixen en la millor alternativa local als dàtils si t’agrada elaborar les teves pròpies barretes i boletes energètiques.

3. Torrades molt saboroses

També les pots combinar amb una torrada de pa integral amb formatge fresc, alvocat i ruca: una recepta perfecta per esmorzar, berenar o sopar.

4. Melmelada amb xia o lli

Prepara una deliciosa melmelada de figues amb xia o lli: només les has de triturar i barrejar amb les llavors fins a obtenir una consistència gelatinosa. Com a toc final, aromatitza la melmelada i dona-hi sabor afegint gingebre en pols, suc de llimona, vainilla, cardamomo…

5. Canapés originals

No esperis a una ocasió especial per delectar als teus amb una barqueta de figa rostida amb sal i pebre, condimentada amb maionesa d’alvocat. Afegeix-hi kimchi, pernil serrà o filets d’anxova i acaba amb els germinats que més t’agradin i un fil d’oli d’oliva verge extra.

6. Amanides amb un punt dolç

Talla a quarts un parell o tres de figues i afegeix-les a una amanida completa a base de fulles verdes, fajol cuit, llenties cuites, blat de moro cuit i ceba macerada. Empolvora-ho amb un mix de llavors i amaneix-ho amb vinagre d’umeboshi i oli de lli o cànem. Els nostres figues Coll de Dama vénen de Lleida, de la mà del nostre company de viatge Roc Feliu. Coneix la seva història!

Contenido relacionado

  • Diccionario de alimentos

Pastís de xocolata i figues

La textura suau i lleugera de la xocolata negra exalta...

  • Diccionario de alimentos

Cal Pinela – Companys de viatge

Cal Pinela és una finca situada a Alguaire, Lleida, dedicada al cultiu...

  • Diccionario de alimentos

Aliments contra el restrenyiment

El restrenyiment s'ha convertit en un mal endèmic de les...