Uncategorized

L’etiqueta d’una orxata ecològica

L’estiu no seria el mateix sense un got d’orxata. Això sí, una orxata ecològica autèntica, elaborada segons la recepta tradicional. La etiqueta de una horchata ecológica - Veritas

L’etiqueta d’una orxata ecològica

L’orxata de xufla és una beguda refrescant originària de València. La recepta tradicional es preparava amb aigua, sucre i xufles picades o moltes. La xufla és una fruita que s’assembla a l’avellana i que prové de les arrels de la jonça xufera i destaca per tenir propietats nutricionals. És rica en minerals, greixos insaturats i proteïnes. Per fer-la, primer cal rentar les xufles, després passar-les pel molinet i triturar-les i deixar-les macerar una estona. Es premsen diverses vegades fins que se n’obté l’extracte final. HHem analitzat l’etiqueta de l’orxata ecològica Amandín i la de l’orxata no ecològica que és referència en el sector. L’orxata Amandín s’elabora amb aigua, xufles, sucre de canya i dos estabilitzants naturals: goma de guar i goma xantana. No conté aromes artificials ni gluten, i és apta per als vegans. L’orxata no ecològica de referència en el sector, en canvi, hi afegeix aromes de llimona i canyella. A més a més, hi inclou additius com ara l’E 472c, l’E 407, citrats de sodi i proteïna de llet. La etiqueta de una horchata ecológica - Veritas Aquest estiu, gaudeix d’una orxata tradicional, ben freda i, fins i tot, granissada. A Amandín et proposen de semicongelar-la i sacsejar-la abans de beure-te-l . Descobreix altres .comparacions d’etiquetes.